DOLAR 32,3332 % 0.24
EURO 35,0919 % -0.13
GRAM ALTIN 2.301,21 % 1,04
ÇEYREK A. 3.762,48 % 1,04
BITCOIN 2.281.749 0.271
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°

SAHİLDEKİ BİSİKLETLER SESSİZCE YOK EDİLDİ!

Son Güncelleme :

16 Mayıs 2022 - 13:31

 

Var olanı yok etmekte üstümüze yok dersek yanlış söyler miyiz acaba? Tarihe bakış açımızdan tutun da, tarihi eserlerimize, tarihi kişiliklerimize kadar; ya, gereğinden fazla kupkuru bilgilerle işe yaramaz övgülerle, ya da, duygudan, bilgi ve bilimden ayrı düşmüş nefret söylemleriyle bir şeyler savunduğumuzu sanıyoruz…

Tekirdağ’ın sahiline konan, önceki dönem Belediye Başkanının en iyi hizmetlerinden birisi sahildeki bisiklet istasyonlarıydı. Ya şimdi?

Bisiklet istasyonları bomboş; acaba neden? Halkımızı, bisiklet severleri ilgilendiren ve neredeyse yüzlerce insanda bu bisikletleri kullanma kartları bulunuyorken; bu oldubitti NEDEN?

Oysa daha yeni; birkaç hafta önce 57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 7.Etabı Tekirdağ’da tamamlandı. Amirler, memurlar fotoğrafa girmek için birbiriyle yarıştılar. Hepsi de mutlu görüntüler verdiler.

Cumhurbaşkanlığımızın, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun büyük emek harcadıkları, tüm dünyada olduğu gibi en güvenli, doğaya, insana en faydalı hizmetlerden birisinin BİSİKLET kullanımı olduğunu sıklıkla tekrarlıyor ve bisiklet kullanımının çoğalması ve artması için her türlü etkinliği yapıyorlar.

Ülkemizin en başında bulunanlar; başta Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bisiklet sporunu özendirip yaymak için her türlü fedakârlığı yapıyorken, Süleymanpaşa Belediyemiz ne yapıyor?

Türkiye 57.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 7.Etabının sloganı;

“ Tarihe ve Doğaya Saygı” olmakla birlikte, bisiklet kullanımını en yükseğe çıkarmaktı.

Sözün özü; sahilde bulunan bisiklet istasyonları bomboş… Bu istasyonlar, bisikletler sayesinde birçok insan yarım saatliğine, bir saatliğine bisiklet sporuyla iç içe olup, günün, belki geceden kalan yorgunluğun, stresini atmak için yarışıyorken; sahildeki mavi yol boş kaldı.

  Bu istasyonların boşalmasının bir sebebi var mıdır? Daha iyi hizmetle geri mi dönülecektir?

Yoksa eski Belediye Başkanlığının yaptığı hizmetlerden rahatsız olunup da geride kalan hizmetler mi silinmeye çalışılıyor diye bir sürü yorum, eleştiri, bir sürü etkinlik yapan belediye görevlilerinin kulağından, gözünden kaçıyor, duyulmuyor mu?

Bisiklet istasyonlarına bisikletler dönene kadar, Başkan Erdoğan’ında bu sporu desteklediği gibi bisikletlerini isteyenlere destek olmaya devam edeceğiz. Sağır olmuş sorumlulara duyurulur…