DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.405,51 1.377
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

“Basın görevini layıkıyla yapıyor”

Son Güncelleme :

25 Temmuz 2019 - 16:42

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle restoranda kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan bir restoranda düzenlenen kahvaltıda ulusal ve yerel medya mensuplarını ağırladı.

AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, basının görevini layıkıyla yerine getirdiğini ifade ederek, “Ben pozitif anlamda basınımızın topluma olan katkılarının tarihimizin örnekleri üç tanesinden bahsetmek istiyorum. Çok kısa bir süre önce Türkiye 15 Temmuz 2016’da bir hain bir darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kalmıştı. O gecenin öncesinde ve gecenin ilerleyen saatlerinde basının duruşunun Türkiye’nin geleceği ile alakalı çok büyük katkısı olduğunu ifade etmek istiyorum. Biliyorsunuz Kaşıkçı gibi cinayetle Türkiye bir kumpasın içine çekilmeye çalışıldı. Bu basının sıkı ve disiplinli çalışması devletimizin el ele tutuşması ve Dünya’da Türkiye’nin itibarı ile tüm girişim sıkı ve disiplinli takip ile Dünya’nın en ücra köşesine doğru bilgiyi aktarmakta. Bence Türkiye’nin itibarının korunmasında basının dik duruşuyla görevini layıkıyla yerine getirmesiyle ortaya çıktı.” Değerlendirmesinde bulundu.

“BU HAKKI KULLANACAĞIZ”

AK Parti İl Başkanı Özcan, tüzüğün istenildiği zaman komisyon kurma hakkını verdiğine değinerek, “Bir Aylan bebeğimiz vardı. Cesedi sahile vurmuş. Onu bütün dünyanın insanlarının vicdanına havale eden de basın diyoruz. 3 Mayıs’tan itibaren İl Başkanlığı olarak görev yapmaktayım. Bu 70 günlük süre içerisinde biz son 30 gündür Yürütme ve Yönetim Kurulu komisyonlarımızı ve bunların görev tanımlarını organizasyonun şemalarını hazırladık. Henüz çiçeği burnunda İl Başkanlığı çok heyecanlı olduğumu ifade edeyim. Zaten arkadaşlarımızın birçoğu geçen dönemlerde de görev aldık. Bize katma değer sağlayacak arkadaşları da ilave ettik. Ona göre kaliteli bir İl Yönetimi oldu. Değer üretmek istiyorsun. Şimdi bunu yapmak için önceki dönemlerde görev almış olan İl Başkanlarımıza, İl Yönetim Kurulu Üyelerimize ‘Biraz daha farklı neler yapabiliriz?’ diye sorgulamıştık. Dedik ki ‘Biz İl Başkanlığına güzel iki tane çivi çakalım.’ Duvarına iki tane çivi çaktık. Tüzüğümüzde olmuş olmasına rağmen hayata geçirilmemiş olan AK Parti İl İstişare Kurulu, ikinci çivi de şimdiye kadar 81 ilde ben baktım. Bulamadım. Yapan varsa da gözümden kaçırmış olabilirim ama 81 ilde görmediğim Tekirdağ AK Parti İl Başkanlığında olmasını arzu ettiğim AK Parti Tekirdağ İl Stratejik Planı bu iki tane çiviyi çaktık.  Bunlardan ilkini sadece İl Başkanlığı ile sınırlamayacağım. Tüzüğümüz bize istediğimiz zaman komisyon kurma hakkı verebiliyor. Bu hakkı kullanacağız. İlçelerde de inşallah bu yapının aynısını sağlıyor olacağız” diye konuştu.

“BİR ARŞİVİMİZ OLSUN İSTİYORUZ”

Her ay toplantılar düzenleyeceklerinin altını çizen Özcan, “Neden İstişare Kurulunu kurduk? Geçen dönem AK Parti İl Başkanlığında çalışmış mücadele etmiş arkadaşlarımız bizim partimizin özelliği biz bayrak yarışı olarak tabir ediyoruz. Bayrağı diğer arkadaşına teslim ettiğinde yan tarafa geçip orada emekliye ayrılmıyor. Bizimle bayrağı verdiği adamla koşmaya devam ediyor. Biz koşsun bizimle olsun istiyoruz. Sayımızda artsın. İlde görev almış bütün emektarları davet edip, kucakladık. Bir de ben bu partinin yönetiminde görev almak istiyorum diyen arkadaşların hepsi çok heyecanla İl Başkanlığına geldiler. Form doldurdular. Bizde yönetim kurulunda görev almak istiyoruz. Bakın biz toplamda 50 kişilik yönetimiz ama 8 günde 747 kişi müracaat etmişti o dönem müracaat eden o arkadaşları dinlemek için çalışma yaptık. Parti de aktif görev alamayan ama ben bu partide çalışmak istiyorum diyen herkesi kucaklıyor. Her ay toplantılar düzenleyeceğiz. Toplantımızın ilkini gerçekleştirdik. Ağustos ayında yine İstişare Heyetimiz toplanacak. Artık gündemlerimizi ortaya koymaya, o gündemler ışığında da toplantıda değer üretmeye çalışacağız. AK Parti İl Başkanlığının yol haritasının nasıl olacağını da İstişare Kurulları inşallah bize o yolu göstereceğini sağlamış olacak. Yakın zamanda da ilçelerde de aynı şekilde kurullarımızı kurmuş olacağız. Stratejik planı önemsiyoruz. Bunun için konusunda uzman danışman arkadaşlarımız var. Onlardan destek alıyoruz. Geçmiş dönemde de görev almış arkadaşlarımızın fikirlerini de alacağız. Şunu yapmak istiyoruz. Kısa orta ve uzun vadede AK Parti ne yapacağını? Nasıl yapacağını? Hepsini bilsin istiyoruz. Her şeyi güzelce kaydedelim. Bir arşivimiz olsun istiyoruz. Bir hafızası olsun istiyoruz. Sonuçta bu koltuklar gelip, geçici. Gelecek dönemlerde de neler yapıldığına dair bu hafızayı da oluşturmak adına stratejik planı da hayata geçirmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Habertrak/Özlem İnan