DOLAR 32,4946 % 0.33
EURO 34,6990 % 0.26
GRAM ALTIN 2.407,72 % 1,16
ÇEYREK A. 3.936,62 % 1,16
BITCOIN 57.250,59 -5.34
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

BİK gazeteciliğin geleceğini konuştu

Son Güncelleme :

05 Ekim 2019 - 12:21

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından yürütülmekte olan “çevrimiçi gazetecilik çalışmaları” çerçevesinde internet haberciliği ve gazetelerin geleceğine ilişkin İstanbul’da bir çalıştay düzenlendi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlük binasında düzenlenen toplantıya; Marmara Bölgesi’nde faaliyet yürüten İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ’dan gazete ve internet haber siteleri temsilcileriyle bu bölgelerin BİK Müdürleri katıldı.

İnternet ve dijitalleşme sürecinin ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemelere yönelik hazırlıklar kapsamında düzenlenen toplantıda; internet medyasının şu anki durumu değerlendirilirken, sektörün ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemelerde neler yapılabileceği tartışıldı.

Toplantıda konuşan BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, konuşmasına Türkiye’de ve dünyada artık “Dijital Fırtına” var sözleriyle başlayarak, gazetecilik sektörünü korumayı amaçladıklarına vurgu yaptı.

Ve “sektörü muhafaza etme ve geleceğe taşıma noktasında çeşitli adımlar atma niyetindeyiz. İnternet medyasıyla ilgili bir mevzuat hazırlıyoruz ve elimizde bir taslak var. Esaslarını sizinle birlikte belirleyeceğiz. Bu sebeple yaptığımız ve yapacağımız bu fikir alış verişlerinin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Burada bulunan değerli medya çalışanlarının katkılarıyla daha da işlevsel olacağını umuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“GAZETECİLİĞİN ÖNÜ KAPANIYOR”

Tekirdağ’ı temsilen Basın İlan Kurumu Müdürü Sabri Karakaya, Habertrak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cenap Kürümoğlu ve Abdullah Yalçın’ın katılım sağladığı toplantıda Kürümoğlu, gazetelerin yasal haklarının korunmasını ve internet medyasına da 72 aylık bir bekleme süresinin konmasını istedi.

Kürümoğlu, internet medyasından sonra resmi ilanların radyolar ve TV’ler tarafından da isteneceğine de dikkat çekerken, “ortada ilan kalmadı. İlanlar zaten eriyor. Önce sektörün korunması gerekiyor. Gazeteler dijital ortamlarda, TV’ler de bedava okunuyor. Bunların engellenmesi gerekiyor.

Gazeteciliğin önü kapanırken, eline akıllı bir telefon alan gazeteci oluyor. Cebinde 250 lira olan vatandaş internet haberciliğine başlıyor. Her yer gazeteci, buna bağlı olarak da reklamcı doldu. Vatandaş gazeteciden yaka silkeler oldu.”diye konuştu.

Habertrak/Haber Merkezi