DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.879,23 -0.378
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Camları kırık içi boş…

Son Güncelleme :

01 Temmuz 2019 - 15:11

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Merkez İlçe Süleymanpaşa sahil çay bahçesi alanında bulunan sokak kütüphanesi kitap tasarımıyla vatandaşların ilgisini çekse de bakımsızlığı kitapseverlerin tepkisini çekti.

Süleymanpaşa’da herkesin ulaşabileceği bir alanda bulunmasına rağmen camları kırılıp içi boşaltılarak adeta kaderine terk edilen “Sokak Kütüphanesi”nin içler acısı halini vatandaşlar eleştirdi.

“RAFLARIN DOLMASINI BEKLİYORUZ”

Süleymanpaşalı vatandaşlardan Nedim Özcan da “Sokak Kütüphanesi”nin en kısa zamanda onarılması gerektiğini ve içini dolu görmek istediklerine dikkat çekerek, “Evimde çok kitap vardı. Bu da bizim için bir değerlendirme ortamı oluşturdu. Okumamış olduğumuz, para karşılığı bulamayacağımız kitapları dahi burada bulabiliyoruz. Gerçekten bizim için bir nimet. Sahilde olması çok iyi düşünülmüş biz bazen arkadaşlarımızla gelip, ne tür kitapların olduğunu göz atıyoruz ve çimenlere oturarak bile sayfalarını kurcalıyorduk. Fakat şimdi durumu içler acısı. Daha önce kitaplarla dolu olan rafların bir an önce dolmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

“ŞU AN KİTAP YOK AMA EN KISA ZAMANDA KİTAPLARLA DOLACAK”
Münire Yılmaz da Sokak Kütüphanesi’nden alıntı yaparak şu sözleri söyledi: “Sokak kütüphanesinin üzerine işlenmiş yazıyla da şehirler kitap gibidir. Herkes bu kitapta yaşamak istediğini okur. Ben sokak kütüphanesiyim. Yaşamınıza katkıda bulunmak üzere buraya konuldum. Benden dileğiniz kitabı ücretsiz alabilir, dilediğiniz zaman iade edebilir, evdeki fazla kitaplarınızı bütün şehirle benim aracılığımla paylaşabilirsiniz. Size keyifli okumalar diliyorum. İyi ki siz varsınız.  İyi ki sizle buluştuk. Keyifli okumalar yazısıyla sanki kütüphane dile gelmiş. Şu an içerisinde kitap yok ama en kısa zamanda kitaplarla dolacak.”

Habertrak/Özlem İnan