DOLAR 32,5295 % 0.43
EURO 34,7810 % 0.47
GRAM ALTIN 2.405,41 % 1,06
ÇEYREK A. 3.932,84 % 1,06
BITCOIN 57.538,00 -6.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Denizlerdeki büyük tehlike

Son Güncelleme :

18 Haziran 2019 - 14:23

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Süleymanpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol birimi Çevre Mühendisleri tarafından organize edilen etkinlik İstanbul’dan sonra Süleymanpaşa’da da uygulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın çağrısına kulak veren Süleymanpaşa Belediyesi “Sıfır Mavi Atık” diyerek, Trakya’da bir ilki gerçekleştirdi.

DENİZDEN ÇIKARILAN ATIKLAR SERGİLENDİ

Geçtiğimiz günlerde Değirmenaltı Mahallesi’nde dalgıç ekiplerinin denizin dibini temizlemelerinin ardından deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla denizden çıkarılan atıklar sergilendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantlarda, denize atılan onlarca atık gözler önüne serildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar ve ekibi de çalışmaları yakından takip ederek, sergi standını gezdi.

5 Haziran Dünya Çevre Haftası kapsamında hayata geçirilen etkinlikler, bu yıl 5 Haziran’ın bayram tatiline denk gelmesi sebebiyle 10-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi.

ATIKLARI GETİRENE ÇEVRECİ HEDİYE

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından da “Sıfır Mavi Atık” projesi ilçede uygulayarak, deniz kirliliğine dikkat çekildi. Bu kapsamda denizden çıkartılan atıkların sergilendiği ve tüm atık türlerinin kabul edildiği stantlar açıldı. Atık bitkisel yağ, elektronik atık, kullanılmış kıyafet, atık pil, çeşitli ambalaj atıkları kabul edilip, karşılığında bez torba, eko gübre, kalem, balon, hazır sebze kitleri verildi.

“2050 YILINDA BALIK YEMEK İSTİYORUZ PLASTİK DEĞİL”

Süleymanpaşa Belediyesi Çevre mühendisleri Eda Erdur ile Tuğçe Ekici hem tanıtım hem de iletişim için çağrı merkezi hakkında bilgi verdiler. “2050 yılında balık yemek istiyoruz plastik değil” ifadelerini kaydettiler.

Habertrak/Özlem İnan