DOLAR 32,3656 % -0.57
EURO 34,6947 % -0.5
GRAM ALTIN 2.411,77 % -0,45
ÇEYREK A. 3.943,24 % -0,45
BITCOIN 58.360,01 -3.893
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

“Dokuyan Eller” iş başında

Son Güncelleme :

22 Ekim 2019 - 15:29

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Saray Belediyesi iş birliğinde Saray ilçesine açılan “Küçükyoncalı Yöresel Dokuma Atölyesi” sayesinde ev hanımları ürettikleri ürünlerle hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de unutulmaya yüz tutan yöresel dokumayı gün yüzüne çıkarıyorlar.

“DOKUMALARIMIZ TAMAMEN YÖREMİZE AİT”

Saray Küçükyoncalı Yöresel Dokuma Atölyesi’nde dokuma yapan Kaniye Oktay, her sene üye sayılarının arttığını kaydederek “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Saray Belediyesi iş birliğinde köyümüze Kültür Evi açıldı. Kültür Evi’nde dokuma tezgâhlarımız var. Bu yıl üçüncü yılımız. Orada beş tane tezgâhımız var. Her sene sayımız ve üyelerimiz artıyor. Onlara da eğitim vererek onları da yetiştiriyoruz. Değişimli dönüşümlü çalışıyoruz. Küçük bir atölyemiz var orada da dikim yapıyoruz. Dokuyoruz, dikiyoruz. İplerimizi de kendimiz yapıyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte hem kendimizi geliştiriyoruz hem de ev ekonomisine katkı sağlıyoruz. Ninelerimizin, annelerimizin zamanında yaptıkları bu dokumaları şimdi biz devam ettiriyoruz. Yaptığımız bu dokumaların en önemli özelliği tamamen bizim yöremize ait olması. Unutulmaya yüz tutan bu dokumamızı, yeniden gün yüzüne çıkarıyoruz.” Değerlendirmesinde bulundu.

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ YAPIYORLAR

Çanta, kilim ve yolluk gibi çok sayıda ürün dokuduklarını kaydeden Oktay, “Tezgâhlarımız ninelerimizin, annelerimizin dokuma yaptığı tezgâhlardan biraz daha gelişmiş durumda. Taraklarımız, tarak bükücülerimiz de yeni ve modern. Özel günlerde stant açmak dışında sosyal medyada ‘Dokuyan Eller’ adı altında bir sayfamız var. Oradan kendimize satış imkânı yarattık. Dokuduğumuz ürünlerimizi oradan insanlarla paylaşıyoruz. Beğenilen ürünleri satıyoruz. Çanta, kilim, yolluk gibi birçok ürünü ortaya çıkarıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan