DOLAR 32,2795 % -0.2
EURO 34,8447 % 0.01
GRAM ALTIN 2.408,21 % 0,61
ÇEYREK A. 3.937,42 % 0,61
BITCOIN 63.755,79 -0.428
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

DÜKKANI VAR SOKAKTA ÇALIŞIYOR

Son Güncelleme :

23 Ağustos 2019 - 16:26

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Bisiklet dükkanı emanetçi dükkanına döndü

“Atamadığım satamadığım en az 30 emanet bisiklet var”

Bisiklet tamircisi Yüksel Sarıel, kapısına kadar dolu olan dükkanında ki emanet bisikletlerden dolayı dükkanın dışında bisikletleri tamir ediyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa’da 73 yaşındaki bisiklet tamircisi emanet bisikletlerden adeta kendisine çalışmaya yeri kalmayan usta işlerini dükkan dışında yapıyor.

Tamirci Sarıel, “İşe tesadüfen başladım. Köylere gidiyordum. İncik boncuk satmaya çocuklar bisiklet süsü istediler.1992 yılında pazarlara çıkıyordum. Bisiklet süsü bu işe başlamama vesile oldu.  Çocuklara bisikletin süsünü sattık, milini istediler. Bilyasını istediler. İş büyüdü. Günün birinde böyle bir dükkan açmak zorunda kaldım. Bu dükkanı 1995 yılında açtım” dedi.

“Tekirdağ halkına vitesli bisiklet kullanmayı öğrettim”

O yıllarda Tekirdağ’da vitesli bisiklet kullananların az olduğuna değinen Sarıel, “Vatandaşın da bilgisi yeterli değildi. Kendimi geliştirdim. O yıllarda vitesli bisiklet kullanan pek yoktu. Kullanmasını da bilmiyorlardı. İyi markaların servisi oldum. Tekirdağ halkına o yıllarda vitesli bisiklet kullanmayı öğrettim. Bisiklet işi bisiklet tamiri yapanlar bilir. Radyo televizyon tamircileri bilirler onlarında durumları benden farklı değildir” diye konuştu.

“En az 30 emanet bisiklet var”

Birikimler sonucu dükkanın dolu olduğunu ifade eden Sarıel, “Malların altında kalmış en az 30 emanet bisiklet var. Benim içinde büyük bir sıkıntı ama elimden bir şey gelmiyor. Zaten senede 3 ay çalışıyoruz.3 aydır  kapı önünde çalışıyorum. Tabi istenilecek bir durum değil ama başa çıkılacak durumda değil. Süsünü soran çocuk zilini sordu. Lastiğini soran, bilyasını sordu. Onu da alan vites attırıcı aldı. Dedi ki ben bunu alıyorum ama bunu kim takacak?  Bizde satıcı olarak elimizden geldiğinde kendimiz takmaya mecbur kaldık” açıklamasında bulundu. Habertrak/Ayşe Keşkek