DOLAR 32,3656 % -0.57
EURO 34,6947 % -0.5
GRAM ALTIN 2.411,77 % -0,45
ÇEYREK A. 3.943,24 % -0,45
BITCOIN 58.360,01 -3.893
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

“Gece gündüz demeden çalışıyoruz”

Son Güncelleme :

10 Ekim 2019 - 14:43

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Tekirdağ Şubesi yardım sevenler ve üyeler tarafından geleneksel kermes düzenlendi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Neslihan Gürcanlar, kermesin geliriyle öncelikleri eğitim olan Atatürk bursuyla destek vereceklerini belirterek, iki butik sahibi kadın tarafından da 3 bin hazır kıyafetin bağışlandığına dikkat çekti.

“BU YIL DERNEĞİN 91.YILINI KUTLUYORUZ”

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Neslihan Gürcanlar, “Türkiye çapında 132 şubemiz var. Genel merkezimiz Ankara’da bulunuyor. 1928 yılında kurulan bir dernek. Bu yıl 91’inci yılını kutluyoruz. Atatürk’ün adını koyup, kurduğu bir dernek. Çizgimizden ayrılmadan onun bize verdiği görevleri yerine getirerek, çünkü Ata’mız Türk kadınına çok değer veriyordu. Bu yüzden de biz ona layık olmaya çalışıyoruz. İzinden ayrılmadan bütün yaptığımız etkinlikleri onun istediği yolda yapmaya çalışıyoruz. Bizim esas tüzüğümüzün bize verdiği görevler ilk başta eğitim. Bizim şubemizde dahil olmak üzere 91. Yıldır Atatürk bursu vererek, eğitime katkı sağlamaya çalışıyoruz. Binlerce çocuk yetiştiriyoruz. Bunun içinde lisede var. İlk okul da var. Ama özellikle ağırlık üniversite öğrencilerine destek veriyoruz. Okullarımıza yardımlar yapıyoruz. Okullar açıyoruz. Bizim şubemizin henüz okul açma durumu olmadı.  Burada 11-12 okula bilgisayar sistemleri yani onları ihtiyacı olan birçok okula gerekli olan araç gereçleri sağladık” diye konuştu.

“EN BÜYÜK YARDIMI BAĞIŞÇILARIMIZDAN ALIYORUZ”

Ülkemize ne kadar faydalı olabiliriz çabası içinde olduklarını belirten Gürcanlar, “Devlet hastanesine cihaz bağışladık. Üniversite hastanemize 15 hasta odası yaptırdık. Bunları bağışçılarımızın bizlere desteği ile yaptırdık. Her yıl geleneksel hale gelen kermes yapıyoruz. Bu kermeste de tüm halkımızın katkılarıyla ve bizlerin el emeği göz nuruyla katkı sağladığımız kermeslerimiz buradan elde ettiğimiz gelirleri öncelikle Atatürk eğitim bursuna, öğrencilerin kırtasiye yardımlarına bağış yapıyoruz.  Hasta insanlarımıza, hastanelerimize ve ihtiyacı olan okullarımızın ne gerekiyorsa onları sağlamaya çalışıyoruz. En büyük yardımı bağışçılarımızdan alıyoruz. 9 kadın yönetim kurulu olarak gerçekten elimizden geldiğince geceli gündüzlü yaptığımız yardımlara yetişmeye çalışıyoruz. Çünkü biz hiçbir yerden yardım almıyoruz. Ne bir devlet ne de bir kuruluştan yardım almıyoruz. Sadece bizim yaptığımız bütün yardımlar bağışçılarımızın, yardım seven halkımızın, üyelerimizin katkılarıyla yapıyoruz. Valimiz, Kaymakamımız, Belediyelerimizde bu yaptığımız etkinlikte katkıları asla unutulacak gibi değil. Ne zaman gitsek elimiz boş dönmüyoruz. Hepimiz belli bir yaşa gelmişiz ama ülkemize ve insanlara ne kadar faydalı olabiliriz çabası içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

“3 BİN PARÇA HAZIR KIYAFET BAĞIŞ GELDİ”

Yardım sevenler tarafından 3 bin hazır kıyafetin kermese getirildiğini aktaran Gürcanlar, “Biz kışın hazırlanıyoruz. Kendimiz dikip, işliyoruz. Dışarıdan üyelerimizde getiriyorlar. Bu sene özel bir durum oldu. 2 butik sahibi kadın hiç tanımıyoruz. Sadece telefonda görüşerek, bizi internetten görmüşler. Dediler ki biz dükkanlarımızı kapadık. Size bağış yapmak istiyoruz. Buradaki 3 bin hazır kıyafet bağış geldi” açıklamasında bulundu.

Kermeste hazır kıyafetler, lavanta suyu, kumaş alışveriş çantaları, her meyveden yapılmış reçeller, kolyeler, ayakkabılar, çantalar, puzzle tablolar, şallar, montlar ve bebek kıyafetleri de yer alıyor.

Kolordu Caddesi Belediye Perakendeciler Hali Kapalı Otopark üstünde yer alan derneğin kermesi 12 Ekim gününe kadar açık kalacak.

Habertrak/Özlem İnan