DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.555,90 5.535
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

Hayrabolu yeni kütüphanesine kavuştu

Son Güncelleme :

26 Eylül 2019 - 12:47

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesi’nde, Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Üyelerinin destekleriyle 5 ay gibi kısa bir çalışma içerisinde düzenlenen “Hayrabolu Belediyesi Atatürk Gönüllüleri Sait Esircan Kütüphanesi” törenle hizmete açıldı.

Hayrabolu Belediyesi Hüseyin Selahattin Ali Moralı Kültür Akademisi önünde düzenlenen açılış töreni, saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile birlikte başladı.

Düzenlenen açılış törenine; Kaymakam Mehmet Sülün, Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Başkanı Şerif Dursun, Onursal Başkan ve Tekirdağ Emekli İl Milli Eğitim Müdürü Sedat Kaplan ve Türkiye’nin çeşitli İl ve İlçelerinden gelen Şair, Ressam, Yazar ve çok sayıda Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Üyeleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Onursal Başkanı ve Tekirdağ Emekli İl Milli Eğitim Müdürü Sedat Kaplan yaptı.

Kaplan, konuşmasında; Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Üyeleri olarak, birinci Kütüphanemizi Tekirdağ’ın Ergene İlçesi İğneler Mahallesi’nde, ikincisini ise bugün 45 üyemizin kitap bağışları ile Hayrabolu İlçesinde gerçekleştiriyoruz. Bugün açılışını yapacağımız Kütüphanemize 45 Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Üyeleri tarafından toplam 2500 adet kitap bağışlanmıştır. Elimizde bir kütüphane açacak kadar daha da kitabımız vardır. Ben sizlere Atatürk Gönüllüleri Kütüphanesine ismini verdiğimiz ve 1917-1987 yılları arasında yaşayan Matematik Öğretmeni Sait Esircan ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Çok değerli konuklar, Sait Esircan, dönemin idealist öğretmenlerinden yalnızca biri. Ülkemizin geleceğinin, nitelikli olarak yetiştirilmiş gençlerimiz tarafından oluşturulacağının bilincinde bir Matematik Öğretmeni. 1949 yılında Milli Eğitim Bakanlığı kendisini Hayrabolu’da kurulacak Ortaokulun kurucu Müdürlüğü için görevlendiriyor. Sait Esircan da o tarihe kadar edindiği mesleki birikimi ve eğitim sevdası ile Hayrabolu’lu gençlerin eğitimine kendini adamaya başlıyor. Ev ev dolaşarak, öğrencileri okula kayıt ediyor.  Özellikle kız çocuklarının okuması için aileleri ikna etmeye başlıyor. Bu arada köylerde ilkokulu bitirmiş çocukların İlçede okuyabilmeleri için, halk desteğini de alarak, okulun bahçesinde bir pansiyon inşaa edilmesini sağlıyor. Ayrıca Matematik Derslerini de kendisi yürüterek ve maddi yetersizlik içindeki çalışkan öğrencilere ders dışı ücretsiz kurslar veriyor. Çok sayıda öğrencisinin parasız yatılı okulların sınavlarını kazanmalarını sağlayarak, kısa sürede bu okullardaki yönetici ve öğrencilerin takdirini kazanıyor. Hayrabolu halkı kendisini maddi manevi destekliyor ve sonuçta yoğun çalışmaların meyvelerini almaya başlıyor. Bu arada, İlçe dışındaki Liselerde okuma fırsatı bulamamış öğrencileri için de işbirliği yönetimi ile lise binasını oluşturuyor. 1969-1970 Eğitim-öğretim yılında Hayrabolu Lisesi’ni kurucu Müdür olarak, hizmete açıyor. Lisede oluşturduğu nitelikli eğitim öğretim ortamı ürünlerini vermeye başlıyor. O dönemlerde liseden mezun olan birçok öğrenci üniversiteye giriyor. Avukat, Doktor, Öğretmen, Mühendis gibi meslek sahibi oluyor. Kendisini Hayrabolu halkı, “Kasabanın Işığı” olarak adlandırıyor. Evet, bugün burada birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz,“Hayrabolu Belediyesi Atatürk Gönüllüleri Sait Esircan Kütüphanesi’ne” Ülkemizin çeşitli İl ve İlçelerinden yaklaşık 2500 adet kitap bağışında bulunan ve bu güzel tesisi bizlere veren Sayın Belediye Başkanımız Dr. Osman İnan’a, Tekirdağ Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Üyeleri adına çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Daha sonra ise konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, şunları söyledi. “Bugün Hüseyin Selahattin Ali Moralı Kültür Akademisi bünyesinde Atatürk Gönüllüleri Sait Esircan Kütüphanesinin açılışını yapacağımızdan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Atatürk gibi bir deha ile İlçemizin eğitim tarihinde müstesna bir yeri olan Sait Esircan hocamızın isminin kütüphanemize verilmesi çok anlamlı olmuştur. Bizler ilk emri oku olan bir dinin mensupları, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen Atanın torunlarıyız. Daima okuyarak, araştırarak, en doğruya ulaşmak, milletimize ve insanlığa faydalı birer birey olmak en büyük hedefimiz olmalıdır. Bu duygularla kütüphanemizin Hayrabolu’muza hayırlı olmasını diliyor, eğitim camiamıza ve gençlerimize çok büyük katkıları olacağına inanıyorum.”

Konuşmaların ardından, “Hayrabolu Belediyesi Atatürk Gönüllüleri Sait Esircan Kütüphanesi’ne” kitap bağışında bulunarak, destek veren,  Şair, Ressam, Yazar ve Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Üyelerine, Kaymakam Mehmet Sülün, Belediye Başkanı Dr. Osman İnan tarafından plaket ve “Teşekkür Belgesi” verildi.

Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Başkanı Şerif Dursun ve Onursal Başkan Sedat Kaplan’da, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan’a, projeye katkılarından dolayı bir plaket takdim ettiler.

Törende; Ressam Melek Başyazgan da, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan’a, yağlı boya çalışması Atatürk Portresi hediye etti.

Hayrabolu Belediyesi Atatürk Gönüllüleri Sait Esircan Kütüphanesi’nin açılış kurdelesini ise Kaymakam Mehmet Sülün, Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Başkanı Şerif Dursun, Onursal Başkan Sedat Kaplan ve Platformun Manisa’nın, Salihli İlçesinden gelen 89 yaşında ki en yaşlı Üyesi Yazar Huriye Saraç kestiler.

Bugüne kadar Öğretmen Benisa adında 4 kitap yazan Huriye Saraç, Atatürk Gönüllüleri Sait Esircan Kütüphanesi’ne de ayrıca kitaplarını bağışladı.

Açılış töreninde Şairlerden; Aydın’dan gelen Celal Tirit “Ah İmza Ah”, İzmir’İN Bornova İlçesinden gelen Çetin Karadağ, “Ayıramazlar bizi” ve Gülay Sormageç, “Atatürk” adlı şiirini okudular.

Törende son olarak, protokol üyeleri, Atatürk Gönüllüleri Arif Kumru ve Melek Başyazgan tarafından hazırlanan, “Karma Resim Sergisini” gezdiler.