DOLAR 32,3424 % -0.45
EURO 34,6805 % -0.42
GRAM ALTIN 2.392,41 % -1,25
ÇEYREK A. 3.911,59 % -1,25
BITCOIN 58.371,09 1.385
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Hayvanlara teşekkür ettiler

Son Güncelleme :

23 Eylül 2019 - 16:38

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Saray Belediyesi, 21 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Kambursöğüt mesire alanında düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, ormana, dereye ve doğaya atılan çöpleri topladılar.

“Let’s do it” girişimi ile birlikte hayata geçirilen projede toplanan atıkların ayrıştırılarak, geri dönüşüme kazandırılması amaçlanıyor.

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, etkinliğe duyarlılık gösterdiklerine değienerek, “Başkanlık birimi burada normal bir vatandaş olarak Başkan yardımcımız ve biz duyarlılık gösterdik. Sezar’ın hakkı Sezar olmalı. Saray her tarafıyla birlikte sağduyunun, aklıselimin egemen olduğu ortak aklı hakimiyet sürdüğü bir saha haline, yaşam alanı habitat haline hep beraber geliyorsa çok güzel” diye konuştu.

Kültür Hizmetleri Müdürü Arif Naci Öngören, “Şimdiye kadar vatandaşlarımız sürekli duyarsız. Ama biz duyarlı belediye olarak farkındalığı yaratmak istedik. Ayrıca yol kenarına da esprili bir tarzda hayvanların doğayı kirletmediğine dair tabelalarda diktik. İnşallah bundan sonra yoldan gelip geçenler bunu dikkate alacaklar” şeklinde konuştu.

Doğa gönüllüsü Öner Alpak, “Bu olay öğrenci, öğretmen ve aile ilişkisine de yansısın istiyorum. Özellikle okullarda yapılsın” açıklamasında bulundu.

Dünya Temizlik Günü’nde farkındalık amacıyla etkinlikte Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Kültür Hizmetleri Müdürü Arif Naci Öngören, Esra Akkkan Selimoğlu Kültür Hizmetleri Halkla İlişkiler Sorumlusu ve gönüllüler doğayı temizledi.

Etkinlik esnasında, Saray Belediyesi tarafından dikilen tabelalarda hayvanların doğayı kirletmediği belirtilirken, doğayı herhangi bir şekilde kirletmeyen ve ormanlara, derelere, doğaya çöp atmayan hayvanlara teşekkür edilmesi dikkat çekti.

Habertrak/Ayşe Keşkek