DOLAR 32,4455 % 0.1
EURO 34,5865 % -0.09
GRAM ALTIN 2.384,65 % 0,19
ÇEYREK A. 3.898,89 % 0,19
BITCOIN 60.242,01 -5.923
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

İklim değişikliğine dikkat çektiler

Son Güncelleme :

29 Ağustos 2019 - 16:58

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi” çerçevesinde Tekirdağ’da eğitim verildi.

Avrupa Birliği Türkiye Mali İşbirliği çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi” ne yalnızca Tekirdağ’dan değil Kırklareli ve Edirne’den de katılım sağlandı.

Kamu kurum ve kuruluşları, kalkınma ajansları, üniversiteler, yerel yönetimlerin temsilcileri ile çevre ve iklim değişikliği konularında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitim ihtiyaç analizi yapılarak eğitim programlarının geliştirilmesi amaçlanan projenin eğitimlerinin dokuzuncusu Tekirdağ’da gerçekleştirildi.

Projenin faaliyetlerinden biri,  kamu kurum ve kuruluşları, kalkınma ajansları, üniversiteler, yerel yönetimlerin temsilcileri ile çevre ve iklim değişikliği konularında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitim ihtiyaç analizi yapılarak eğitim programlarının geliştirilmesi ve hedef grupların katılımı ile 20 ilde eğitimler düzenlenecek.  Bu çerçevede,  söz konusu eğitimlerin dokuzuncusu Tekirdağ’da gerçekleştirildi.

Söz konusu eğitime İl Müdürlüğümüzün yanı sıra Kırklareli ve Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin; Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de bulunan ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, kalkınma ajanslarının, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından katılım sağlanmaktadır.

Üç gün boyunca sürecek olan eğitimlerde katılımcılar “İklim Değişikliğinin Ekolojik Sistemlerdeki Yeri”, “Türkiye’nin İklim Değişikliği ile Mücadele Unsurları – Uluslararası Boyutu,  Yasal ve Kurumsal Yapısı”, “Enerji Politikalarının İklim Değişikliği ile Mücadeledeki Yeri”, “İklim Mücadelesinde Ekonomik, Sosyal ve Ekolojik Adalet” , “İklim Değişikliği ve Türkiye Tarımı Etkileşimi” ve “İklim Değişikliğinin İnsan Sağlığına Etkileri” konularında iklim değişikliğini birçok açıdan değerlendirme fırsatı bulacaklar.

Eğitim süresince ayrıca, Türkiye genelinde iklim değişikliği alanında farkındalığı artırmayı amaçlayan iklimin projesi hakkında da detaylı bilgi verilecek.

Habertrak/Özlem İnan