DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.296,77 1.169
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Işıkgör yalan söylüyor”

Son Güncelleme :

31 Temmuz 2019 - 13:30

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

CHP Tekirdağ İl Başkanı Ali Işıkgör’ün, ulaşım zammı konusunda destek istenen ve 3 partinin il başkanlarının imzası bulunan belgeyi “Yalnızca Ak Parti İl Başkanının imzası var” şeklinde açıklamasını, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın eleştirdi.

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, “Işıkgör’ün gösterdiği belgede tek imza var. Aslında tek imza yok. Burada 3 tane imza var. MHP İl Başkanının imzası var. İYİ Parti’nin de imzası var. Sadece Mülahim Kuru’nun imzası yok. Bence bu düzenlenmiş bir evrak. Tekirdağ’da yaşayan vatandaşları kimsenin kandırmaya hakkı yok” değerlendirmesinde bulundu.

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, “Bizler sizlerle beraber Tekirdağ’ımıza Tekirdağ’da yaşayan herkesi doğru bilgiyi veren siz değerli bası mensuplarına bir yanlış anlaşılma yaşandığından dolayı Tekirdağ halkına ve sizlere doğru bilgi vermek için toplanmış bulunuyoruz. Geçen hafta CHP İl Başkanının yapmış olduğu bir açıklama var. Bu açıklamada Mülahim Kuru o günkü AK Parti İl Başkanlığındaydı. Şu anda Tekirdağspor’un Başkanı. Aynı şekilde o gün imzayı aldığımız kişiler MHP İl Başkanı İlker Yücel, İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya bu kişiler imzayı verdi. Ne için bu imzayı verdi? Belediye Başkanı bizzat bana ben gittim Büyükşehir’e şu anda şartlar her şey yükseldi. Büyükşehirliler taşıma sektörüne yardım ediyor. Bende ‘seçim yapamam’ dedi başkan. ‘Seçimle ilgisi yok.’ Dedim. Şu an kritik bir ortam var. Biz Tekirdağ’da 65 yaşını ücretsiz taşıyoruz. Belediye hiç katkı sağlamıyor. Ama diğer belediyeler Kocaeli Belediyesi Büyükşehir Belediyelerin hepsi yasa olarak bunlara destek veriyor. Kadir Başkan dedi ki : ‘AKP Parti’den, İYİ Parti’den, MHP’den imza aldın. Ben vereyim.’ Ondan sonra ben kendim Mülahim Kuru’yu aradım. Mülahim Başkan böyle bir durum var. Büyükşehir siyasi olmasın diye imza istiyor. Ondan sonra Sertaç’ı aradım. Daha sonra MHP İl Başkanı İlker’i aradım. Hepsi gelip imzaladılar. Ondan sonra ‘CHP’den de al’ dedi. Aralarında sıkıntı olduğundan dolayı o gün İl Başkanı imza vermedi.” diye konuştu.

“VATANDAŞLARI KİMSENİN KANDIRMAYA HAKKI YOK”

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Tekirdağ’da yaşayan vatandaşları kandırdıklarına değinerek, “Tekirdağ için Tekirdağ’da yaşayan vatandaş için siyasi partiler, birisi İl Başkanı, birisi Büyükşehir Belediye Başkanı kendi istemiş olduğu bir yazıyı kendi başkanı izin vermedi. Bizde bunu TETAŞ’ın kongresinde bizzat Kadir Başkan’ın yüzüne söyledik. O gün bir de yalan var.  Şimdi neden burada sadece Mülahim Kuru’nun imzasını gösteriyorlar? Burada vebal altında kimse kalmamalı. Bizim yüzümüzden kalmamalı. Biz kendimiz bizzat Kadir Başkan ile muhataptık. Bu yazı Mülahim Kuru’nun değil. Burada İlker’in de imzası var. İYİ Parti’nin de imzası var. Ama sadece Mülahim Kuru’nun imzası var. Bu sahte bir evrak düzenlemişler. Bu sahte evrak ile vatandaşı ve sizleri kandırıyorlar. Tekirdağ’ın basınını kandırıyorlar. Tekirdağ’da yaşayan vatandaşı kandırıyorlar. Bir de o gün Mülahim Kuru’nun bizim o şartlarda istediğimiz fiyat 3.25 değil. 3 lira idi. Öğrenciye de zam istenmedi. Öğrencide 2.75 olan taşımayı 3 lira istendi ve Büyükşehir Belediyesi UKOME getirdi. UKOME’den 3 lira fiyat verildi. Bu zamda bu imzalarda o günkü şartlarla hiç alakası yoktur. Basını da yanlış yönlendiriyorlar. Ama Tekirdağ’da toplu taşıma yapıldığından dolayı Belediye yılda yüzde hısım alıyor. O zaman neden alıyorsun?  Her ehliyetli olan şoföre Büyükşehir para alıyor. Yılda 700-750 bin lira şu anda toplu taşıma belediyesi para alıyor. Bunları bile almasa Tekirdağ’da ki vatandaşımıza zam yapmaya gerek yok. İlerleyen günlerde ihale yapılacak. Burada tek imza var. Tek imza yok aslında. Burada 3 tane imza var. MHP İl Başkanının imzası var. İYİ Parti’nin de imzası var. Sadece Mülahim Kuru’nun imzası yok. Bence düzenlenmiş bir evrak oluyor. Tekirdağ’da yaşayan vatandaşları kimsenin kandırmaya hakkı yok.” şeklinde konuştu.

“BURADA CHP İL BAŞKANI YALAN SÖYLÜYOR”

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Şirketi batırmak için herkesin elinden geleni yaptığını ifade ederek, “Bizzat Kadir Başkan ile ben muhataptım. Ne Mülahim Kuru, ne İlker Yücel, ne de Sertaç Alkaya bunlardan kimse muhatap değildi. Bizzat ben Büyükşehir Belediye Başkanıyla görüştüm. Biz Tekirdağ’da toplu taşıma yapıyoruz. Büyükşehir’in 1 lira faydası yok. Sadece devlet bin lira araba başı para veriyor. Bu şirkette uzaydan gelmedi. Bu şirket Tekirdağ’da yaşayan esnafın şirketi bu şirketi batırmak için TETAŞ’ın kongresinde olanlarda belki bilirler. Orada da başkana söyledim. Şirketi batırmak için herkes elinden geleni yaptı. Bu şirket kimin şirketi Tekirdağ’da ki 320 tane esnafın şirketi neden Büyükşehir Belediyesi olarak yardımcı olmuyoruz ki? Bu şirket gün geldiğinde 2013 yılında 25 milyona yakın Belediye’ye para verdi. Şu anda yılda 700 bin liraya yakın Büyükşehir’e para veriyor. Alma Büyükşehir Belediye Başkanı niye alıyorsun? Şu an insanlar zaten zor durumda. Yani insanlar mağdur Birde fiyata zam yapma. Destekle. Diğer Belediyeler destekliyorsa sende Belediye Başkanı olarak destekle. Dediğim gibi ben yalanı sevmiyorum. Kimsenin de avukatlığını da yapacak halim yok. Ben imza istediğim kişiler kamuoyunun karşısında mağdur duruma düşüyorsa bizlerde görevimizi yapmak zorundayız. Burada CHP İl Başkanı yalan söylüyor. Herkes burada vebal altındadır” açıklamasında bulundu.

“BURADA KİMSENİN GÜNAHI YOKTUR”

CHP İl Başkanının Kadir Başkanla arasındaki sıkıntıdan dolayı imza vermediğine değinen Kayın, “Kadir Başkan neden böyle bir şey yaptın? AK Parti İlçe Başkanı gitmiş yorum yaptığından dolayı Kadir Başkan CHP İl Başkanının eline tutuşturmuş bence. Böyle siyaset olmaz ki. Kadir Başkanı aradım. Burada Mülahim Kuru’nun günahı yok. Burada Sertaç’ın da günahı yok. Burada sadece sen bana söyledin. İnsanlardan ben istedim imzayı bu adamların günahı yok. AKP İlçe Başkanı gitmiş bir gazeteye demeç vermiş dedi. Başkanım ne ilgilendirir. Demeç vermenin bunla ilgisi var mı? Sen bu insanları zan altında bırakıyorsun. Benim anladığım bu kâğıdı CHP İl Başkanının eline vermişler. AKP İlçe Başkanı bir gazeteyi ziyarete gitmiş. Ulaşım zamları ile ilgili orada yorum olmuş. Onun içinde bunu yapmaya gereği duymuşlar. Kadir Başkanla görüştüm. Benden istedin bu imzaları ben aldım bu imzaları. Burada kimsenin günahı yoktur. Mülahim Kuru esnaf dostu, MHP İl Başkanı esnaf dostu, İY Parti esnaf dostu o zaman CHP İl Başkanı esnaf düşmanı doğru mu? Kendi Partisi olmasına rağmen kendi aralarında sıkıntı olduğundan dolayı imza vermedi.” ifadesinde bulundu.

“BELEDİYE PARA ALDIĞI TAKDİRDE TEKİRDAĞ’DA UCUZ TAŞIMA OLMAZ”

Toplu taşımayı Edirne Belediyesinin esnafa verdiğinin altını çizen Kayın, “Tekirdağ’da ulaşım fiyatları İstanbul’a göre pahalı diyebilirsek ama neden İstanbul Büyükşehir’i kendi destekliyor. Şu anda her binen yolcuya Kocaeli Belediyesi 2 lira 25 kuruş para ödüyor. Ücretsiz her binen yolcuya Büyükşehir Belediyesi ödeme yapıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 1 kuruş ödeme yapmıyor. Edirne, Kırklareli hiç para vermeden toplu taşıma yapıyor. Edirne Belediye Başkanı esnafa verdi. Hiç para ödemeden toplu taşıma yapıyor. Tekirdağ’da şu anda şirket var. Şirkete ihale ile satmış toplu taşımayı mecbur şu anda normalde ucuz.  Dolmuşlar şu an 3 lira Tekirdağ’da çok bir potansiyel yok. Tekirdağ Süleymanpaşa’da 220 tane minibüs var.220 tane minibüs olduğundan dolayı bir de 5 tane de büyük araba var. Tekirdağ’da ki bu toplu taşıma yarı yarıya olabilir. Şu anda 220 tane 100 tane olsa Büyükşehir ihaleye çıkartmasa toplu taşıma bir anda düşebilir. Çorlu’yu Büyükşehir taşıyor. Yakında toplu taşımanın ihalesi var. Şu anda Çorlu’yu arabaları ile ihaleye çıkarıyor. Neden her ay zarar ediyor. Çorlu’da ayda bir milyon zarar ediyor. Biz Tekirdağ’da ne yapalım? Onlar para vermeden bir milyon zarar ediyorlar. Belediye Tekirdağ’da para aldığı takdir de ucuz taşıma olmaz. Tekirdağ’da dediğim gibi 200 tane minibüs esnafı var. Büyükşehir Belediyesi desin ki 200 tane minibüsçüye kardeşim siz 2 liraya taşır mısınız? Öğrenciyi 1 lira 25 kuruşa taşır mısın? Ben sizden para da almıyorum. Tekirdağ sizin. Bakalım Tekirdağ’da 2 liraya yolcu 1 liraya öğrenci taşınıyor mu?” diye belirtti.

“PAHALI YOLCULUĞUN SEBEBİ BELEDİYE”

Birçok Büyükşehir belediyesinin toplu taşımaya destek verdiğini kaydeden Kayın, “Pahalı yolculuğun sebebi belediye. 2013 yılında o günkü şartlarda 25 milyona yakın para verildi. 65 yaş üzerine destek veren bir sürü belediye var. Büyükşehir Belediyeleri, kanun gereğince 65 yaş üstüne destek veriyor. Büyükşehir belediye başkanları kendileri destek olmak için toplu taşımaya destek veriyor. Büyükşehir Belediyesi 1 TL para vermiyor toplu taşımaya. Büyükşehir belediyesi şu anda 700 milyar para alıyor. Almasın bu parayı. Zam da vermesin. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kayseri, Gaziantep tüm iller ulaşıma destek veriyor. Kendin bu ihaleyi vermişsin bunları neden alıyorsun? Meclis kararıyla onları da almayabilir. Bütçeden destek de verebilir. Kadir Başkan’a söylediğimde: ‘Şu anda seçim üstü bizim paramız yok.’ demişti. Toplu taşımada Tekirdağ’a Büyükşehir Belediyesi destek vermeli. Tüm büyükşehirler destek veriyor. 6 ay sonra ihale var. Daha da pahalı olacak toplu taşıma. 220 tane minibüs var. O zaman toplu taşımayı onlar yapsınlar. Büyükşehir Belediyesi para almasın. Büyükşehir bunu yapsın. Toplu taşıma 2 TL, öğrenci 1.25 kuruş. Ama para almasın Büyükşehir. Versin bunu esnafa. 65 yaşını da bedavaya taşıyalım.”” Şeklinde konuştu.

“ŞARTNAMEDE YOKKEN BİLE ÜCRETSİZ TAŞIDIK”

İhaleye girerken şartnamede yer almamasına rağmen 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz taşındığını belirten Kayın, “Şu anda Tekirdağ’da ucuz toplu taşıma isteniyorsa, belediye ihale çıkarmasın. Neden ihaleye çıkarıyor ki? İhaleye çıkarınca yarın öbür gün yine ihaleye çıkaracaklar. Adam gelecek bunu seneye 4 TL yapacak. Neden? Çünkü adam para veriyor. Bedava mı yapacak. Şu anda biz para verdik. Zarar ettik. 7 yıl boyunca Tekirdağ’da 65 yaş üzerindeki ve ücretsiz vatandaşlarımızı taşıdık. Bizim şartnamemizde o yokken taşıdık. Şartnamede biz ihale alırken böyle bir şey yoktu. Kanun da yoktu. Sonradan çıktı.” İfadelerini kaydetti.

“TETAŞ’TA İŞLER ÇOK KÖTÜ DURUMDA”

“Tekirdağ’da 1 milyon yolcu taşımacılığı sağlıyoruz. Bunların 300 bini ücretsiz. Türkiye ortalamasında Çorlu yüzde 12, Tekirdağ’da ise yüzde 30’un üzerinde bu rakam.” Diye konuşan Kayın, “Şu anda yapılan zamlar bile yetersiz. Şirket battı zaten zarar etti. Şirket para toplayamıyor ve 320 ortağına para veremiyor. Neden? Her şey yükseldi. Çorlu iyi durumda olmasına rağmen zarar ediyor. Tekirdağ Süleymanpaşa’da da durumu öyle. Ne var ki burada? Süleymanpaşa’da 220 tane minibüs var. Çorlu’da 220 tane minibüs yok. Şu anda TETAŞ’ta işler çok kötü durumda.” Açıklamasında bulundu.

“TEKİRDAĞ HALKINI KANDIRABİLİR MİYİZ?”

Seçimin artık geride kaldığını ve herkesi Tekirdağ halkı için çalışması gerektiğine vurgu yapan Kayın, “Işıkgör herhalde bizlerden ses çıkmayacağını, yapay bir gündem yaratacağını düşündü. Ama ben karakter olarak bana güvenip imza veren insanları mağdur edemem. Mülayim Kuru, Sertaç Alkaya bana güvenmiş imza vermiş. İlker MHP İL Başkanı Çerkezköy’den kalkmış gelmiş imza vermiş. Hepsi ‘esnafın yanındayız’ dediler. Şimdi ben bana güvenen insanlara şimdi ‘CHP İl Başkanı, aman kimseyle kötü olmayayım’ mı diyeyim. Ben istiyorum ki Tekirdağ’da seçim bitti, geçim başladı. Herkesin basınla, siyasetçiyle Tekirdağ için bir şeyler yapılmalı. Ama biz burada olmayacak şeyler için gündem yaratıyorsak… Seçim bitti Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak oldu. Ne gerek var ki şimdi insanları yanlış yönlendirmeye. Bence bunlar siyaset değildi. Yapılan bu iş saçmalıktır. Kimseyi kandıracak halimiz yok. Tekirdağ halkını kandırabilir miyiz?” dedi.

Habertrak/Özlem İnan