DOLAR 32,3839 % -0.12
EURO 34,6926 % -0.34
GRAM ALTIN 2.402,43 % -1,34
ÇEYREK A. 3.927,97 % -1,34
BITCOIN 61.222,94 -1.796
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“İYİ Parti’yi millet istedi”

Son Güncelleme :

26 Ekim 2019 - 14:54

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı partilerinin kuruluşunun 2. yıl dönümü dolayısıyla Tarihi Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

“Bugün 2. yılımızı kutluyoruz. Partimiz 2 yaşında olmasına karşılık fikirleri mazide olan atiyiz biz.” Şeklinde konuşan İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Fikirlerimiz ve partimiz milletimizle birlikte sonsuza kadar yaşayacaktır.  İYİ Parti bir ajandadan, bir kariyer planından,  ya da küçük hesaptan doğmadı.  İYİ Parti’yi Millet çağırdı, millet istedi. İYİ Parti böyle kuruldu” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti’nin kuruluşunun 2. Yılı münasebetiyle Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Buradaki törene Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, parti yöneticileri ve üyeler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından il ve ilçe başkanları çelenk koydu.

 “İYİ PARTİ’Yİ MİLLET İSTEDİ”

İYİ Parti’nin 2 yılı geride bıraktığını kaydeden İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Değerli katılımcılar bilindiği gibi partimiz 25 Ekim 2017 yılında kuruldu. Bugün 2. yılımızı kutluyoruz. Partimiz 2 yaşında olmasına karşılık fikirleri mazide olan atiyiz biz. Fikirlerimiz binlerce yıldır tarihin imbiğinden süzülerek bu günlere gelmiştir. Fikirlerimizin kaynağı Orhun anıtlarıdır, Alparslan’dır, Fatih’tir, Büyük Atatürk’tür. Fikirlerimiz ve partimiz milletimizle birlikte sonsuza kadar yaşayacaktır.  İYİ Parti bir ajandadan, bir kariyer planından,  ya da küçük hesaptan doğmadı.  İYİ partiyi Millet çağırdı, millet istedi. İYİ Parti böyle kuruldu” dedi.

“İNSANIMIZA MORAL OLACAĞIZ”

Türk milletine layık olmak için mücadele ettiklerini söyleyen Alkaya, “Kavganın, ötekileştirmenin, iftiraların sıradan dil halini aldığı siyasetimize yeni bir ruh yeni bir soluk getirip, Türk insanını geçmişte olduğu gibi yeniden kardeşlik ruhuna kavuşturacağız. Geleceğin Türkiye’sinin şekillendiği, umutların yeşerdiği, hikâyelerin anlatıldığı, aşkların, sevdaların, merhametin, adaletin, bilimin, felsefenin, irfanın ve sanatın yeniden yeşerdiği cennet vatanımızı ve onun üzerinde mutlu Türk milletinin layık olduğu bir yönetim ve geleceğe emin bakan insanımıza moral olacağız” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİN UMUDU OLACAĞIZ”

Gençlere umut olmak için yola çıktıklarını kaydeden Alkaya, “Partimiz bir cesurlar hareketidir. Partimiz, Türkiye’nin susan dilini, kararan yüzünü, mutsuzlaşan analarının ve umudu kaybolan gençlerinin umudu olacağız. İYİ Parti olarak ülkenin sorunlarını adaletle, hukukun üstünlüğüyle, herkese eşit mesafede kalarak, liyakate önem vererek çözeceğiz. Bizi biz yapan değerlerin takipçisi olacağız. Değerlerimize küçük hesaplar uğruna zarar verenleri unutmayacağız. Türk çocuğuna Türküm demeyi yasaklayan, Andımızın kaldırılmasında olduğu gibi. Büyük Atatürk’ün 10 Kasım 1933 tarihinde kabul edilen Andımız ne yazık ki 80 yıl sonra 2013 yılında kaldırıldı. Bu durum çocuklarımızın doğru eğitimini, milli ve manevi değerlerimizin kazanımlarını engelleyen büyük bir hata olmuştur. Bu nedenle Andımızın kaldırılması Türk Milletini derinden üzmüştür. Binlerce yıldır her karışını şehit kanlarıyla sulayarak ve her gün şehit vermeye devam ederek vatan eylediğimiz bu aziz topraklarımızı savunmak büyüğüyle küçüğüyle hepimizin asli görevidir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Alkaya’nın konuşmasının ardından anıt önünde hep birlikte Andımız okunarak asker selamı verdiler.

Habertrak/Özlem İnan