DOLAR 32,3462 % -0.05
EURO 34,8997 % 0.3
GRAM ALTIN 2.378,34 % -0,77
ÇEYREK A. 3.888,58 % -0,77
BITCOIN 61.584,00 5.118
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Kızılay kan bağışçılarını unutmadı

Son Güncelleme :

04 Eylül 2019 - 15:01

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Türk Kızılay Tekirdağ Şube Başkanlığı tarafından düzenli olarak kan bağışında bulunanlara madalya ve plaket verildi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Türk Kızılay Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, 2010yılında hedefledikleri toplam kan miktarını giderek arttırdıklarını ve 2019 yılında bu rakamı 40 bin ünite kana çıkardıklarını kaydetti.

Türk Kızılay Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, Kızılay’ı Kızılay yapan şeyin güzel yürekli insanların fedakarlıkları olduğunu söyleyerek, “Değerli konuklarımız gösterdikleri duyarlılık ve iyilik anlayışı içinde kan bağışında bulunan, bunu kendilerine görev sayarak düzenli olarak kan veren bağışçılarımız adına düzenlediğimiz madalya töreni vasıtasıyla sizlerle birlikte olmaktan çok memnuniyet duyuyoruz. Saygıdeğer bağışçılarımız bizlere büyük bir gurur yaşatmaktadır. İnsanımızın merhametinin, paylaşımcılığının, yardımseverliğinin en güzel göstergesidir kan bağışlamak. Kan yapay olarak üretilemeyen tek kaynağı insan olan yaşamsal bir sıvı. Bu nedenle kan bağışında bulunmak, hayat kurtarmakla eş değer. Kızılay asırlık bir çınar. Bu ağacın büyüyüp kök salmasına, dallanıp, budaklanmasına vesile olan sizlerin yardımseverliği. Kızılay’ı Kızılay yapan, malının tamamını bağışlayan, biriktirdiği harçlığını getirip bırakan, boş vaktinde gelip gönüllü olarak Kızılay adına hizmet eden, emeğini alın terini ortaya döken ya da sizler gibi maddi olarak hiçbir şekilde temin edilemeyecek kanını diğer insanlara gönüllü olarak veren güzel yürekli insanların fedakârlıklarıdır.” Diye konuştu.

“300’DEN FAZLA NOKTADA HİZMET VERİYOR”

“Bizler de bu fedakârlık ve desteğe karşılık nerede insana dair bir ihtiyaç varsa, orada olmaya el uzatmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuşan Çizen, sözlerini şöyle noktaladı: “Ülkemizin genelinde 18 bölge kan merkezi umuma açık kan bağış araçlarımız ile 300’den fazla noktada hizmet vererek, ülkemizin ihtiyacı olan kanın neredeyse tamamını karşılıyoruz. Kan Bağışı Merkez Müdürümüz Metin Karadağ’ın verdiği istatistiki bilgilere göre ilimizde 2010’da topladığımız yıllık hedef 8 bin 500 ünite iken bugün yıllık olarak toplanan kan miktarı 40 bin ünite civarındadır. Bu vesile ile Türk Kızılay’ına dolayısıyla insanlığa olan katkılarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı minnettarız. Hiç tanımadığı insanların hayatlarını kurtaran ve onlara umut olan bizden madalya hak eden ya da henüz madalya hak etmemiş tüm bağışçılarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”

Düzenlenen madalya ve plaket töreni kan bağışçılarına madalyalarının takdim edilmesiyle son buldu.

Törene Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Milletvekili Çiğdem Koncagül, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Halk Sağlığı İl Müdürü Hacı Bayram Zengin ve çok sayıda Kızılay gönüllüsü katıldı.

Habertrak/Özlem İnan