DOLAR 32,3567 % -0.02
EURO 34,8071 % 0.02
GRAM ALTIN 2.395,32 % -0,06
ÇEYREK A. 3.916,35 % -0,06
BITCOIN 59.432,02 3.057
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Kurban pazarında satışlar başladı

Son Güncelleme :

01 Ağustos 2019 - 12:22

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Ergene Belediyesi tarafından kurulan Kurban Pazarında satışlar başladı.

Sağlık Mahallesi’nde eski futbol sahasının olduğu 5. Sokağın sonunda yer alan Kurban pazarında büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışları ile kesimi yapılacak.

Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Sağlık Mahallesi 5. Sokağın sonunda kurulan kurban satışı ve kesim alanında hummalı bir çalışma sürerken, kurban satışları da başladı.

2 bin 500 küçükbaş ve 500 büyükbaş çadır kapasiteli pazar yerinde önümüzdeki günlerde çalışmalar tam anlamıyla tamamlanacak. Kurulan kurban pazarının yanı sıra aynı alan üzerinde kurban kesim alanı da mevcut. Kurban kesim yerinde Ergene Belediyesi tarafından 16 küçükbaş kesim locası ve elektrikli caraskal, 4 büyük baş kesim bölmesi ile vatandaşlar daha hijyenik ve konforlu ortamda dini vecibelerini yerine getirerek kurbanlıklarını kesebilecek.

Kurbanlık hayvan satan esnaf ile vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için Kurban satış ve kesim yerindeki hazırlıklarına başladıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Kurban satıcılarımız için Belediyemiz Kurban pazarında ücretsiz su ve aydınlatma hizmeti verirken, Kurban bayramı süresince en büyüğü Sağlık Mahallemizde olmak üzere 4 ayrı kesim bölgesinde vatandaşlarımız sağlıklı ve hijyenik ortamda kurbanlarını kesebilecek” dedi.

Kurban pazarına giren tüm kurbanlık hayvanlar Ergene Belediyesi veteriner hekimi tarafından sağlık taramasından geçirilirken, Ergene Belediyesi kurban pazarından yer tahsis etmek isteyen hayvan satıcılarının Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri gerektiği de kaydedildi.

Habertrak/Timuçin Çınar