DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.116,34 6.187
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Mahalle esnafı o alanı değerlendirdi

Son Güncelleme :

12 Eylül 2019 - 15:14

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Şehit Babası Nizamettin Akgün, mahallesinde bulunan alana park ve kütüphane oluşturdu.

Süleymanpaşa’da esnafın oluşturduğu park alanına vatandaşlar geldiği zaman okusunlar diye hayata geçirdiği Sokak Kütüphanesi, büyük ilgi gördü.

ŞEHİDİN İSMİNİ KOYMAK İSTİYOR

Şehit babası Nizamettin Akgün, çevredeki esnaflarla birlikte park alanını oluşturduklarını kaydederek “Buraya aslında benim çocuğun ismini koymak istiyorum. Ama nasıl yapacağız bilmiyorum. Belediyeye bu parka isim vermesi için söyleyeceğim. Bunları da biz yaptırdık. Esnaf olarak buraları güzelleştirdik. Şimdi buralara çim ektireceğiz. Kenarlara demir yaptıracağız. Buraya kitap dışarıdan getirenler de var. Gelip, otursunlar, kitaplarını okusunlar. Çaylarını içip, kahvaltılarını yapsınlar. Biz kitapları kendimiz koyduk. Getirenler de var. Biraz önce de burada birisi vardı. Evde üniversiteden kızının kitapları varmış. Kitapları buraya bırakacağını söyledi. ‘Vatandaşlar buraya geldiği zaman alır kitabını okur’ dedik. Kitaplığın üzerine ise kitapları aldıkları zaman bıraksınlar evlere götürülmesin diye yazı yazdık; Birileri ‘Beyim diyor bizim yolumuz, köprümüz, çeşmemiz yok. Kitaplığı ne yapacağız? Anlatıyorum ona eğer kitaplığınız olursa yolunuz, çeşmeniz, köprünüzde olur’” ifadelerini kaydetti.

Akgün, iki tane de çardak yaptırıp, gelen geçenler için oturmaya yer yaptıklarını da belirtti.

Sokak kütüphanesi bünyesinde bulunan kitaplar üyeliksiz, kayıtsız, serbestçe alınıp okunması ve yerine konulması prensibiyle çalışması hedefleniyor.

Hikâye, roman ve masal gibi tüm yaş gruplarına hitap eden kitapların yer aldığı kütüphaneye vatandaşlar kendilerine ait kitapları da bağışlayabiliyor.

Habertrak/Özlem İnan