DOLAR 32,3831 % 0.07
EURO 34,7796 % -0.05
GRAM ALTIN 2.395,75 % -0,04
ÇEYREK A. 3.917,05 % -0,04
BITCOIN 59.254,28 2.659
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Sokaklarda “tabela” çıkmazı

Son Güncelleme :

29 Temmuz 2019 - 14:51

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Geçtiğimiz hafta hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hem de Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen muhtarlar toplantısını yazılı ve görsel basından takip eden Aydoğdu Mahalle sakinleri, değiştirilen sokak isimleri konusunda Cüneyt Yüksel’den talepleri olduğunu dile getirdiler.

Vatandaşlar, Kubilay Sokak’ın uzantısı alanında bulunan ve sol güzergahta yer alan sırasıyla Talatpaşa Sokak, Mithatpaşa Sokak eski adı ile Yıldırım Beyazıt, yeni adı Dikilitaş Sokak- Mehmet Akif Ersoy Sokak’ın, 50 yıla yakın bir zamandır ilk isimleri ile adres olarak kullanılan isimlerin değiştirilmesinin karışıklık yarattığını kaydettiler.

“SOKAĞIMIZIN İSMİ NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?”

Mahalle sakinleri sokak konusunda yaşadıkları sıkıntıları ise şu şekilde ifade ettiler: “Resmi yazışmalarda ve kargo, mektuplaşma, evrak gibi yazışmalarda eski isimlerin kullanılırken, ansızın değişmesi sonucu sıkıntı yaşadıkları belirtildi. “Geçen sene nedense bir gün bir gün sokağımızın tabelası söküldü. Yerine yeni tabela gelecek dendi. Bizler tabela beklerken, 40-50 yıllık sokağımızın Yıldırım Beyazıt olan ismi yerine Dikilitaş ismi geldi. Buna rağmen tabelamız gelmedi. Bizler şimdi soruyoruz: ‘Diğer sokak isimleri neden değişmedi. Onların tabelaları yıllardır aynı duruyor. Bizim sokağımıza ne oldu da hem ismi hem de tabelası gitti.’ Adreslerde şu anda birçok değişiklik oluyor. Bizler bir açıklama bekliyoruz. Sokağımızın ismi neden değiştirildi?”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’den bu konu ile ilgili açıklama beklediklerini kaydeden Aydoğdu Mahallesi vatandaşları, “Bu konuda mahalle muhtarımız Hasan Kubilay’da açıklama yapmalı. Özellikle kendi sokağımız ile ilgili konunun açıklığa kavuşturulmasını talep ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundular.

Habertrak/Özlem İnan