DOLAR 32,4231 % -0.22
EURO 34,8642 % -0.01
GRAM ALTIN 2.419,63 % -0,13
ÇEYREK A. 3.956,10 % -0,13
BITCOIN 58.066,00 -4.472
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

SORULARI İNADINA CEVAPSIZ BIRAKTI

Son Güncelleme :

03 Ağustos 2019 - 17:02

 

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

“İmzanın muhatabından açıklama beklerdim”- “Zam yapılması için dilekçe vermeyiz”

CHP Tekirdağ İl Başkanı Ali Işıkgör ulaşıma gelen zamlarla ilgili gösterdiği evrakta bazı isimleri gizlemesi tepkiye neden oldu.

Tepkiler üzerine bir basın açıklaması yapan Işıkgör, evrakta gizlediği imzalarla ilgili sorunları da yanıtsız bıraktı. Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Ali Işıkgör geçtiğimiz günlerde ulaşımla ilgili yapılan zamlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Işıkgör ulaşım zamlarıyla ilgili basın açıklamasında bazı siyasi partilerin imzasını kapatarak, sadece AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığının imzasını göstermişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, “Buraya imza atacaksınız. Böyle bir talepte bulunacaksınız. Sonra da gideceksiniz gazetelere ‘Belediye zamdan başka bir şey bilmez’ diyeceksiniz. Bizim eleştirdiğimiz bu. Ya bunu yapmayacaksınız. Ya da bu talepte bulunuyorsanız bunu yapmayacaksınız. Bizim sorguladığımız bu. Biz Cumhuriyet Halk Partisi yöneticisi Belediye Başkanı ile kavgalı olamaz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Sahte evrak tanzim etmenin ne anlama geldiğini bilirim. Kağıdı katlamak, göstermemek, sahte evrak tanzim etmek değildir. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Ben bir imzayı gösteririm. İki imzayı gösteririm. Bir talepte bulunuyor. Doğaldır. Bizim zam yapılması için bir talepte bulunulması söz konusu olamaz. Ama mağdur olanların mağduriyetinin giderilmesi için girişimde bulunuruz. Ama zam konusu ayrıdır” dedi.

“GÜNDEM BİRAZ ŞEHRİMİZDE DEĞİŞTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, şehirde gündemin değişmesiyle basın toplantısı yapmak üzere toplandıklarına değinerek, “Gazeteciler Günü’nün hemen ertesi günü 25 Temmuz’da bir basın toplantısı yapmış. Cumhuriyet Halk Parti’sinin gündeminde ki iki konu ile ilgili sizlerle konuları paylaşmıştık. Bir tanesi Süleymanpaşa Müftüsünün Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililer ile ilgili bir anlamda da görüşlerini de ifade eden bir paylaşımdı. Hemen onun arkasından da 4 siyasi Parti’nin isminin açıldığı 3 siyasi İl Başkanı tarafından imza edilen ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına verilen bir dilekçeyi sizinle paylaşmıştık. Tabi bu dilekçenin paylaşımından sonra gündem biraz şehrimizde değişti. Bugün ki toplantımızın tek gündem maddesi bu ulaşım zammı ya da ulaşım zammı ile ilgili siyasi partilerin İl Başkanlıklarının Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına vermiş olduğu dilekçe ile ilgili bu nedenle Esnaf Sanatkarlar Birliği Sayın Sami Kayın’ı Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı ile ilgili bu konulara ilişkin cevap niteliği taşıyan bir basın toplantısı yapmak üzere bir araya geldik” diye konuştu.

“HER SİYASİ PARTİNİN FARKLI ANLAYIŞI VARDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Işıkgör, her siyasi partinin farklı görüşü olduğunu belirterek, “25 Temmuz günü ile ne söyledik? Ben onu bir kere daha tekrarlayayım. ‘Son zamanlarda akaryakıta, yedek parça fiyatlarına ve diğer girdi maliyetlerine gelen zamlardan dolayı Tekirdağ İli mücavir alanında yolcu taşımacılığı yapan esnafımız işlerini sürdüremez hale geldiğinden ve ülkemizdeki ekonomik koşullar değiştiğinden açıklanan üfe ortalaması oranında taşıma ücret tarifelerinin güncellenerek esnafımızın mağduriyetinin giderilmesini talep ederiz’ dilekçenin mahiyeti bu. Yani akaryakıt maliyetlerine 10-12-2018 tarihi itibariyle akaryakıt fiyatlarındaki artış, yedek parça fiyatlarındaki artış ve diğer zamlardan dolayı Tekirdağ’da ki şoför esnafı ekonomik olarak sıkıntı yaşadığından şehir içi ulaşım ücretlerinin üfe oranında güncellenmesi talep ediyor. Bu dilekçe bizlere geldi. Diğer siyasi partiler ile birlikte olduğu gibi o isimler açıklandığı için de gösteriyim. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak zam yapılması için dilekçe vermeyiz. Yani Cumhuriyet Halk Partisi halkın cebinden çıkan paranın artması için bir talepte bulunmaz. Bu dilekçe Esnafa Sanatkarlar Birliği Başkanı Sami Kayın’ın bir çalışanı tarafından ya da öyle düşünüyorum. Bize gönderildi. Kendisine dedim burada bir yanlışlık var. Bir siyasi parti zam yapılması için dilekçe vermez. Bunun üzerine Sami Kayın’ı aradım. ‘Siyasi parti olarak halkın cebinden fazla para çıksın diye talebimiz olmaz. Bizim bu dilekçeyi imzalamamız uygun görülmüyor’ diye de ifade ettim. Ondan bir şey olmaz dedi. Doğrudur. Diğer 3 siyasi parti de dilekçeyi imzalamışlar. Doğrudur. Her siyasi partinin farklı anlayışı vardır. Bu anlayış çerçevesinde farklı adımlar atabilir. Bizim anlayışımız halkın cebinden fazla para çıkması için zam yapılması için dilekçe verilmemesi yönündedir. O gün bu zam talebine imza koymadık” ifadelerine yer verdi.

“BANA BAZI İTHAMLARDA BULUNDU”

Hem gazeteye Belediye’yi eleştirip, hem de zam için imza vermesini eleştiren Işıkgör, “İmza atanları da 25 Temmuz basın toplantısında eleştirmedim. Eleştirmemek için de zaten ben iki imzayı gösterdim. Ya da 1 imzayı gösterdim.1 imzayı göstermemin nedeni de şuydu; o günde söyledim bir siyasi partinin İl Başkanı bir meslek grubunun mağduriyetinin giderilmesi için Belediye’ye dilekçe veriyor. Fakat aynı siyasi Parti’nin İlçe Başkanı gazeteleri geziyor. ‘Bu Belediye zam yapmaktan başka bir şey bilmez’ diyor. İmza atan diğer iki siyasi parti de böyle bir açıklamada bulunsaydı onların isimlerini de derdim. Biz imza atan bu siyasi partilerin imza neden attılar? Sorgulamasını yapamayız. Yapma hakkına sahip değiliz. Ama siz hem imza atacaksınız. Arkasından da basına gideceksiniz. Bu bir çifte standart. O günde söylemiştim. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?  Şimdi bunların hangisi perhiz? Hangisi lahana turşusu? Ben bu imzanın muhatabından açıklama beklerdim. Ama Esnaf Sanatkarlar Birliği Başkanı açıklama yaparak, Cumhuriyet Halk Partisi’ne Cumhuriyet Halk Partisi şahsında İl Başkanı olarak bana bazı ithamlarda bulundu. Evrak’ın sahte olduğunu söyledi. Benim halka yalan söylediğimi ifade etti. Bu ifadeler bazı basın organlarında Sami Kayın Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı’nın açıklamalarını çürüttü diye haber oldu. Bu belge çürümedi. Eğer bu evrak bu imzalar sahte ise Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili böyle bir evrak tanzim edilse birileri tarafından ben Cumhuriyet Savcılığına gider. Suç duyurusunda bulunurdum” şeklinde konuştu.

“BU ZAMMIN MUHATABI SADECE BELEDİYE DEĞİL”

Zammın sorumlusunun sadece Belediye olmadığının altını çizen Işıkgör, “Bu resmi evrak’ın fotokopisi Kadir Bey tarafından bana verildi. Kadir Bey imzaların saklanmasını doğru bulmuyorum diyebilir. O onun görüşüdür. Ben imzalarla ilgili bir sorun olmadığını dilekçeye imza atan İl Başkanların taleplerini ben sorgulamadım. Taleptir. Verebilir. Ama buraya imza atacaksınız. Böyle bir talepte bulunacaksınız. Sonra da gideceksiniz gazetelere ‘Belediye zamdan başka bir şey bilmez’ diyeceksiniz. Bizim eleştirdiğimiz bu. Ya bunu yapmayacaksınız. Ya da bu talepte bulunuyorsanız bunu yapmayacaksınız. Bizim sorguladığımız bu. Biz Cumhuriyet Halk Partisi yöneticisi Belediye Başkanı ile kavgalı olamaz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Sahte evrak tanzim etmenin ne anlama geldiğini bilirim. Kağıdı katlamak, göstermemek, sahte evrak tanzim etmek değildir. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Ben bir imzayı gösteririm. İki imzayı gösteririm. Bu benim az önce dediğim gibi bir talepte bulunuyor. Doğaldır. Bizim zam yapılması için bir talepte bulunulması söz konusu olamaz. Ama mağdur olanların mağduriyetinin giderilmesi için girişimde bulunuruz. Ama zam konusu ayrıdır. O siyasi partinin kendi iç işleyişi ile ilgilidir. Zam fiyatları UKOME gidiyor.25 kişiden müteşekkil yani eski İl Trafik Komisyonunun işlemini şimdi UKOME yapıyor. UKOME 25 katılımcıdan oluşan bir kurul. Bu kurulun 12 tanesi Belediye’nin farklı birimlerinden gelen personel, 13’ü diğer kamu kurumlarından gelen kurul üyeleri yani bu zammın muhatabı sadece Belediye değil. Bakın kimler var? Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi, Jandarma Genel Komutanlığı temsilcisi, Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcisi, Liman Başkanlığı temsilcisi, Karayolları Genel Müdürlüğü temsilcisi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi temsilcisi, Trafik Hizmetleri Müdürlüğü temsilcisi diye devam ediyor. Yani 25 kişilik UKOME’nin ulaşım koordinasyon merkezinin yapısı böyle. Bu zamları da Belediye yapmıyor aslında. Belediye personellerinin de içinde olduğu bir kurul yapıyor. Taleplerin muhatabı Belediye değil UKOME’dir. Bana bunu Sami Kayın gönderdi.  Bu belge bana geldiğinde Odalar ile ilgili bir ibare yok. Şartlar oluştuğunda zam yapılır. Belediye’nin suya yaptığı zam gibi. İki milyon lira elektrik bedeli öderken TESKİ’nin ödediği elektrik bedeli 800 milyona çıkmış. Şimdi merkezi idare dese Belediyelerin su üretiminde kullandığı elektrik bedelini ben yüzde 70 indireceğim. O zaman bizde diğer siyasi partilerin önüne geçerek,Büyükşehir Belediyesinden ya da TESKİ’den su fiyatlarına indirim talep ederiz” açıklamasında bulundu.