DOLAR 32,3876 % -0.3
EURO 34,7380 % -0.22
GRAM ALTIN 2.399,15 % -0,97
ÇEYREK A. 3.922,61 % -0,97
BITCOIN 59.379,84 4.098
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Tekirdağ merkezde oynayacağız”

Son Güncelleme :

02 Ağustos 2019 - 12:50

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

“Profesyonel anlamda en üst seviyede temsil edecek tek takım”

Malkara 14 Kasım Spor Kulübü Antrenörü Tarık Mutlu, “Bayan Hentbol Takımı Antrenörüyüm. Bu sezon takımımız birincilik ile mücadele edecek. Geçen sene 2.Ligi derece ile bitirip, Profesyonel Kadınlar, Profesyonel 1. Liginde oynamaya hak kazandık. Sezonumuz Ekimin 2. Haftası açılacak. Onun haricinde güzel sezona açılmak istiyoruz. Takımımızı oluşturduk. Birkaç tane daha transfer yaparak, 1. Ligi en iyi yerde oynamak istiyoruz. Çok çeşitli illerden transfer ettik. Bir tane oyuncumuz geçen sene 1 Ligi 4. Sırada bitiren 1947 Mardinspor’dan Rabia Kübra Gökdeniz onun kaptanını aldık. Bandırmaspor’dan 2 tane oyuncu transfer ettik. Özge Demir ve Ömür Akar geçen sene kadromuzda bulunan 2-3 oyuncumuz ile anlaştık. Takım Kaptanımız Nalan Yanaz, kalecimiz Sinem Akpınar, Galata oyuncumuz Fadime Koca tekrar takımımızda oldu. Onun dışında dediğim gibi daha önce 3 sene takımımızda oynayan Ankara’dan Nuran Altıparmak ve diğer kaleci Gizem arkadaşımızla tekrar anlaştık. Bir iki transferle daha takımımızı oluşturup, sezonu beklemeye başlayacağız” dedi.

“Destek bulursak takımı en üst Lig’e taşıyabiliriz”

Mutlu, karşılaşmanın Tekirdağ’da oynanacağına değinerek, “1 Lig’de 12 tane takım var. Statü çift dereli Lig sürme göre oynanacak. Dereceye giren ilk 2 takım Süper Lig’e yükselecek. Şu an ki bütçemize göre desteğimize göre ilk 5 ilk 7 sırada yer alacak şekilde  oluşturduk. Maddi anlamda destek bulursak Süper Lig’e çıkacak bir takım oluşturabiliriz. Yeter ki destek alalım. Takımımızı oluşturduk. Sponsorların maddi desteği ile maddi olarak oyuncu ile konuşmak lazım. Aşağı yukarı 50-60 bin liralık desteği bulursak takımımızı Türkiye’nin en üst Lig’ine taşıyabiliriz. Çalışmalarımız Lig 12 Ekim’de başlayacağı için Ağustos’un son haftası gibi takımı kampa almayı planlıyoruz. Burada Malkara’da. Çalışmalarımıza başlayıp, ilk maçı bekleyeceğiz. Maçlar Tekirdağ Atatürk Spor Salon’unda oynayacağız. Saha maçları burada oynayacağız. Deplasmanda illere göre oynayacağız. Malkara’da ki salonumuz standart olmadığı için mecburen Tekirdağ merkezde oynayacağız.11 maç içerde 11 maç dışarda. Taraftarlardan hentbol çok bilinen bir spor değil. Liglerde çok yer alan erkekler bazında takımlarımız Liglerde yer aldı. Ama Bayanlarda hani profesyonel lig seviyesinde tüm branşlarda yer alacak bir takım. Bunun üzerinde ne futbol ne basketbol ne voleybolda 1 Lig’de Tekirdağ ve ilçelerinde  hiçbir takım olmadı. Profesyonel anlamda en üst düzeyde temsil edecek tek takım. O yüzden taraftarlarımız maçlarda bizleri yalnız bırakmasın. Tekirdağ’da ki hentbolseverler, sporseverler hafta sonlarını güzel bir aktivite ile değerlendirebilirler. Tekirdağ’da Hentbol oynamak isteyen bir sporcunun biz zaten altyapı çalışmalarımızda var. Altyapı her yaş grubumuzda var. Haftanın 5 günü Atatürk Spor Salonunda bizleri bulması yeterli. Hiç ücret talep etmeden çocuklarını antrenmanlara gönderebilirler. Burada Mustafa Köroğlu ile ben ilgileniyorum. Hentbolda en üst seviyede ilgilenen ikimiziz diyebilirim. Bunun dışında ki okullarda ki beden öğretmenleri yardımcı oluyor. Bizde onlara destek olmaya çalışıyoruz. Malzeme yardımı yapamaya çalışıyoruz. Ama antrenör bakımından ben ve Mustafa Köroğlu ikimiz görev alıyoruz” diye konuştu.

Kaleciler; Sinem Akpınar, Gizem Bozkır

Oyuncular; Aslıhan Akkaya, Fadime Koca, Rabia Kübra Gökdeniz, Nalan Yanaz, Ömür Akar, Özge Demir, Nuran Altıparmak, Buse Güner, Dicle Karahan, Ayşenur Durmaz.