DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.074,99 0.55
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Tekirdağ’ın sporuna “saha” dopingi

Son Güncelleme :

18 Ekim 2019 - 15:51

Tekirdağ Süleymanpaşa’da yapılması planlanan sentetik çim yüzeyli futbol sahası, zemin çalışmaları için yapılan ölçüm ve kazık çakma işlemleri sonucu start aldı.

Saha zemininde yapılacak olan çalışmalar ile ilgili son hazırlıkları yerinde inceleyen plan ve projeleri Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün ile birlikte yorumlayan Vali Yardımcısı Murat Eren, yeni sahaların Tekirdağ’a ve Türk sporuna hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Yapımı bitmek üzere olan buz pateni binasının yan tarafındaki alanda yapımına ilk adım atılan iki adet suni çimenli sentetik sahalarda; tribünler, soyunma odaları mevcut olup, Tekirdağ’da ihtiyaç duyulan büyük bir açık kapanmış olacak.

Saha yapım projesinin son şeklinin almasının arından ilk adım olarak sahada gerekli ölçüm çalışmaları da gerçekleştirildi. Zemin dolgu çalışmalarının ve düzenlemelerinin bitmesinin ardından hayata geçirilmeye hazırlanan sahaların, Süleymanpaşa’da yıllardır ihtiyaç duyulan futbol sahası sorununu ortadan kaldırması bekleniyor.

Yıllardır Tekirdağ’daki onlarca kulübün genç ve A takımlarının, 13 Kasım Stadı’nda antrenman ve karşılaşma yaparken yaşadıkları azaltması beklenen sahalar, aynı zamanda birden fazla müsabaka ile karşılaşmalar arasında mağdur olan kulüplere de nefes aldıracak. En önemlisi ise 13 Kasım Stadı’na mahkum edilen kulüp ve takımlar antrenman yapma ihtiyaçlarını kazıkları çakılan ve projesi tamamlanan sahalar karşılayabilecekler.

SAHALARA CANLILIK GELDİ

İki sahanın hayata geçirilmesinde büyük bir emek ve gayret gösteren Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün’ün göreve gelmesi ile birlikte hareketlenen saha çalışmalarında ise şunlar hayata geçirildi: 13 Kasım Stadı’nın zemin çalışmaları, Muratlı Stadı’nın zemin çalışmaları, Namık Kemal Stadı’nın skoreboardlarının onarımı, Hayrabolu ve Karacakılavuz Stadı’nın bakım ve onarım çalışmaları, Malkara, Şarköy, Çorlu, Saray, Kapaklı Stad’larının çalışmaları ve Marmaraereğlisi’nde unutulmaya yüz tutan saha ve tesislere canlılık getirildi. Atıllaşmaya ve kendi kaderine terk edilen bu tesisler kamuoyunun ve sporcuların hizmetine sunuldu. Kapalı spor salonlarında ise hijyen yarışı başladı.

Tekirdağ’ın amatör sporuna ve Tekirdağspor’a cankurtaran görevi görecek olan sahalar futbolun gelişmesine de öncülük edecek.

Habertrak/Özlem İnan