DOLAR 32,3377 % -0.19
EURO 34,8661 % -0.08
GRAM ALTIN 2.392,02 % -0,06
ÇEYREK A. 3.910,95 % -0,06
BITCOIN 64.148,80 1.556
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Turistler kime danışacak?

Son Güncelleme :

03 Temmuz 2019 - 13:02

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görev yapacak il müdürü henüz bulunamazken, müdürlüğe bağlı olarak hizmet veren Turizm Danışma Merkezi’nde (Tourist Information) görev yapan personelin de yabancı dil bilmediği iddia edildi.

Tekirdağ sahil dolgu alanında bulunan Turizm Danışma Merkezi’nde görevli çalışan personelin yeterli seviyede yabancı dil bilmemeleri ve kendilerine danışan turistlere yalnızca broşür vermeleri vatandaşlar tarafından tepki çekti.

BROŞÜR VERMEKLE YETİNİYORLAR

Edinilen bilgilere göre; yerli turistlere kolaylıkla yardımcı olan turizm danışma merkezi personeli, yabancı turistlere ise yalnızca Tekirdağ’ın yöresel içeriklerinin yer aldığı broşürleri vermekle yetindikleri kaydedildi. Yeterli seviyede yabancı dil bilmedikleri öğrenilen personellerin, yabancı turistle yardımcı olamaması da tepki çekti.

VATANDAŞLARIN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Bu yıl 55. Kiraz Festivali’nde de turistlere yardımcı olmakta zorlanan ve el kol hareketiyle açıklayıcı bilgi vermeye çalıştıkları bilgisine ulaşılan personeller, turistlerin de alay konusu oldu.

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Turizm Danışmanlığı Merkezi’nde çalışan personelin Toplum Yararına Programlar’dan (TYP) olduğu ve yabancı dil bilen personelin ise Merkez bünyesinde çalışmadığı bilgisine ulaşıldı.

Habertrak/Özlem İnan