DOLAR 32,5127 % 0.33
EURO 34,8382 % 0.62
GRAM ALTIN 2.424,08 % 1,84
ÇEYREK A. 3.963,37 % 1,84
BITCOIN 58.204,46 -3.565
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

“Türk tarımını bataktan çıkarın”

Son Güncelleme :

24 Ekim 2019 - 15:12

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, devletin 2007’den bu yana çiftçiye 269 milyar lira destek ödemeyi taahhüt ettiğini ama topu topu 121 milyar lira para ödediğini belirterek, “çiftçiye 148 milyar lira devletin borcu var. Her bir çiftçi ailesinin devletten 67 bin lira alacağı var.” dedi.

Ülkemizin varlıklarını yandaşa peşkeş çekenlerin, ülkeyi de bir yandan borca batırmayı ihmal etmediklerini savunan Öztrak, “17 yılda atadan deden kalan ne varsa, 63 milyar dolara özelleştirildi. Göreve geldiklerinde 130 milyar dolar olan dış borç 17 yılda 3,5’a katlandı ve 447 milyar dolara çıktı. Borcumuzun gelirimize oranı da Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 60’ın üstüne çıktı.” Değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında; Türkiye’de ve dünyada değerlerin, ilkelerin, kuralların buharlaşıp uçtuğu, yok olduğu bir dönemin yaşandığını ve bu garip zamanlarda Türkiye’de AK Parti iktidarında buharlaşan değerlerimize, binlerce yıllık devlet geleneklerimizin de eklendiğini söyledi.

“ÇİFTÇİ BORÇ YÜZÜNDEN HAPSE GİRİYOR, MEZARA GİRİYOR”

Uşak’ın Sivaslı ilçesinde bir çiftçimiz, Mustafa Oskay, 50 bin lira civarında bir borcu ödeyemediği için kendini av tüfeğiyle vurarak canına kıydığını, yine geçtiğimiz haftalarda, Yozgat Yerköy’de bir başka çiftçimiz, Ali İhsan Yılmaz’ın ise 12 bin liralık borç yüzünden hapse girdiğine vurgu yapan Öztrak,” Çiftçilerimiz borç yüzünden ya hapse giriyorlar, ya da mezara giriyorlar. Hükümet yandaşın 40 milyar liralık borcunu bir gecede sildi hatırlayın. Çiftçinin yeniden yapılandırılması gereken borcu 30 milyar lirayı aşmıyor. Üstüne üstlük devlet 2007’den bu yana çiftçiye 269 milyar lira destek ödemeyi taahhüt etmiş. Ama topu topu 121 milyar lira para ödemiş. Yani çiftçiye 148 milyar lira devletin borcu var. Her bir çiftçi ailesinin devletten 67 bin lira alacağı var. Hadi bu borcu vermiyorsunuz, borcunuzu ödemiyorsunuz bari çiftçinin borcunu yapılandırın. Çiftçimizi de, Türk tarımını da düşürdüğünüz bu bataktan artık çıkarın.”diyerek tepki gösterdi.

“DEVLET GELENEĞİMİZ BUHARLAŞTI”

Suriye ve Trump konularına da değinen Öztrak, “Geçtiğimiz hafta, Trump’ın Erdoğan’a yolladığı, hiçbir diplomatik kurala uymayan kâğıt parçasının yol açtığı skandal sürecinde bunu hep beraber yaşadık, gördük. ABD Başkanı Trump’ın, Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik küstah tehditler ve hakaretler savurduğu kâğıt parçası, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan AK Parti Genel Başkanı tarafından sineye çekildi. Erdoğan’ın ‘Trump’la olan karşılıklı sevgisi ve saygısı’ kendi ifadesiyle, bu hakaretleri sürekli gündemde tutmaya müsaade etmiyormuş. Zamanı geldiğinde cevap verilecekmiş. O zaman ne zaman?” şeklinde konuştu.

 “VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ HER ŞEYİN ÜZERİNDE”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak baştan beri Erdoğan yönetimine, “Ortadoğu bataklığına dalma” dediklerini de anımsatan Öztrak, “Ama Emevi Cami’nde namaz kılma hayaliyle gözleri döndü, bizi dinlemediler. Önce vatan toprağımızı kaybettiler. Atamız Süleyman Şah’ın türbesini sırtlayıp kaçırdılar. Bugün de Güneydoğu sınırlarımız ayrılıkçı, bebek katili, cihatçı, kafa kesen terör örgütlerinin cirit attığı bir bölge haline geldi. Sınırlarımızın ‘Peşaverleşmesini’, perfore hale gelmesini kabul edemeyiz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim için her şeyin üzerindedir.” ifadelerini kullandı.

“SARAY, YPG’LİLERLE GÖRÜŞSÜNLER DİYE AMERİKALILARA TELEFON TAHSİS ETMİŞ”

Uluslararası haber ajansları da bu görüşmeler esnasında YPG’nin ABD’leriyle kesintisiz telefon görüşmesi yaptığını da söylediklerine dikkat çeken Öztrak, “Sarayda sinyal kesiciler (jammer) vardır. Öyle anlaşılıyor ki, bu görüşmeler için ABD yetkililerine Sarayda bir oda ve telefon tahsis edilmiş. Milli ordumuzun kozmik odasını FETÖ’ye tahsis edenler, şimdi saraylarının telefonlarını, odalarını terör örgütü ilan ettikleri YPG’lilerle yapılacak görüşmeler için Amerikalılara tahsis etmişler.” Sözlerini dile getirdi.

“MİLLETİN SIRTINDAN BİR 40 MİLYAR DOLAR DAHA HARCAMAKTAN BAHSEDİYORLAR”

Hükümetin milletin sesini duymadığını kaydeden Öztrak, “Son günlerde Erdoğan Suriyeliler için ‘40 milyar dolar harcadık, yine harcarız’ nakaratını sürekli tekrarlıyor. Bir iktidar bu milletin sıkıntılarına nasıl bu kadar bigâne kalır? İnsan anlamakta gerçekten zorluk çekiyor. 2011’de “ensar” dediler, “muhacir” dediler bütün faturayı milletimizin sırtına yıktılar. Şimdi çıkmışlar milletin sırtından bir 40 milyar dolar daha harcamaktan bahsediyorlar. Söylüyoruz bunlar milleti unuttular, milletin sesini duymaz oldular.” Dedi.

“17 YILDA ATADAN DEDEN KALAN NE VARSA, 63 MİLYAR DOLARA ÖZELLEŞTİRİLDİ”

“Ekonomimiz adeta batan gemi Titanik, Saray ise Titanik’teki kemancıya benziyor. Batan geminin mallarını sağa sola peşkeş çekerken, keman sesiyle milleti oyalamaya çalışıyorlar.” Değerlendirmesinde bulunan Öztrak, şunları kaydetti: “Cumhuriyet’in kurduğu kamu kurum ve kuruluşlarını, üretim tesislerinin hepsini sattılar. 17 yılda atadan deden kalan ne varsa, 63 milyar dolara özelleştirildi, parası da yendi bitti. Yetmedi şimdi, atadan deden kalan ama satamadıkları bir takım gümüşler vardı onları da hepsini beraber toptan halletmek için Varlık Fonu’nda topladılar. Erdoğan, bu Fon’un başına kendini ve damadını getirdi. Şimdi BOTAŞ’ından Türk Hava Yolları’na, kamu bankalarından PTT’ye, ETİ MADEN’e kadar elindeki kamunun varlıklarını dışarıya rehin veriyorlar, onun karşılığında da borçlanıyorlar. Peki bu borçları nereye harcıyorlar? Millete mi harcıyorlar, çiftçiye mi harcıyorlar? Hayır.”

Habertrak/İsmail Parin