DOLAR 32,3876 % -0.3
EURO 34,7380 % -0.22
GRAM ALTIN 2.399,15 % -0,97
ÇEYREK A. 3.922,61 % -0,97
BITCOIN 59.379,84 4.098
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Üreticiden tüketiciye sağlıklı yağ

Son Güncelleme :

12 Temmuz 2019 - 15:37

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

S.S Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu, REKA Bitkisel Yağlar ile yürüttüğü iş ortaklığı sonucunda Trakya Bölgesi’nde üretilen sağlıklı kanola yağı market raflarında yerini aldı.

“AYÇİÇEĞİNDE ÜRETİM MALİYETİNİ DÜŞÜRECEĞİZ”

Trakya Bölgesi’nde üretilen üründen elde edilen sağlıklı kanola yağının, ülkenin her noktasında tüketici ile buluşmasından gurur duyduklarını belirten Kooperatif Başkanı İmdat Güngör, gelecek yıl kanola ekim alanını bir milyon dekar alana ulaştırmayı hedeflediklerini vurgulayarak “2023 hedefimiz ise Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde ülkemizin yağ açığını kapatmak ve yağlı tohumlarda dışa bağımlılığı en aza indirmektir.” Değerlendirmesinde bulundu.

MARKET RAFLARINDA YERİNİ ALDI

Tüketicinin gerçekleştirilen proje kapsamında sağlıklı kanola yağına ulaşmasının kolaylaştığını kaydeden Güngör, “Bugün S.S Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifimizin ortaklarının ürettiği ürünün BİM marketlerinin raflarında yerini aldığını görmenin sevincini ve mutluluğunu yaşamaktayız. Trakya Bölgesinde ürettiğimiz üründen elde edilen sağlıklı kanola yağının BİM Marketleri sayesinde ülkemizin her noktasında tüketicilerimiz ile buluşması bizleri oldukça gururlandırdı.” Diye konuştu.

“TÜKETİCİ KOLAYCA BULUŞABİLECEK”

Market raflarında yerini alan sağlıklı kanola yağının kooperatifin ürettiği ürünlerden elde edildiğine dikkat çeken Güngör, “REKA Bitkisel Yağlar ile uzun yıllardır süren iş ortaklığımız bugün çok farklı bir noktada, yeni bir heyecan ve farklı başlangıç daha yapmış oldu. Bundan sonra kooperatifimizin ürettiği ürünlerden elde edilen sağlıklı yağlar REKA Bitkisel Yağlar ve BİM marketleri sayesinde tüm ülkemiz tüketicileri ile anında buluşabilecektir.” İfadelerini kaydetti.

“HEDEFİMİZ YAĞLI TOHUMLARDA DIŞA BAĞIMLILIĞI EN AZA İNDİRMEKTİR”

Gelecek yıllardaki hedefleri konusunda da açıklamalarda bulunan Güngör, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Gelecek yıl hedefimiz, REKA Bitkisel Yağlar ile birlikte ortak çalışma yaparak bir milyon dekar kanola ekim alanına ulaşmaktır. Ayrıca ayçiçeği konusunda sürdürülebilir farklı bir sözleşmeli üretim modeli ile hem ekim alanlarını genişleteceğiz hem de birim alandaki üretim maliyetini düşüreceğiz. 2023 hedefimiz ise Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde ülkemizin yağ açığını kapatmak ve yağlı tohumlarda dışa bağımlılığı en aza indirmektir. Bu hedeflerimiz doğrultusunda hiç durmadan, yorulmadan gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile tüm ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

KAMUOYUNUN TAKDİRİNİ KAZANDILAR

Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi başta Tekirdağ ve Trakya olmak üzere ülke genelinde özlenen ve beklenen marka olma özelliğine kavuştu. Kurumsallaşma alanında yaptığı planlı çalışmaların meyvelerini almaya başlayan Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı İmdat Güngör ve yönetimi özellikle kanola alanındaki güven veren destek ve planlı çalışmaları sonucunda hem kamuoyunun takdirini kazandılar hem de çalışmaları başarıya ulaştı.

Habertrak/Özlem İnan