DOLAR 32,3831 % 0.07
EURO 34,7796 % -0.05
GRAM ALTIN 2.395,75 % -0,04
ÇEYREK A. 3.917,05 % -0,04
BITCOIN 59.254,28 2.659
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Vekil Minsolmaz sözünü tuttu

Son Güncelleme :

07 Eylül 2019 - 14:30

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Yerel Seçim çalışmaları esnasında, Babaeski Mimar Sinan İlkokulu Okul Aile Birliğine verdiği sözü tutarak, yerine getirdi.

AK Parti Milletvekili Minsolmaz, Yerel Seçim Çalışmaları nedeniyle bulunduğu Babaeski de, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Buyur, İlçe Başkanı Fatih Yağcı ve Teşkilat Üyeleri ile birlikte, Kapalı Pazar Yeri Esnafını gezerken, Mimar Sinan İlkokulu Okul Aile Birliği Üyelerinin Okul Yararına Lokma sattığı stantta uğramış, kolay gelsin diyerek, Okul Aile Birliği Başkanı Candan Azabağaoğlu ile bir süre sohbet etmişti.

Okul Aile Birliği Başkanı Azabağaoğlu, Mimar Sinan İlkokulu’nun bazı ihtiyaçlarını Vekil Minsolmaz’a aktardıktan sonra, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı öncesi istedikleri 260 adet masa ve sıra Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen ödenek ile alınarak, sınıflara yerleştirildi.

Milletvekili Minsolmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Sevilay Erdem, Okul Aile Birliği Başkanı Candan Azabağaoğlu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Buyur, İlçe Başkan Vekili Beyazıt Örgel, Kadın Kolları Başkanı Melis Sezer ve Gençlik Kolları Başkanı Umut Adlı ile birlikte Okulun Sınıflarını gezdi.

Sınıfları çok beğenen Vekil Minsolmaz, akıllı tahtaya; “Haydi Kızanlar Okula” cümlesini yazdı.

“5 bine yakın bir öğretmen kadromuz var”

Vekil Minsolmaz, Okul Toplantı Salonunda yaptığı açıklamada; “Ben öncelikle tabii ki milli eğitim müdiremiz Kadriye hanıma, Okul Aile Birliği Başkanımız Candan hanımefendiye, Okul müdiremize, değerli arkadaşlarımıza, Okul Aile Birliğinde ki hanımefendilere teşekkür ediyorum. Kendileri bir ziyaretimiz esnasında okulda bazı ihtiyaçları dile getirmişlerdi, bizde o gün itibariyle bunun bir şekilde temasını sağlayarak, bakanlığımızla iletişime geçip, Mimar Sinan İlkokulumuzdaki bu ihtiyaçların giderilmesi için girişimde bulunmuştuk. Konunun takipçisi olduk ve Okulumuzdaki 260 tane masa, sıra ve sandalyeyi yeniledik. Bizim için eğitim için yapılanlar her şey çok önemlidir. Gerek hükümetimiz döneminde eğitim alanında yapılanlar, gerekse İlimizde, İlçelerimizde yapılanlar. Babaeski’nin güzel bir okulu 8-10 yıllık bir Okul Mimar Sinan İlkokulu bende sürekli geçtiğim kenarından gözlemlediğim, mimarisini ve konumu beğendiğim bir okul ama içine gelme fırsatı bugün bu masa ve sandalyelerin sıraların gelmesini bir şekilde yerinde görmek için oldu ama gerçekten güzel okul. Bizim eğitim aldığımız yıllardaki okullarda tabii ki çok değerliydi bizim için hatıralarımız dolu ama bu okul kolej kalitesinde gerek donanımla gerek malzemeyle tabi en önemli olan yine insan binaları yapabiliriz daha geliştirebiliriz teçhizat modern teçhizat arttırabiliriz. Masa, sıra değişir ama önemli olan tabii ki eğitimci kalitesi öğretmenlerimiz o anlamda da ben teşekkür ediyorum. İlimiz eğitim açısından iyi bir noktada Babaeski de İlimiz içerisinde iyi bir noktada daha iyi bir noktaya gelmesine çabalıyoruz. Milli eğitim bakanlığımız hükümetimizin tabii en önemli ve en fazla çaba sarf eden çok büyük bir kitleye hitap eden bir bakanlık. Çünkü her evde bir iki öğrenci var. Benimde iki tane evladım var, ikisi de öğrenci. İlimizde 50 binin üzerinde öğrenci var. 5 bine yakın bir öğretmen kadromuz var. Bunlar çok önemli rakamlar. Trakya’mız da eğitime ayrıca bir önem veriliyor, ailelerinde hemen hemen bütçelerinin en önemli kalemleri eğitime harcanıyor.

Habertrak/Ayşe Keşkek