DOLAR 32,3574 % -0.02
EURO 34,9080 % 0.3
GRAM ALTIN 2.390,82 % -0,25
ÇEYREK A. 3.908,99 % -0,25
BITCOIN 61.556,52 3.648
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Yazara memleketi Babaeski’de yoğun ilgi

Son Güncelleme :

31 Ekim 2019 - 11:36

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Babaeski’li Yazar Erman Çağlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96.Yıldönümünde Babaeski Kitapevi’nde düzenlenen imza gününde okurları ile bir araya geldi.

Babaeski Kitapevi’nde yoğun ilgi ile karşılaşan Yazar Erman Çağlar, Kara Karga Yayınları tarafından 2018 yılında baskısı yapılan ikinci kitabı “O Sırada’yı” okurları için imzaladı.

Babaeski Kitapevinde düzenlenen imza gününde 100’den fazla kitaba imza atan Yazar Erman Çağlar, okurlarıyla sohbet ederek, bol bol fotoğraf çektirdi.

“BABAESKİ DE BU YOĞUN İLGİ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Sırtlan Kitap Yayınevi tarafından 2016 yılında ilk baskısı yapılan, “Yıllık İzin” ile edebiyat dünyasına giriş yapan, hayatın içinden ince tespitleri, yerleşik mizah yazılarındaki anlayışı değiştiren bakış açısıyla okurların beğenisini kazanan ve özgün mizah çizgisinden hiç sapmayan Yazar Erman Çağlar, imza gününde yaptığı açıklamada; “Doğduğum, büyüdüğüm yer olan Babaeski’ye elimde bir kitapla dönmek benim için çok çok güzel bir duygu gerçekten.  Bu bir yandan bütün tanıdıklarım, zaten eş dost burada yani bir anda burası bayram yeri gibi oldu bence. Zaten imzasından çok çok mutlu oluyor insan, yani karşılığı vardır, yoktur, insan yazarken çok bilmiyor. Hani ne kadar insan okuyacak, ne kadar insan görecek kitabımı falan diye ancak böyle imza günlerinde birebir karşılıklı görüşebiliyoruz okuyanlarla. O da çok özel bir şey tabii, yazan insan için çok mutlu oluyor. Öyle ki insan kendi doğduğu yere, kendi memleketine gelmesi zaten ayrı bir mutluluk. Bir de böyle bir imza gününde okurlarım ile buluştuğum için çok daha mutlu oldum tabii benim için çok özel bir gün oldu, çok güzel geçti diyebilirim. Çünkü inanın ben bu kadar yoğun bir ilgi beklemiyordum. 50-100 adet gibi az kitap getirmiştim ama onlarda çabucak, çok hızlı bir şekilde tükendi. Tabii memleketim Babaeski de bu yoğun ilgi beni çok mutlu etti. Ben memleketim Babaeski de bu kadar ilgi göreceğimi hiç tahmin etmedim, çünkü günümüzde kitap okuyanların sayısı her gün düşüyor onun için bir daha ki imza günümde buraya kamyonla kitap getireceğim, onlar yeter ki okusun!”  Dedi.

YAZAR ERMAN ÇAĞLAR’IN BİYOGRAFİSİ

Erman Çağlar ilk ve orta öğretimini Babaeski’de tamamladı. Uludağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2006 yılında mezun oldu. Aynı sene yazıları çeşitli mizah dergilerinde yayınlanmaya başladı. 2008 senesinden beri Uykusuz dergisinde yazmaktadır. Ender Yıldızhan ve Merve Yıldırım’la birlikte hazırladığı Yıllık İzin (2016) ve Uykusuz dergisindeki yazılarını derlediği O Sırada (2018) olmak üzere yayınlanmış iki kitabı vardır.

Habertrak/ Ayşe Keşkek