DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.671,99 4.871
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Taş toplama makinası verildi

Son Güncelleme :

15 Eylül 2018 - 15:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı Çatak Projesi kapsamında alınan Taş Toplama Makinesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Malkara İlçe Müdürlüğünün önünde yapılan törenle Ziraat Odasına teslim edildi.

Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü önünde yapılan törene İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Malkara İlçe Müdürü Pasin Akbulut ve davetliler katıldı.

Taş Toplama Makinesinin devir teslim töreninde konuşan İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca “ Tarım arazilerinde taşların toplanmasının önemi, tohum yatağının düzgün hazırlanması sağlanarak mibzerle ekim için en uygun hale getirilmesidir. Bu taşlar toprak yüzeyinde kaldığı zaman, mibzerle tohum ve gübre uygulamasının etkili derinliğe yapılmaması söz konusu olup çimlenme de problemler yaşanmaktadır, ayrıca alet ve ekipmanların aşınmasına sebep olarak işletmenin masraflarını artırmaktadır. Aşırı taşlı verim alınamayan tarlalardan taş toplanarak ıslah edilen tarım arazileri ile çiftçilerimizin birim alanda alacağı verim de artacaktır. ÇATAK projesi kapsamında alımını yaparak çiftçilerimizin hizmetine sunduğumuz taş toplama makinesinin mahsullerde bereket getirmesini diliyoruz.” Dedi.

Malkara Ziraat Odasına devredilen taş toplama makinesi, odanın elindeki makineler ile birlikte 25- 30 bin dekar alanın taşlardan temizlenerek tarıma daha verimli olarak katkı sağlaması düşünülüyor. Habertrak/Alper Eral