
Tekirdağ’da 41. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Geleneksel Yemek Yarışması”nın en genç yarışmacılarından biri olan Tuğçe Yeleç, 5 kategoride 3 derece alarak büyük bir başarıya imza attı.
Tekirdağ’da her yıl düzenlenen “Yöresel Yemekler Yarışması” nda bu yıl genç yetenekler ön plana çıktı. Henüz 22 yaşında olan Tuğçe Yeleç, etliler, tatlılar, hamur işleri, zeytin yağlılar ve çorbalar olmak üzere 5 kategoride yarışmaya katılarak, 3 kategoride ödüle layık görüldü. Etlilerde “damat paçası” ile birinciliği kazanan Yeleç, zeytin yağlılarda “mercimekli dolma”sıyla ve hamur işlerinde “mantı” sıyla ikinciliği değer görüldü.
Mutluluğu ve heyecanı yüzüne yansıyan Tuğçe Yeleç Habertrak’a duygularını şu sözlerle ifade etti: “Çok heyecanlıyım ve ayrıca mutluyum. 5 dalda yemek yarışmasına katıldım. Et yemeklerinde “damat paçası”, çorbalarda “bakla çorbası”, tatlılarda “oturtma”, zeytinyağlılarda “mercimekli dolma”, hamur işlerinde “mantı” ile yarıştım. Üç kategoride dereceye girmeyi başardım. Kendime güvenim tamdı.”
Yemek yapmayı çok sevdiğini ve annesinden öğrendiğini söyleyen Yeleç, yöresel lezzetlerin kaybolmaması için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti. Habertrak/Elçin Yıldıral/Özel