DOLAR 32,3788 % 0.05
EURO 34,7923 % -0.08
GRAM ALTIN 2.396,89 % 0,00
ÇEYREK A. 3.918,91 % 0,00
BITCOIN 59.732,01 3.817
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

10 OCAK BULUŞMASI GELENEKSEL HALE GELDİ

Son Güncelleme :

12 Ocak 2018 - 16:21

“Veremeyeceğim hiçbir hesap yok”

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Tekirdağ il genelinde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Akşam yemeğinde yaptığı açıklamada; 20 yıllık belediye başkanlığı sürecinde vatandaşın tek bir kuruşuna tenezzül etmediğini söyleyen Başkan Uyan, veremeyeceği hiçbir hesap olmadığını belirterek kendisini yalan haberlerle karalamaya çalışanlara meydan okudu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen akşam yemeğinde Marmaraereğlisi Belediyesi’nin 2017 yılı faaliyetleri basın mensuplarına aktarılırken, Başkan İbrahim Uyan, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

10 OCAK BULUŞMASI GELENEKSEL HALE GELDİ

Yemekte söz alarak basının önemine değinen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, “Öncelikle hepinizin Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum. Biz her yıl oluğu gibi bunu geleneksel hale getirdik. Birlik beraberlik içerisinde güzel bir akşam geçirmeyi diliyorum. Amacımız tabi ki hem sizlerle birlikte olmak, hem sizin dertlerinizi sorunlarınızı dinlemek, aynı zamanda bölgede bizlerin sizlerden faydalanabileceği fikirleriniz varsa onları sizden alıp değerlendirmek. Sizlerin düşüncesi, fikirleri bizler için çok önemli. Her yıl olduğu gibi inşallah bundan sonra da 10 Ocak Günü’nde hep birlikte bu kutlamaları yapacağız. Geçen yıl yine böyle bir yemekte beraberdik ve geçen sene bu görüşmeden sonra bu sene 1442 tane Marmaraereğlisi Belediyesi’nin haberleri çıkmış basında. Bunlar resmi bilgiler. Bunlar sizlerin sayesinde yapılan haberler. Çok enteresandır ki yüzde biri tenkit edici haber. Yüzde 99’u olumlu haber. Yapmış olduğumuz hizmetler, çalışmalar, vatandaşlarımızın memnuniyeti dile getirilmiş yazılı ve görsel medyada. Bunlar tabi siz de biliyorsunuz yüzde biri bölgede yapılması planlanan bazı kirli yatırım tesislerinden dolayı muhalefette olanların bilinçli olarak yapmış olduğu yüzde birlik bir haber 22 tane. “diye konuştu.

“GAZETECİLİK EN İYİ MESLEKLERDEN BİR TANESİ”

Gazetecilik mesleğinin kamuoyunu aydınlatma açısından çok önemli bir meslek olduğunu dile getiren Başkan Uyan, “Yapmış olduğunuz meslek en iyi meslek dallarından bir tanesi. Yapmış olduğunuz habercilik yazılı ve görsel medyanın kamuoyuna hizmetin ibadet kadar kutsal olduğunu düşünüyorum. Yazılı ve görsel basının farkı daha belirgindir. Tabi sosyal medyada günümüzde etkindir. Ben geçen hafta arşivleri karıştırırken 1999 yılındaki birçok gazete haberini gördüm. Düşünün, 20 sene yapmış olduğumuz gazete haberini 20 yıl sonra arşivden çıkarıp görebiliyoruz. Yatırımlarımızla ilgili arkadaşlarımız sizlere bilgilendirmede bulunacak. Biz bu kadar basın mensubuyla bir araya gelmişken ben sizlerin aydın fikirlerinizi dinleyeceğim. Sizlerden alacağımız bilgiler bizleri daha da farklı aydınlatacaktır. Böyle yaptığımız görüşmelerde çok güzel fikirler ortaya çıkıyor. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İbrahim Uyan ne zaman yemek vermiş olsa bırak daveti ismi duyduğunuz zaman koşa koşa geliyorsunuz. Bu benim için çok büyük bir onurdur. Çok büyük bir mutluluktur. Ben sizleri burada ağırlamaktan son derece mutlu olduğumu ifade ediyorum. İnşallah önümüzdeki 10 Ocak’ta sağlık afiyet içerinde buluşmak dileğiyle. “ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN TEK BİR KURUŞUNA TENEZZÜL ETMEDİM”

20 yıllık başkanlık döneminde vatandaşın hakkı ve hukuku için görev yaptığını söyleyen Başkan Uyan, Malum Türkiye’de biliyorsunuz CHP’li belediyelere saldırılar var. Şimdi bende de müfettiş var ama ben hiçbir zaman bunu kendime bir saldırı olarak görmüyorum. Bölgemizde çekişmeli olduğumuz bazı firmalar ve şuanda mevcut iktidar partisinin ilçe başkanının yapmış olduğu şikayetler neticesinde bize de müfettiş geldi. Müfettişin gelme sebebi İbrahim Uyan yolsuzluk yaptı mı acaba? Araştırması için verilen şikayet dilekçeleriyle. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Beni hepiniz tanıyorsunuz. Ben 20 senedir bu görevin başındayım. 20 seneden bu yana vatandaşın tek bir kuruşuna tenezzül etmedim. Cenabı Allah bize öyle bir para da göstermesin. Biz vatandaşın hakkı, hukuku için görev yapıyoruz ve mücadele ediyoruz. Bizim yapmış olduğumuz görev kutsal bir görevdir. Biz sadece yapmış olduğumuz hizmetlerden haz alıyoruz. “şeklinde konuştu.

“DOĞALGAZI KENDİ ÇABALARIMIZLA GETİRDİK”

İlçeye yapılan yatırımları aktaran Başkan Uyan, “Sultanköy’ün kanalizasyonunu tamamen bitiriyoruz büyükşehirle birlikte. Yeniçiftlik’te kanalizasyon hiç yoktu. Gittik 40 trilyon parasını çıkardık. 3 ay önce kanalizasyon oldu. Yaklaşık 6 yıldır doğalgazın gelmesi için büyük mücadele veriyoruz. Bir bir kendi dostluğumla doğalgazı getirdik. Bu Botaş Genel Müdürlüğü’ndeki dostlarımla olan çalışmalarımızla oldu, böyle geldi. Mevcut iktidar patisinin gerek milletvekilleri, gerek buradaki evlere şenlik ilçe başkanı her şeyin üzerine atlıyor, her şeyi ben yaptım diyor. Onlar geçmişte de yaptılar. Alt geçidi ben getirttim yaptırdım onu da üstlenmeye çalıştılar. Ama Marmaraereğlisi halkı biliyor. Otobüs terminalimizi önümüzdeki yaz inşallah açacağız. Maliyeti yaklaşık 4 trilyon. Yeri yaklaşık 6 trilyon yerini ben verdim. Meslek Yüksek Okulu’nda ben geldiğim zaman 80 tane öğrenci vardı. Sonra biz burada kütüphaneyi aldık sayıyı 400’e çıkardık. Seymen Yolu üzerinde yeni bir Yüksek Okul projesi başlattık. Yaklaşık 39 dönümlük yerin yüzde 50’sini vatandaşa bağış yaptırttım. Yüzde 50’sini de hazineden aldım. Okulu büyükşehir ile birlikte ortaklaşa bitirdik, şimdi iç tefrişatına geldi sıra. İnşallah 1500 öğrenci olacak Seymen Yolu üzerindeki yüksek okulumuzda. Bunun yanı sıra Marmaraereğlisi küçük bir ilçe ama inşallah fakülte en kısa zamanda gelecek. Bu okullar için 251 dönüm yer bağışı yapıldı. Yaklaşık 52 dönümü maliyeden. Ben bu 200 dönüm yeri kendi yandaşlarıma peşkeş çekebilirdim. Ama bunların tamamını getirdim eğitime bağışladık. 250 milyonluk yer bağışladık.  “diye konuştu.

“BENİM VEREMEYECEĞİM HİÇBİR HESAP YOK”

Veremeyeceği hiçbir hesabının olmadığını dile getiren Başkan Uyan; “Buradaki malum yatırımcıların ve mevcut ilçe başkanının sözüm ona yapmış olduğu şikayetler neticesinde bir müfettiş doğrudan teminlerde yolsuzluk yaptığımı iddia ederek Valiliğe dilekçe veriyorlar. Valilik bizim doğrudan teminlerimizi istiyor. Doğrudan teminleri gönderiyoruz oraya, ondan sonra da diyorlar ki biz bu hesapların içinden çıkamadık müfettiş gelsin diyorlar. Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Bu müfettiş buraya geldiğinde mal aldığımız insanları tespit ettiler. Mal aldığımız insanların bir çoğu AK Parti’nin ilçe başkanlığı yönetiminde görev alan kişiler. Bunları çağırdı müfettiş dedi ki siz unları nasıl aldınız Marmaraereğlisi Beleyediyesi’nden? Tabi müfettiş bilmiyor onların AK Parti yönetiminde olduğunu. Ama oraya ifade vermeden önce malum şirketin çalışanları adamlara siz diyeceksiniz ki; “Biz belediye bürokratlarına rüşvet verdik, belediye bu işi verdi, ihaleyi sonradan yaptık” diyeceksiniz diyor. Onlar da diyor ki; “Sen bir de bizim partidensin” diyorlar. Biz buradan ekmek yedik. Biz AK Partiliyiz, biz bugüne kadar sizleri tanımamışık. Biz kimlerin peşinden koşup kimlere destek vermişik diyerek suratlarına tükürdüler. AK Partili oldukları halde. Sonra malum evlere Şenlik ilçe Başkanı telefon ediyor onlara diyor ki; “Sen bizim partilimizsin, sen ifade verirken başkana rüşvet verdik, çalışanlara rüşvet verdik. “de diyor. Adamlar da Başkan sen kendinde misin, sen bana yalan söyle mi demek istiyorsun? Terbiyesizlik yapma” diyor telefonu kapatıyor malum ilçe başkanının suratına. Böyle bir ortamda yaşıyoruz. Siyaset gittikçe çirkinleşiyor. Bunlara hepimizin karşı çıkması lazım. “ifadelerini kaydetti.

BELEDİYE BAŞKANLARININ 5 KRİTERİ OLMALI

Son olarak örnek bir belediye başkanında olması gereken nitelikleri aktaran Başkan Uyan, “Bence belediye başkanları 5 kritere sahip olmalı. İlk olarak doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayacak. İkincisi; içinde insan sevgisi olacak, insanları sevecek, kucaklayacak. İnsanlar gece 02;00’da annem hasta dediğinde belediyenin imkanlarını seferber edecek, onunla ilgilenecek Üçüncüsü; çok iyi bir aile babası olmak lazım. Aileyi yönetemeyen toplumu yönetemez.  Dördüncüsü; kendi işinde başarılı olması lazım. Kendi işinde başarılı değilsen belediye başkanlığında başarılı olman beklenemez. Beşincisi de iyi bir siyasetçi olmak. İyi bir siyasetçi halkını da kucaklar . “diyerek sözlerini tamamladı.

2017 YILI FAALİYETLERİ AKTARILDI

Başkan Uyan’ın konuşmasını ardından Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Tütün, Ümit Kartal, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden inşaat mühendisi Sinem Özüpek, 2017 yılı faaliyetlerini aktardı.

Faaliyetlerin aktarılmasının ardından Marmaraereğlisi Belediyespor Kulübü Antrenörü Meral Canberk ve kulüp başkanı Servet Ünal spor alanında alınan başarılı sonuçları aktardı.

Duayen Gazeteci Yalçın Bayer’in de katıldığı yemek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle son buldu. Habertrak/Serhat Yeşilipek