DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.945,26 5.648
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

2. Geleneksel Lezzet Şenliği

Son Güncelleme :

15 Aralık 2018 - 10:37

BALKAN LEZZETLERİ İŞTAH KABARTTI

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl 2.’si düzenlenen “Geleneksel Lezzet Şenliği Balkanlar: Lezzetin Coğrafyası” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Balkanlar’ın geleneksel yemeklerinin beğeniye sunulduğu şenlikte Türk, Yunan ve Bulgar kültürleri, aynı sofrada buluştu.

Aynı mesleği icra eden fakat farklı dilleri konuşan Türk, Yunan ve Bulgar öğrenci, öğretmen ve usta aşçılar; ortak atölye çalışması yaparak Balkanlar’ın lezzetlerini, ortak paydada buluşturdular.

Dedeağaç Lokantacılar Odası, Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası, Tekirdağ Aşcılar ve Pastacılar Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinlik Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“FARKLI KÜLTÜRLER ORTAK DEĞERDE BULUŞTULAR”

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü “istihdam edilebilirliği arttıran, bireylerin kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan tanıyan, bu bağlamda ülkenin de toplumsal kalkınmasına ciddi yarar sağlayan bir süreçtir. Hayat Boyu Öğrenme yaşayarak öğrenme istihdam edilebilirlik ve girişimcilik gibi kavramlar gündemde yerini almıştır. Artık belirli bir süre önce başlamış ve bitmiş bir meslek eğitim süreci hayat boyu istihdam garantisi vermemektedir. Değişen dünyada işverenlerin talepleri hızla değişmektedir. Dün çalışan bir kişi vasıfsız bir kuruma düşebilmektedir. Çağımızda istihdamın en büyük garantisi işverenin değişen bilgi ve beceri taleplerine aynı hız ve cevap vermekten geçmektedir. Mesleki eğitimin güncelliğini koruması için sektörel kamusal kurumsal tüm ortakların mesleki eğitimin gerekliliklerini daha iyi yerine getirmesi, okulumuz için önemli bir stratejidir. Türkiye Yunanistan ve Bulgaristan geleneksel lezzet şenliği Balkanlar Lezzetin Coğrafyası Şenliği’nde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu etkinlikte aynı mesleği icra eden ancak farklı dilleri konuşan öğrenci, öğretmen ve usta aşçıların ortak atölye çalışmalarını yapmalarını Türk, Yunan ve Bulgar mutfağının geleneksel yemekleri birlikte hazırlamaları ve siz değerli misafirlerimize bir dostluk yemeği vererek farklı kültürlerin ortak değerlerde buluşmasını sağladık.” dedi.

“OKULUMUZ ŞEHRİN GÖZBEBEĞİ”

Özcanlar Köfte Yönetim Kurulu Başkanı Mestan Özcan “Balkanlar’ın kültürünü harmanlayarak yaşayan bir topluluğuz” diyerek şu şekilde konuştu: “Burada biraz Balkan kültürü de var bunu görüyorum. Balkan deyince hemen aklıma ünlü bir İngiliz coğrafyacı geliyor. Belki bilirsiniz ‘Dünyanın merkezi neresidir?’ diye sorduklarında bu coğrafyacımız dünyanın merkezini Balkanlar olarak adletmiş. Orayı da isim verilirken kalpgah dünyanın kalpgahı diye isim vermiş. Bizler Balkanlar’ın evladı Fatihan’ın torunları olarak bu Tekirdağ’da yaşayan birer neferleriyiz. Balkanların bütün kültürünü yaşamak isteyen bu kültürü kendimizle de harmanlamaya çalışan topluluğuz. Balkanlar’ın tabi ki yemek kültürü, gastronomi kültürü de bizi çok ilgilendiriyor. Bizler de ben de aile olarak, Makedon göçmeniyim aslında burada evimizde gibiyiz. Turizm Otelcilik Meslek Lisesi şehrimizin gözbebeği bu sektörün içerisinden gelen bir birey olarak şunu ifadele etmek istiyorum. Bir kaç gün öncesinde ben yine burada bir etkinlikte bulundum. Bu okuldan mezun olmuş değerli kardeşlerim burada Özcanlar ailesinde hepsi birer yönetici dolayısıyla stajyer olarak buradaki okulun öğrencileriyle Özcanlar ailesi olarak birlikte çalışıyoruz.”

BÖLGENİN LEZZETLERİ UYGULAMA RESTORANTINDA TANITILACAK

Turizm otelcilik okulunda mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi adına birçok etkinlik düzenlediklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “Turizm sektöründe ara eleman değil aranan eleman yetiştiren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz son derece güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerimizin böyle kültürel ve sosyal etkinliklerde bulunması bizler için de son derece önemli. Paydaşlarımızla bir arada olmamız da son derece önemli. Bizler mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesini ancak paydaşlarımız ve sektörle bir arada olduğu zaman gelişeceğine inanıyoruz. Bölgenin yörenin geleneksel lezzetlerini okulumuzun tanıtacağı bir de uygulama restoranının da açılışını inşallah yakın bir zamanda yapacağız.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Milli Eğitim Müdür Ersan Ulusan, Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Lütfi Çebi, Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oğuz Günaçan, öğretmenler, çok sayıda öğrenciler ve davetliler katıldı.

Habertrak/Özlem İnan