DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.905,00 6.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

“20 yıllık iktidarı devireceğiz”

Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 17:04

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Tekirdağ il başkanlığının açılışına katıldı.

Açılış konuşmasında iktidarı devirmeye geldiklerini ifade eden İnce; “Yakında 81 il başkanlığını aşacağız 18 Eylül’de kurultayımızı yapacağız. Allah’ın izni, milletin isteği ile nasıl birinci olunur, bu 20 yıllık iktidar nasıl devrilir hep birlikte göstereceğiz.” diyerek iddialı bir konuşma gerçekleştirdi.

Kent girişinde partililer tarafından karşılanan İnce, konvoy eşliğinde Tekirdağ Valiliğine kadar geldi. Şehir merkezini yaya olarak dolaşıp esnaf ve vatandaşla sohbet eden İnce, parti binası önünde halka hitap etti.

“BAĞIMSIZ YARGI İSTİYORUZ”

Konuşmasında bağımsız yargı ve hukukun üstünlüğünü vurgulayan Genel Başkan İnce; “Bugün Edirne’yi aştık şimdi Tekirdağ’dayız. Yarın Çanakkale’deyiz, 14 il aştık. Yakında 81 il başkanlığını aşacağız 18 Eylül’de kurultayımızı yapacağız. Allah’ın izni, milletin isteği ile nasıl birinci olunur, bu 20 yıllık iktidar nasıl devrilir? hep birlikte göstereceğiz. Bana siyaset yasağı istemiş savcı, bu savcı bir işi bilmiyor. İkincisi ise saraya yaranmak istiyor. Üçüncüsü Silivri mahkemelerinde FETÖ’cü hakimlere savcılara karşı direndiğim için benden intikam almak istiyor. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Ne isterseniz onu yapında göreyim. Biz artık hukuk istiyoruz, bağımsız bir yargı istiyoruz. Şimdi 20 yıldır ülkeyi yöneten Erdoğan diyor ki; “gıda fiyatlarında artış var, 3-5 aç gözlü fiyatları zamlandırıyor”. Peki diyelim ki fiyatları aç gözlüler arttırıyor. Üç senede Cumhurbaşkanı seçildiğinden bu yana doğalgaz ve elektrik fiyatları %28 arttı. Bunu hangi aç gözlü arttırdı acaba! Bunu da mı esnaf arttırdı? “diye konuştu.

“ERDOĞAN GÖZ GÖRE GÖRE SİZE YALAN SÖYLÜYOR”

Aşı konusunda hükümeti eleştiren İnce; “Şimdi yine bir başka konu aşı. Erdoğan çıktı milletin gözüne baka baka yalan söyledi. “İngiltere’de, Fransa’da, Almanya’da ve Amerika’da aşılar parayla, biz bedava yapıyoruz” dedi. Şimdi burada muhafazakârlara iş düşüyor. AK Parti’ye oy verenlere iş düşüyor. Sevgili AK Partili kardeşim; Erdoğan sizinle dalga geçiyor. Göz göre göre size yalan söylüyor. Aşı her yerde bedava. Her yalanına inanacağınızı biliyor. Yani dese ki Ay’a yol yapacağım, sizin inanacağınızı biliyor. Buna inanmadığınızı göstermeniz lazım. Memleketin kaderi muhafazakarların elinde. AK Parti’ye oy verenlerin elinde. Ya onun yalanlarıyla devam edeceğiz. Ya da bunu oradan indireceğiz. İtaat değil İtiraz edeceğiz. “diyerek sözlerini tamamladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, konuşmasının ardından il başkanlığı binasını açarak partililerle bir araya geldi. Habertrak/Serhat Yeşilipek