DOLAR 32,3567 % -0.02
EURO 34,8071 % 0.02
GRAM ALTIN 2.395,32 % -0,06
ÇEYREK A. 3.916,35 % -0,06
BITCOIN 59.432,02 3.057
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

2021 yılı içinde 9 bin olaya müdahale edildi

Son Güncelleme :

28 Eylül 2021 - 13:10

Bu yıl 307’incisi kutlanan Yangından Korunma Ve İtfaiyecilik Haftası etkinliklerinde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir İtfaiyesi’nin 2021 yılı içerisinde 9 bin olaya müdahale ettiklerine dikkat çekti.

Başkan Albayrak, Büyükşehir İtfaiyesi’nin büyük bir özveri ile görev yaptığını kaydederek, “Bu yıl içerisinde eylül ayına kadar, 9 bin olaya müdahale edildi. Bu rakam yılsonuna kadar 10 bini bulacaktır. Yaklaşık olarak 7 sene içerisinde de 70 bin olaya müdahale etmiş bir ekip ile çalışıyoruz. Yaptığınız hizmetin önemini ve güzelliğini bir kez daha ortaya koymuş bulunuyoruz.” diye konuştu.

“7 SENE İÇERİSİNDE DE 70 BİN OLAYA MÜDAHALE ETMİŞ BİR EKİP İLE ÇALIŞIYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Yangından Korunma Ve İtfaiyecilik Haftası etkinliklerinde Tarihi Valilik Binası önünde gerçekleştirilen çelek sunma programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulunan Albayrak, “Programdan önce Emin Pehlivan ile konuşurken bugüne kadar ortalama tahminen itfaiye ekibinin müdahale ettiği olaylarının sayısını sorduğumda, bu sene içerisinde sadece Eylül ayına kadar 9 bin olaya müdahale ettiklerini söyledi. Yani bu yıl sonuna kadar bu 10 bini bulacak. Yaklaşık olarak 7 sene içerisinde de 70 bin olaya müdahale etmiş bir ekip ile çalışıyoruz. Bu nedenle de yaptığınız hizmetin önemini ve güzelliğini bir kez daha ortaya koyduğumuz bu günde değerli İtfaiye Başkanım olmak üzere, çalışanları tebrik ediyorum.”

“CEFAKÂR VE GAYRETLİ ÇALIŞMALARI, BENİ HER ZAMAN MUTLU ETMİŞTİR”

“Tesadüfen bir gün Değirmenaltı Mahallesi’nden gelirken ilk yangını gören kişi olarak, anında itfaiyeye telefon ettim ve beş dakika sonrada olay yerine intikal ettiler. Yani ‘itfaiye geç geliyor, şöyle oluyor, yetişemiyor’ gibi söylemler için bu olay, en çarpıcı örneklerden bir tanesidir. Değerli İtfaiye Teşkilatı’nın her olaya müdahaledeki cefakar ve gayretli çalışmaları, beni her zaman mutlu etmiştir. İtfaiye Teşkilatı’mız bizleri, kentlerimizi, sosyal yaşamları ve doğamızı yangınlara karşı korumak için gece gündüz demeden, mesai kavramı tanımadan, gerektiğinde kendi canlarını hiçe sayarak canla başla çalışmaktadırlar. Bunu yeterince çalışmalarıyla ispatladılar. Bunun en canlı örneklerinden bir tanesi İzmir depreminde ki fedakar çalışmaları. Bizzat ben kendim de giderek arkadaşların çalışmalarını ve şartlarını yerinde gördüm. Bir kez daha kutluyorum. Ayrıca gerek Artvin’deki ve Kastamonu’daki sel felaketleri, bu arada en önemlisi de tabi Muğla, Antalya ve Adana tarafındaki orman yangınlarında teşkilatımızın oradaki fedakar çalışmaları, benim için gurur kaynağı olmuştur ve başarılı çalışmalarını gözlerimle gördüm.” ifadelerine yer verdi.

“PANDEMİYE RAĞMEN EĞİTİMLERİMİZİ SÜRDÜRDÜK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cengiz Çelik, bu yıl 9 aylık dönem içerisinde yaklaşık 9.500 itfaiye olayına müdahale ettiklerini,  Mimar ve mühendislerden oluşan teknik ekip tarafından il genelinde yaklaşık 500 işyerine yangın güvenliği yönünden denetimler gerçekleştirdiklerini ve eğitim birimi tarafından pandemiye rağmen yaklaşık 1.000 kişiye Yangın Güvenliği ve Yangın Söndürme Temel Eğitimi verildiğini söyledi. Pehlivan konuşmasında şu önemli başlıklara da yer verdi; “İtfaiye Daire Başkanlığımız kurulduğunda stratejik amacımızı; Tekirdağ halkı ve konuklarına, İtfaiye Hizmetlerini Dünya Standartlarında kesintisiz bir şekilde sunmak, rahat, huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı sağlamak olarak belirlemiştik. Bu amacımıza, her geçen gün daha da yaklaştığımızın bilincinde olarak, çalışmalarımıza kesintisiz bir şekilde devam etmekteyiz.”

“1000 KİŞİYE EĞİTİM”

“11 ilçede bulunan 19 itfaiye istasyonumuzda 7/24 görev yapmakta olan müdahale ekiplerimiz, bu yıl 9 aylık dönem içerisinde yaklaşık 9.500 itfaiye olaya müdahale etmiştir. Mimar ve mühendislerden oluşan teknik ekibimiz tarafından il genelinde yaklaşık 500 işyerine yangın güvenliği yönünden denetimler gerçekleştirilmiş olup eğitim birimimiz tarafından da pandemiye rağmen yaklaşık 1.000 kişiye Yangın Güvenliği ve Yangın Söndürme Temel Eğitimi verilmiştir.”

“YEREL EKİPLER YETERSİZ KALIYOR”

“Bu yıl ülkemizde daha önce hiç yaşadığımız büyüklükte orman yangınları ve sel felaketleri yaşandı. Yerel ekiplerin yetersiz kaldığı bu felaketlere birçok itfaiye teşkilatından destek amaçlı itfaiye ekipleri gönderildi. Bizde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya ve Muğla illerindeki orman yangınları ile Kastamonu, Sinop ve Samsun illerinde meydana gelen sel felaketlerine destek amaçlı ekipler gönderdik. Göndermiş olduğumuz ekiplerimiz, Türkiye’nin dört bir yanından destek için gelmiş olan itfaiye ekipleri ve yerel itfaiye ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışarak üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmiştir.”

Habertrak/Özlem İnan