DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.554,99 2.748
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Son Güncelleme :

01 Kasım 2017 - 13:08

Naip’e  Atatürk heykeli

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, Süleymanpaşa Belediyesi sınırları içinde bulunan kırsal mahallelere Atatürk anıtı konulması ve meydan düzenlemesi çalışmaları sürüyor. Karacakılavuz ve Semetli Mahalleleri’nden sonra Naip Mahallesi de Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk Anıtı’na kavuşarak çifte bayram yaşadı.

KARACAKILAVUZ VE SEMETLİ’DEN SONRA SIRA NAİP’TE

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde meydan düzenlemesi ve Atatürk Anıtı yerleştirilmesi çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Naip Mahallesi’nde köy meydanına yerleştirilen Atatürk Anıtı’nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında açılışı gerçekleştirilen Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törende Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Gaziler Derneği üyesi gaziler, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve Naip Mahallesi sakinleri de hazır bulundu.

ATATÜRK ANITI AÇILIŞI İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Emekli İlköğretim Müfettişi Naipli Yücel Coşkun’un okuduğu “Atatürk ve Cumhuriyet” şiiri ile devam etti.

NAİP MUHTARI ATAÇ BAŞKAN EŞKİNAT’A TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra kürsüye gelen Naip Mahallesi Muhtarı Ferhat Ataç bir konuşma yaparak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a teşekkür etti. Ataç, “Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, bu Atatürk heykelini köyümüze, mahallemize kazandıran Süleymanpaşa Belediye Başkanımıza köy halkı huzurunda çok teşekkür ediyor, tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum,” ifadelerini kullandı.

EŞKİNAT: “NAİP ÇOK ÖZEL BİR KÖY”

Ataç’ın ardından konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise protokolü selamlayarak, “Karacakılavuz’da başladığımız köy meydanı çalışmalarımız Semetli Köyü ile devam etti. Şu anda Naip’teyiz. Önümüzdeki ay da herhangi bir hava muhalefeti olmazsa Karacamurat Köyü ile bu seriye bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan gazilerimizle beraber devam edeceğiz. Naip çok özel bir köy. Naip, Allah’ın her türlü nimeti bahşettiği, bu bölgenin meyvesinin sebzesinin üretildiği son derece değerli toprakların olduğu bir köy. Naip’e sadece Atatürk’ümüzün heykelini dikmek değil aynı zamanda o heykelin bulunduğu meydanı da düzenleyerek farklı bir renk katmak azmindeyiz. Önümüzdeki günlerde çevrede gördüğünüz bu alana farklı bir kimlik vereceğiz. Bu bölgenin ve gelen misafirlerin de ihtiyaçlarını karşılayacak olan, her türlü imkânı barındıran tesisi bu meydana kazandıracağız. Şimdiden söz veriyorum,” diye konuştu.

“ATATÜRK SEVGİSİNİ YÜREĞİMİZDE TAŞIYORUZ”

Eşkinat, konuşmasını, “Biz Atatürk’e bağlılığımızı sadece meydanlar açarak ya da onun heykellerini dikerek göstermeyiz. Biz yüreğimizde Atatürk sevgisi taşırız. Çünkü eğer bu ülkede hala ayakta kendi kimliğimizle yaşayabiliyorsak, inançlarımızı sürdürebiliyorsak, biz insanız diyebiliyorsak, bu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının sayesindedir. O kadar saygı göstermeliyiz ki, o kadar içimize sindirmeliyiz ki… Biz bu yurdu yurt yapan büyüklerimizin bize emanet ettiği ülkenin borcunu omuzlarımızda taşıyoruz,” sözleri ile sürdürdü.

EŞKİNAT’TAN NAİP HALKINA BİR MÜJDE DAHA

Son olarak Naip halkına bir müjde daha veren Eşkinat, “Dediğim gibi, Naip çok özel bir köy. Yazır’dan Naip’e kadar uzanan alan, ekolojik turizm için ideal bir alandır. Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber bu hat üzerinde daha çok yurttaşımızın vaktini geçirebileceği ve istihdam sağlayabilecek bir vaha yaratmak bizim boynumuzun borcu olsun. Naip Muhtarımız ve diğer muhtarlarımız da buradalar. Sağ olsunlar bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Bu ülkenin muhtarıyla, vatandaşıyla, vekilleriyle ve burada yaşayan tüm yurttaşlarla birlikte Atamızın emanetini sonuna kadar saklayacağımıza, onun gösterdiği yolda, onun açtığı ışıkta ilerleyeceğimize ben Naip Köy Meydanı’nda Süleymanpaşalılar adına, Süleymanpaşa Belediye Başkanı olarak, şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum. Bu vesileyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha kutluyor, saygılar sunuyorum,” açıklamalarında bulundu.

ALBAYRAK TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Eşkinat’ın konuşmasının hemen ardından Atatürk Anıtı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Törende söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Heykel yapmanın maliyeti önemli değil. Bu heykelin manevi değeri paha biçilemez. Şimdiki nesil ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün heyecanını, ideallerini kalbinde hissediyor. Ama bugün Atatürk unutturulmaya çalışılsa da, bu heykel bu meydana konduktan sonra yeni yetişen nesil her gün okullarına giderken Atatürk’ü görecek. Onun ideallerini kalplerinde yaşatarak Atatürk sevgisini geleceğe taşıyacaklar. Bu heykelin yapılmasında, buraya konmasında emeği geçen başta Süleymanpaşa Belediye Başkanım Ekrem Eşkinat ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Başkanımızla Tekirdağ halkı olarak gurur duyuyoruz. Bu duygularla Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum,” diye konuştu.

Tören, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Habertrak/Ferhat Akgün