DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.329,00 0.992
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

4 mahalle altyapıya kavuştu

Son Güncelleme :

28 Nisan 2018 - 11:56

Hayrabolu İlçesi Muhtelif Mahalleler (Kabahöyük, Tatarlı, Çene, Kadriye) içme suyu ve kanalizasyon inşaatı tamamlandı ve hizmete alındı.

Daha önce hiç kanalizasyon hattı olmayan Hayrabolu’nun 4 mahallesine kanalizasyon altyapısı, ayrıca bu mahallelerden ihtiyaç duyulan ikisine içme suyu altyapısı yapıldı. Tamamlanan inşaatların hizmete alınma töreni Tatarlı Mahallesinde düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu,TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Rıza Tekin ve A.Soner Ergin, Genel Müdür Yardımcıları Nilgün Marmara, Dr.İbrahimİçöz ve İ.Feyzi Ünal, Çevre Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve altyapı yatırımı yapılan mahallelerin sakinleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa; “Kısa bir süre önce temelini attığımız bu yatırımımızı hızlıca tamamlayarak hizmete alıyoruz. Proje kapsamında Hayrabolu ilçemizin 4 önemli mahallesinin altyapı sorununu çözüyoruz. Yatırım bedeli KDV dahil 4.734.234,20 TL olan iş kapsamında; Kadriye Mahallesine 7.700 metre kanalizasyon şebeke hattı ve 2 adet 100 m³’ lük fosseptik yapısı yapılmıştır. Kabahöyük Mahallemizde çok eski olan ve sık sık arızalanan içme suyu şebeke hattının yaklaşık 5.400 metrelik kısmı yenilendi. Daha önce kanalizasyonu altyapısı bulunmayan Kabahöyük Mahallemize yaklaşık 5.600 metre kanalizasyon şebeke hattı ve 2 adet 50 m³’ lük fosseptik yapısı inşa edilmiştir. Tatarlı Mahallemizde mevcut 20 m³’ lük içme suyu deposunun eski ve yetersiz olmasından dolayı, 1 adet yeni 100 m³ içme suyu deposu yapıldı. Daha önce kanalizasyonu altyapısı bulunmayan Tatarlı Mahallemize yaklaşık 5.200 metre kanalizasyon şebeke hattı ve 1 adet 100 m³ fosseptik yapısı inşa edildi. Daha önce kanalizasyonu altyapısı bulunmayan Çene Mahallemize de yaklaşık 4.800 metre kanalizasyon şebeke hattı ve 2 adet 50 m³’ lük fosseptik yapısı yapıldı. Tüm imalatlarımız tamamlanarak hizmete alınmıştır. Böylece toplamda bu 4 mahallemizde 26.693 metre kanalizasyon şebeke hattı, 5.778 metre içme suyu hattı ve bir adet de su deposu yapılmış oldu” dedi.

YÜZDE 90 KANALİZASYON HİZMETİ ALIYOR

Başa, “Proje tamamen TESKİ tarafından yapıldı. Çalışmalarımız da TESKİ’nin öz kaynaklarından karşılandı. Bütün bu çalışmalarımızda, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’ın da katkılarıyla önemli mesafeler kat ettik. TESKİ kurulduğunda nüfusun kanalizasyona erişim oranı, % 70 civarındaydı. Bugüne kadar il genelinde yaptığımız altyapı yatırımları sayesinde nüfusumuzun yüzde 90’ından fazlası sağlam bir şekilde çalışan kanalizasyon sistemlerine sahip. TESKİ olarak, çalışmaya devam edeceğiz. Bu projede emeği geçen tüm TESKİ emekçilerine teşekkür ediyorum.Bu yatırımın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Genel Müdür Başa’nın ardından konuşan Tatarlı Mahallesi azası Tarık Çevik, mahallelerine yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

Törende konuşan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu; “Bugün TESKİ ile bir kez daha gurur duydum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ, ilçemize yapılan yatırımın yarısı kadar 4 tane köyümüze yatırım yaptı. Sosyal belediyecilik anlamında yapılması gereken doğru projelerden bir tanesiydi. Mahalleye dönüşen bu dört köyümüz hizmet alma anlamında Hayrabolu’da üvey evlat kalmış köylerdendi. İki hafta sonra ihaleye çıkıyoruz. Altyapısını tamamladığımız köylerin yollarını yapacağız. Tüm çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Yapılan yatırımdan dolayı Genel Müdürümüze, Daire Başkanlarımıza, Yönetim Kurulumuza ve Yönetim Kurulu Başkanı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Konuşmalar sonrasında dua edilerek Hayrabolu İlçesi Muhtelif Mahalleler (Kabahöyük, Tatarlı, Çene, Kadriye) İçme Suyu ve Kanalizasyon tesislerinin açılış kurdelesi kesilerek hizmete alındı. Habertrak/Hülya Ural