DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.974,26 0.46
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Son Güncelleme :

15 Şubat 2021 - 10:05

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle hafta sonu Cumartesi akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Pazar günü de etkili olarak Tekirdağ’ı beyaz örtüyle kapladı. İl genelinde etkili olan kar yağışıyla birlikte sahil kesimlerinde 10 cm’ye kadar, iç kesimlerde ise 20 cm’ye kadar kar birikti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; Tekirdağ’da kar yağışı Pazartesi (bugün) de aralıklarla devam edecek. Hava sıcaklığının Salı, Çarşamba ve Perşembe günü eksi derecelerde seyredeceği Tekirdağ’da Cuma günü soğuk hava dalgası etkisini yitirecek.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

15 ŞUBAT PAZARTESİ  2, -4 ARALIKLARLA KAR YAĞIŞLI

16 ŞUBAT SALI  -1, -6 KAPALI

17 ŞUBAT ÇARŞAMBA 1,  -4 PARÇALI BULUTLU

18 ŞUBAT PERŞEMBE 5,  0 PARÇALI BULUTLU

19 ŞUBAT CUMA  7,  2 PARÇALI BULUTLU

CUMARTESİ AKŞAMI KAR BAŞLADI

Cumartesi akşam 21:30 sıralarında Tekirdağ’ın tamamında etkisini hissettiren kar yağışı gece boyu aralıklarla devam etti. Pazar günü de etkili olan kar yağışıyla birlikte Tekirdağ il genelinde kar kalınlığı ortalama 15 cm’ye ulaştı. Yüksek ve kırsal alanlarda kar kalınlığı 20 cm’ye geçti.

KARAYOLLARI VE BELEDİYELER KAR MESAİSİNDE

Karayolları ekipleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını yaparken, sokağa çıkma yasağı nedeniyle trafikte önemli sorunlar yaşanmadı.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİ ZOR ANLAR YAŞADI

Zaman zaman Malkara başta olmak üzere bazı ilçelerde yollarda kalan araçlara ekipleri müdahale ederek kurtardılar. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Kontrol Şube ekipleri de ana arterlerde ve kavşaklarda görev alarak araç sürücülerine zincir kontrolü yaptılar.

MALKARA -ÇANAKKALE YOLU’NDA AKSAKLILAR MEYDANA GELDİ

Malkara- Çanakkale yolunda kar yağışının diğer bölgelere göre daha etkili olması nedeniyle Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Malkara- Çanakkale yolunda sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, Karayolları ekipleri yolda tuzlama ve kar küreme çalışmasına devam etiler.

BÜYÜKŞEHİR GÖREV BAŞINDA

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, büyükşehir ekiplerinin kar süresince görev başında olduğunu belirterek; “Büyükşehir belediyemiz kriz masası görev başında. Vatandaşlarımızdan gelen çağrıları alarak çalışmalarını sürdüren ekiplerimizi ilimiz genelinde tüm bölgelere yönlendirdik. 11 ilçemizde Büyükşehir Belediyemize ait cadde ve yollarda donanımlı ekibimiz ve ekipmanlarımızla tuzlama çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Tüm yollarımız açık ve çalışır durumdadır.” dedi. Habertrak/Serhat Yeşilipek