DOLAR 32,2691 % 0.08
EURO 34,7612 % -0.05
GRAM ALTIN 2.400,90 % -0,35
ÇEYREK A. 3.925,47 % -0,35
BITCOIN 64.009,18 0.133
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

90 bin öğrenciye bağımlılık eğitimi

Son Güncelleme :

03 Mart 2018 - 12:22

Hedef 165 bin öğrenci

Yeşilay olarak Tekirdağ’da 90 bin öğrenciye bağımlık eğitimi verdiklerini aktaran Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, hedeflerinin 165 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu açıkladı. Yeşilay haftası çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen Çelikayar, ‘Vatan için Afrin Kardeşliği’ kan bağışı kampanyası yapacaklarını söyledi.

YEŞİLAY HAFTASI DOLU DOLU GEÇECEK

Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Turizm Otelcilik’te yapılan kahvaltılı basın toplantısına başkan yardımcıları Sadık Baş, Hasan Yılmaz, Burhan Kambur ve gazeteciler katıldı.

Bu yıl “Yeşilaycı olmak için bir nedenim var” konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası’nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecek. Yeşilay’ın 98. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı hafta dolayısıyla Tekirdağ’da da kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapılacak.

5 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Tekirdağ’da bağımlılık eğitimi verecek 5 bin kişiye Yeşilay olarak eğitim verdikleri bilgisini veren Çelikayar, “Yeşilay Tekirdağ’da gençlerimize sahip çıkmaya devam ediyor. Bağımlılıkla mücadelede Tekirdağ’da güzel çalışma yaptık. 11 ilçemizde bu çalışmaları yaptık. Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yaptık. Toplamda 5 bin kişiyi bağımlılık konusunda bilgilendirdik” dedi.

SAĞLIKLI BİR NESİL YOKSA VATAN DA OLMAZ MİLLETTE OLMAZ

Çocukları bağımlılıktan korumak için yaptıkları çalışmaları anlatan Çelikayar, “Bağımlılık tehlikesi yanı başımızda. Bu sinsi tehlike yanıbaşımızda. Gençlerimizi mahvetmek isteyenler çok uzakta değil. Çocuğumuzun gittiği kafelerde, konuştuğu arkadaşları, masum gelen yönlendirmelerle evladımızı bir tuzağın içine çekiyorlar. Evlatlarımıza biz sahip çıkacağız. Sağlıklı bir nesil yoksa vatanda olmaz, millet de olmaz. Çocuklarımızı bekleyen bir tehlikede dijital bağımlılık. Çocuklarımızı teknolojinin bağımlısı yapmayalım. Onlara ilgi gösterelim” diye konuştu.

90 BİN ÖĞRENCİYE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ

Tekirdağ’da 90 bin öğrenciye bağımlılık eğitimi verdiklerini kaydeden Çelikayar, “Bağımlılıkla mücadelede eğitimler devam ediyor. Türkiye’de 20 milyon kişiye bağımlılık eğitimi verilmesi hedefleniyordu. 11 milyon vatandaşımızı eğittik. Tekirdağ’da bu eğitimleri verecek 280 öğretmenimize eğitimlerini verdik. Hedefimiz 165 bin öğrenciye eğitim vermekti, biz şimdilik 90 bin öğrenciye eğitim verdik. Çalışmalarımız aksatmadan devam edecek” dedi.

AFRİN İÇİN KAN BAĞIŞI

Şener Çelikayar hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi: “ Yeşilay-Kızılay işbirliği ile  “Vatan için Afrin Kardeşliği” kan bağışı kampanyası, Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Stand Etkinliği, Yeşilay Gönüllüsü Yöneticilerle Tekirdağ Roman Dernekleri Federasyonu Gençleri arasında Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Futbol Maçı, Bisiklet Turu, Stand Etkinlikleri, Anaokullarında Hafta Etkinlikleri, Okullarda Hafta Etkinlikleri, Yeşilaycı Gençlerin Saha Çalışmaları gibi birbirinden farklı etkinlikleler haftanın her gününü dolu dolu kutlayacağız ” Habertrak/Ferhat Akgün