DOLAR 32,4573 % 0.23
EURO 34,6777 % 0.2
GRAM ALTIN 2.390,25 % 0,42
ÇEYREK A. 3.908,05 % 0,42
BITCOIN 57.479,03 -6.912
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Adım atmaya yer kalmadı

Son Güncelleme :

07 Haziran 2019 - 12:11

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ’ın 3 bin nüfusluk turistik beldesi Kumbağ’a bayramda yaklaşık yüz bin kişi akın etti. Otel ve pansiyonlarda yer kalmadı, yer bulamayanlar da geceyi sahilde geçirdi. Yoğunluk nedeniyle belediye ekipleri teyakkuza geçti. Onlarca ton çöpün toplandığı mahallede, esnaf bayram etti. 

ADIM ATMAYA YER YOK

Ramazan Bayramı tatili sebebiyle İstanbul ve çevre illerden Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da bulunan Altınova ve Kumbağ plajlarına tatiller akın etti.  Akın akın gelen tatilciler nedeniyle Tekirdağ ve çevre yollarda da yoğunluk yaşanırken, tatilci vatandaşların geldiği Altınova ve Kumbağ plajlarında adım atılacak yer kalmadı. Mavi bayraklı Altınova ve Kumbağ plajlarına gelen tatilci vatandaşlar denize girip, bayram tatilinin keyfini çıkarmaya çalıştı.

SÜREKLİ ÇÖP TOPLUYORUZ

3 bin nüfuslu mahalleye 100 bin kişinin geldiğini ifade eden Süleymanpaşa Belediye başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, “Belediyemiz vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için çaba gösteriyor. Sürekli çöp topluyoruz. Ekstra ekipler yönlendirdik. Aşırı derecede bir yoğunluk söz konusu. Kiraz Festivali de bayrama denk gelince yoğunluk daha da arttı. Önemli bir aksaklık olmadı” diye konuştu.

“UZAK YERLERE GİTMELERİNE GEREK YOK”
Kumbağ esnaflarından Tevfik Yavuz, “Esnaf olarak iyi bir bayram geçirmek iyi bir dileğimiz. İnsanların İstanbul’a uzak yerlere gitmesine gerek yok. İstanbul’a yakın Kumbağ’ıda değerlendirebilirler. Yarın daha kalabalık olur. Beklentimiz o yönde. Herkesi buraya bekliyoruz. Gelsinler Uçmakdere var, Kumbağ var yöresel her şey burada mevcut” dedi.

OTEL VE PANSİYONLAR DOLDU

Kumbağ’da otel ve pansiyonların dolduğunu ifade eden işletmeci İlker Bostancı, “Otel ve pansiyonlar doldu. Talep yoğun oldu. Esnafımız bu bayram adeta bayram yaptı. Yazlıkçılarda bayramla birlikte gelmeye başladı.” Diye konuştu.

Habertrak/Ferhat Akgün