DOLAR 32,2974 % 0.09
EURO 34,8037 % -0.03
GRAM ALTIN 2.413,79 % 0,19
ÇEYREK A. 3.946,54 % 0,19
BITCOIN 63.579,98 -0.97
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°

AK Parti Babaeski İlçe Teşkilatında sürpriz gelişme

Son Güncelleme :

30 Kasım 2018 - 17:08

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Babaeski İlçe Teşkilatında, yerel seçimler öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı.

Ak parti ilçe başkanı Ali Gencal, İlçe Kadın Kolları Başkanı Melis Sezer ve AK Parti İlçe Gençlik kolları Başkanı Efe Göksel, parti binasında yapılan toplantıda Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Duygu yüklü anların yaşandığı toplantıda, İlçe Başkanı Ali Gencal, istifasını açıklarken göz yaşlarına hakim olamadı.

Gencal, parti binasında yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Evet, arkadaşlar, 2002’den beri bu Parti’nin içinde aktif olarak çeşitli kademelerinde görev aldım. 2002-2009 AK Parti Babaeski İlçe Yönetiminde görev aldım, 2009-2012 AK Parti Kırklareli İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldım. 4-5 senedir de AK Parti Babaeski İlçe Başkanı olarak, çok değerli Yönetim Kurulu arkadaşlarım ile birlikte, İlçe Kadın Kolları, İlçe Gençlik Kolları arkadaşlarım ile birlikte mükemmel bir şekilde bugüne kadar devam ettik. 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe gecesi meydanlarda 33 gün 34 gün çimlerin üstünde Yönetim Kurulu arkadaşlarım ile birlikte hep beraber, İlçe Kadın Kolları ve İlçe Gençlik Kolları arkadaşlarım ile birlikte yattık ve aslanlar gibi mücadelemizi verdik. Hem de sonuna kadar. Kaç tane seçime girdik İlçe Başkanı olduktan sonra bilmiyorum sayısını unuttum ama hep güzel seçim yaşadık ve bu arada oyumuzu yükselttik. İlçemiz için hep güzel işler yaptık. Teşkilat olarak, ben bunu kendim için söylemiyorum, Yönetim Kurulu arkadaşlarım ile birlikte, İlçe Kadın Kolları ve İlçe Gençlik Kolları arkadaşlarım ile birlikte yeri geldi işimizi bıraktık, gücümüzü bıraktık. Çalışanlar işini bıraktı hatta bazı arkadaşlarımızın bu nedenle işleri bozuldu. Bazı arkadaşlarımız yoruldu. Ben de çok yoruldum. Bugünkü tarihi itibari ile fazla uzatmayacağım, fazlada bir şey söylemek istemiyorum. Ben burada hiçbir çıkarım, menfaatim olmadan, sadece ve sadece Sayın Recep Tayyip Erdoğan sevgisi ile vatan sevgisi ile kuran sevgisi ile arkadaşlarımızın sevgisi ile bayanlarımızın, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın sevgisi ile hep mücadele ettim. Neden çünkü burayı iyi bir ellere teslim edelim diye baktım. Rahmetli babamın bilen bir sözü vardı; “Oğlum artık dayanamıyorum bu dedikodulara ve iftiralara onun için sana vasiyetim şudur, bu vasiyeti bugün yerine getirmek bana nasip oldu. İl Başkanımız aradı bazı yerlere teklif sundu. Bende hiçbir yere aday olmam dedim. Ben AK Parti’nin bir neferiyim dedim. Sayın Recep Tayyip Erdoğan durduğu kadar kanımın son damlasını da vermeye hazırım. Başkada tanımıyorum ben kimseyi. Tanımakta istemiyorum. Hiçbir zaman da ben bu partide hiç kimse ile oynamadım, suratına başka, arkasından başka konuşmadım. Arkadaşlarımızı çok iyi bilir, hiç kimsenin yüzüne başka söyleyipte arkasından sen benim canımsın falan diye başka filmler çevirmedim. Çevirmem de! Partimin askeriyim, her zaman da AK Partiliyim. Siyaset hayatıma bu dakika itibari ile istifa ediyorum İlçe Başkanlığından, hakkınızı helal edin değerli arkadaşlar.”

İstifa eden İlçe Başkanı Ali Gencal daha sonra duygularına ve göz yaşlarına hakim olamadı ve Yönetim Kurulundan helallık isteyerek, müsaade istedi.

Daha sonra AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Melis Sezer ve AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Efe Göksel, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifa ettiklerini söylediler.

Habertrak/Metin Karakuş