DOLAR 32,3876 % -0.3
EURO 34,7380 % -0.22
GRAM ALTIN 2.399,15 % -0,97
ÇEYREK A. 3.922,61 % -0,97
BITCOIN 59.379,84 4.098
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Akla mantığa sığmayan uygulama”

Son Güncelleme :

25 Ağustos 2020 - 12:56

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, MEB’in öğretmenlere yönelik seminer çalışmalarına okullarda başlamasını eleştirdi. Seminer eğitimlerinin internet üzerinden yapılabileceğini söyleyen Eren; “Okula öğretmeni getirmenin mantığı, ısrarı akıl alacak gibi değildir. ” diye konuştu.  

“BU YAYIMLAR HER YERDEN İZLENEBİLMEKTEDİR”

Eren açıklamasında; “Milli Eğitim Bakanlığı 24 Ağustosta tüm öğretmenleri okullarda toplayarak seminer çalışmalarına başlıyor. Önce bir hafta olacağı söylenen seminerin daha sonra 18 Eylüle kadar uzatıldığı açıklandı. Tüm ülkenin çeşitli yerlerinden toplanacak bu öğretmenler EBA üzerinden yapılacak yayınları izleyecek. Oysa bu yayımlar her yerden izlenebilmektedir. Okula öğretmeni getirmenin mantığı, ısrarı akıl alacak gibi değildir.  Ülkemizde cavit-19 ‘ün arttığını üst düzey yetkililerden duyuyoruz ama tedbir alma aynı düzeyde olmamaktadır. Tam tersine pandemi azalmış gibi tedbirlerde bir gevşeklik izlenmektedir. “dedi.

“OKULLARIN ÇOĞUNDA YARDIMCI HİZMETLİ YOK”

Pandemi nedeniyle İŞKUR üzerinden alınacak yardımcı hizmetlilerin alımının ertelenmesine değinen Eren; “Yine bakanlığımız “Temiz ve Temiz olmayan okullar” projesi uygulamıştır.  Yığınla kırtasiye işi olan bu projede insan unsuru unutulmuştur. Okulların %90’nında yardımcı hizmetli yoktur. Bu temizliği kim yapacak? Bu sorunun yanıtı bu projede yoktur. Sadece emir vardır. Okullar temizlenecek, hijyenik hale getirilecek.  Her yıl İŞKUR dan alınan yardımcı hizmetliler de pandemi nedeniyle ertelenmiştir. İŞKUR’un yaptığı açıklamada ertelenen okullar nedeniyle yardımcı hizmetli atamaları da ileri bir tarihe ertelenmiştir şeklindedir. Bu da demektir ki öğretmenler temizliği yapılmamış okullarda 3 hafta seminer yapacaktır.  Yine daha önce açıklanan EBA üzerinden öğretmenlerin ders vermesi belirsizliğe girmiştir.  Bu kadar olumsuzluk altında görev yapacak tüm eğitim çalışanlarına sağlık ve başarılar dilerim.  Öğrenci merkezli düşünmelerini, fırsat eşitsizliğini giderici çalışmalar yapma beklentimi belirtiyorum. Çocuklarımıza da bu zor günlerde bilgiye ulaşmak için çaba göstermelerini her türlü eğitim aracından faydalanmalarını öneriyorum.  Tüm çocuklarımız bilim yarışında dünya çocuklarıyla yarış halinde olduğunu unutmamalıdırlar. Bilimsel eğitim sorunların çözümünde tek yöntemdir.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Ayşe Keşkek