DOLAR 32,3113 % 0.08
EURO 34,8433 % -0.02
GRAM ALTIN 2.407,56 % -0,07
ÇEYREK A. 3.936,36 % -0,07
BITCOIN 63.646,00 -0.587
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°

Akşener izdihamı

Son Güncelleme :

05 Mayıs 2018 - 13:32

Tekirdağ’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olabilmesi imza vermek isteyen vatandaşlar adliye önünde kuyruk oluşturdu. Uzun süre imza vermeyi bekleyen vatandaşlar ilçe seçim kuruluna kimlikleri ile başvurarak imza verdiler.

İYİ Parti Tekirdağ’da Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e imza vermek için Tuğlalı Park’ta toplandı. İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

İyi Parti’nin bir cesurlar hareketi olarak çıktığını kaydeden Alkaya, “Partimiz bir cesurlar hareketidir. Partimiz, Türkiye’nin susan dilini, kararan yüzünü, mutsuzlaşan analarının ve umudu kaybolan gençlerinin yeniden konuşulması ve mutlu bir Türkiye olabilmesi için kuruldu. İYİ Parti ülkenin sorunlarını adaletle, hukukun üstünlüğüyle, herkese eşit mesafede kalarak, liyakate önem vererek çözecektir. Bu nedenle partimizin kuruluş aşamasında ve daha sonrasında da engeller çıkarılmaya devam etti. Teşkilatlanmasını tamamlamasına ve genel kurullarını da yapmasına rağmen seçime sokulmama tehdidiyle karşılaştı” dedi.

AKşener’i Cumhurbaşkanı yapacaklarını aktaran Alkaya, “İşte tam bu esnada Cumhuriyet Halk Partisinden 15 Demokrasi kahramanının desteği ile kurulan kumpas boşa çıkartıldı. Demokrasi kahramanlarını şükranlarımızı sunuyoruz. Kurulamaz dediler kurduk. Teşkilatlanamaz dediler teşkilatlandık. Seçime giremez dediler girdik. Allahın izniyle genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhur Başkanı yapmak suretiyle İYİ Türkiye’ye doğru adımlar atmaya devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız ifadesiyle “Ben 100 bin İmza İle Cumhurbaşkanı adayı olacağım. 100 bin imza ile vatandaşa güvenerek yola çıkıyorum.” İfadesi cesur bir genel başkanın tavrıdır. Bu aziz millet, bu ahlaki duruşu görecek ferasete sahiptir. Bu millet hep birlikte ayağa kalkacak ve birilerine ” düşün artık yakamızdan” diyeceği günler yakındır. Bu nedenle 4-9 Mayıs tarihleri arasında genel başkanımızın cumhurbaşkanı adaylığı için inşallah yüz bin değil, bir milyon imza toplamış olacağız. Sonuç olarak; Genel balkanımızı cumhurbaşkanı yaparak; ülkemizin üzerindeki kara bulutlar dağılacak, ülkemizin güneşli günlere ulaşarak, Türk Milletinin umutları yeniden yeşerecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından topluluk Tekirdağ Adliyesi’nde bulunan ilçe seçim kuruluna giderek Akşener için imza verdi.  Habertrak/Ferhat Akgün