DOLAR 32,3631 % -0.04
EURO 34,8777 % 0.14
GRAM ALTIN 2.390,96 % -0,24
ÇEYREK A. 3.909,22 % -0,24
BITCOIN 61.920,00 4.936
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Aktif katılım sağlanmalı”

Son Güncelleme :

06 Şubat 2019 - 12:39

Cumhuriyet Kadınları Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Seval Eşer, 2019 yerel seçimlerinde Tekirdağ başta olmak üzere kadın adayları destekleyerek siyasete aktif katılımlarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Tekirdağ Şube Başkanlığı tarafından organize edilen programda Belediye meclisi kadın adayları ve kadın muhtar adayları bir araya gelerek “Tekirdağ’a kadın eli değmeli” dedi.

“KADIN NÜFUSU MECLİSTEKİ TEMSİLİ YÜZDE 17”

Kadınların siyasete teşvik edilmesi amacıyla Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak ülke çapında çalışma başlattıklarını vurgulayan Eşer, “90 şubesi ile Türkiye’nin en büyük kadın örgütü olan derneğimiz, ülkemizin içinde bulunduğu koşulları değerlendirerek siyasette kadınların daha aktif olması için sistemli ve planlı bir çalışma ile bizim gibi tüm şubelerde kadınları siyasete teşvik etmek amacı ile girişimde bulunmuştur. Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden birisi kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesiydi.1934 yılında Anayasa ve Seçim Kanununda yapılan değişiklik ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmelerinin önü açıldı. 1935 yılında yapılan milletvekili seçiminde 17 kadın TBMM’ye girmiştir. Şimdi ise meclisteki 600 milletvekilinin sadece 103’ü kadınlardan oluşuyor, yani yüzde 50’si kadın olan nüfusun meclisteki temsil oranı yüzde 17’den ileri gidememiştir” değerlendirmesinde bulundu.

“KADIN ADAYLARIMIZI DESTEKLİYORUZ”

Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak 2019 yerel seçimleri ve sonrası için tüm kadın adayları destekleme kararı aldıklarını belirten Eşer, “2019 yerel seçimleri ve sonrası için tüm kadın adaylarımızı destekleme kararı aldık. Bizler Kuvayi Milliye ruhu ile bu yerel seçimlerde adaylığımızı koyduk. Derneğimizden ben dahil 4 Belediye Meclis üyesi aday adayı,1 Belediye Başkan aday adayı ve Tekirdağ merkezde 3 mahalle muhtarlığına adaylıklarımızı koyduk ve aday olan kadın arkadaşlarımızı destekliyoruz. Biz buradayız ve bu mücadelede varız.” Şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN TARİHİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ”

Sorunlara karşı çözüm üretme sorumluluğu içinde hareket ettiklerini kaydeden Eşer, konuşmasını şu şekilde noktaladı: “Hayatta en hakiki yol gösterici bilimin ışığında siyaset yapmak, derneğimize Türkiye’nin nereden geldiğini unutturmamak, nereye gideceği konusunda Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin izini sürmek ve önümüze yığılan sorunlar karşısında yılmadan olabildiğince çözümler üretmek sorumluluğunu yüklüyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin seçimlerle ilgili genel tavrı, bölücü ve gerici olmayan kadın adayları, Cumhuriyet kadınlarını destekleyerek kadının siyasete aktif katılımını sağlamaktır.”

Habertrak/Özlem İnan