DOLAR 32,3322 % -0.6
EURO 34,7184 % -0.43
GRAM ALTIN 2.414,39 % -0,34
ÇEYREK A. 3.947,52 % -0,34
BITCOIN 57.810,00 -4.167
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Alaybey Mahallesi’nde Atatürk Heykeli açıldı

Son Güncelleme :

09 Ağustos 2018 - 12:15

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaybey Mahallesine yapılan Atatürk Heykeli’nin açılışı gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yapmış olduğu konuşmasında; “Kadir Başkanımla birlikte birçok açılışa birçok temel atma törenine katıldık. Çavuşköy’de de daha önce bir Atatürk heykeli açılışına katılmıştık. Bizim için en anlamlı ve en güzel törenler bugün burada yaşadığımız törenler. Bu ülkenin geleceğe emin adımlarla özgür, demokratik ve laik bir şekilde adım atmasını sağlayan, bizlerin özgürlüğünü bağımsızlığını veren, cumhuriyetin kurucusu, milletimizin önderi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığımızı millet ve şükran duygularımızı bugün burada bir kez daha anıyoruz. Fakat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığımızı sadece heykel ve büst açılışı ile değil yaşamımızın her anında göstererek onun fikirlerini, onun duygularını anlayarak ve onun çizdiği yoldan ayrılmayarak pekiştirmek zorundayız. Bizler görev süremizin yüzde 90’lık kısmını tamamladık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bağlı kurumları ve Malkara Belediyesi olarak, Malkara için mesai mefhumu gözetmeden var gücümüzle çalıştık. Bu 4,5 yılda Malkara altın çağını yaşadı. Bugün Alaybey Mahallesindeyiz ve Ulu Önderimizin büstünün açılış törenindeyiz. Ben bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için gerek kurtuluş savaşında gerek terörle mücadelede şehit olan tüm şehitlerimize saygı minnet ve rahmetle anıyorum, yakınlarına Allah’tan sabır ve başsağlığı diliyorum. Geçtiğimiz haftalarda özellikle PKK’nın hain saldırıları oldu. Çocuk ve Bebek katili olduklarını kanıtladılar. Bugün tekrar buradan bu kürsüden Türkiye’nin iç ve dış bütün düşmanlarını lanetliyorum. Bu toprağın bu memleketin kıymetini hep beraber bilmeliyiz. Ulu önderimizin çizdiği yoldan ayrılmamalıyız.” dedi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin ortak ve tartışılmaz değeridir. Ebedi Önderimiz ve tüm siyasi partilerin ortak paydasıdır. Ülkemizin tamamen işgal edildiği, hasta adam dendiği Sevr Antlaşmasıyla da hastalığının tescillendiği bir ortamda, güneş gibi doğdu ve ülkemizi emperyalistlerin elinden kurtardı. Böyle bir liderimiz var ve biz liderimizle ebediyen gurur duyacağız. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin kalbidir. Cumhuriyetimiz ebediyen var olacaktır.  O kalp da atmaya devam edecektir. Bu heykelin maddi değeri önemli değil. Ama manevi değeri paha biçilemez. Buradan geçen insanlar Atatürk’ü görecek ve gururla, güvenle bakacak hayata. Ben bu duygu ve düşüncelerle açılışını yapacağımız heykelin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalarının ardından katılımcılar tarafından Atatürk Heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve beraberindekiler Alaybey Mahallesi’nde bulunan kahvehaneyi ziyaret edip, mahalle sakinleriyle bir araya geldiler.

Coşku eşliğinde gerçekleştirilen Atatürk Heykeli açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara CHP İlçe Başkanı Hülya Ertan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, STK Başkanları ve Temsilcileri, Daire Müdürleri, Muhtarlar, Malkara CHP Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kökten, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habertrak/Özlem İnan