DOLAR 32,3766 % -0.33
EURO 34,7159 % -0.3
GRAM ALTIN 2.393,74 % -1,20
ÇEYREK A. 3.913,77 % -1,20
BITCOIN 57.669,51 0.575
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Albayrak ulusala manşet oldu

Son Güncelleme :

25 Kasım 2017 - 11:19

Ulusal yayın yapan Milat Gazetesi muhabir Yavuz Selim Türk, imzalı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir haberi manşetten okuyucu ile paylaştı.

İşte Milat Gazetesi’de yer alan o haber: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ihalelerde büyük usulsüzlük yaptığı ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin açık teklif usulüyle yaptığı ihaleleri iptal ederek, 21 B (pazarlık) yöntemine çevirdiği ve yaklaşık 2,5 milyonlunun belli firmalara peşkeş çekildiği ileri sürüldü. Başkan Kadir Albayrak ise yolsuzluk iddialara cevap vermedi.

MİLAT GAZETESİ ALBAYRAK’I MANŞET YAPTI

Borç batağındaki belediyeler, şimdi yeni bir skandalla gündeme geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ihalelerde usulsüzlük yapıp bazı firmaların önünü açtığı ortaya çıktı. Açık teklif usulüyle yapılan büyük ihalelerin daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilip pazarlık usulü yapılan 21 B yöntemi ile sadece idarenin belirlediği firmalara verildiği ileri sürüldü.

BELEDİYE İHALELERİ PEŞKEŞ Mİ ÇEKİYOR?

Büyükşehir Belediyesi’nin 21 B yöntemine gitmesi için belli başlı şartların oluşması gerekiyor. İhale Kanunu’na göre; doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması durumunda 21 B yöntemine başvurulabiliyor. Bu gibi olayların yaşanmadığına göre Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin “ihaleleri birilerine peşkeş mi çekiliyor?” sorusunu akıllara getirdi.

ÇEVRE BAHANE YANDAŞ ŞAHANE!

Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 2016/430650 nolu Demirli Katı atık ve düzenli depolama tesisi ile 5 adet düzensiz döküm sahası işletilmesi ve çöp sızıntı suyunun nakli ve ilaçlama ihalesi açık bir ihale iken bir kılıfına uydurulup iptal ediliyor.  Daha sonra ihale, 21 B yöntemiyle yapılıyor ve ihaleyi Çevre Yönetimi isimli bir firmaya veriliyor. Aynı daire başkanlığınca aynı iş, bu kez 2017/33998 nolu ile yine iptal edilip aynı firmaya verildiği ortaya çıktı. İki ihalenin yaklaşık bedeli ise 2 buçuk milyon lira.

SKANDALI DUYURAN GAZETEYE BASKIN

Yolsuzluğu gündeme taşıyan yerel gazete Habertrak’ın matbaası Büyükşehir Belediye ekiplerince tarafından basıldı. Gazeteye maddi ceza kesilerek gözdağı verilmek ve susturulmak isteniyor. Gazetenin sahibi Cenap Kürümoğlu, “Hukuk dışı baskınla bizi susturamayacaksınız. Susmayacağız, yazacağız” dedi.

BAŞKAN’DAN ÇIT YOK!

İhale skandalı haberlerinden sonra Habertrak Gazetesi’ne adeta baskın veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan hiç bir açıklama gelmedi. Arayan muhabirlerin yüzüne telefon kapatıyor.

AK PARTİ’DEN KINAMA

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Haber Trak Gazetesi matbaasına yapılan hukuksuz baskını kınadı. Yüksel, “Kadir başkanın eleştiriye hiçbir zaman açık olmayan yapısı var. Belediyeye bağlı kurumlarla alakalı çalışanlar da çok ciddi anlamda baskıda olduğunu duyuyoruz. Suç duyurusunda bulunabilecekken kendi kurumlarını devreye sokarak baskınlar yaptırdı. AK Parti olarak bu yolsuzluğun peşini bırakmayacağız” dedi.