DOLAR 32,3766 % -0.33
EURO 34,7159 % -0.3
GRAM ALTIN 2.393,74 % -1,20
ÇEYREK A. 3.913,77 % -1,20
BITCOIN 57.669,51 0.575
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

ALBAYRAK’A BİR ŞOKTA HÜRRİYET GAZETESİ’NDEN

Son Güncelleme :

21 Kasım 2017 - 11:52

Gazetemiz Haber Trak dün yayımladığı manşetle yine gündemi belirledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tekirdağ’da rüzgar gibi estiği ve alkışlarla uğurlandığı etkinlikte Kadir Albayrak’ın önümüzde ki dönem devam edeceğine dair en ufak bir ima da dahi bulunmamış olmasına dikkat çekmişti.

Bugün hürriyet gazetesinin internet sitesinde de Ankara kulislerini yakından takip eden Rıfat Başaran’ın haberinde Tekirdağ Büyükşehir ile ilgili olarak verilecek kararın örgüt seçiminin tamamlanmasından sonra olacağı belirtildi.

Hürriyet Gazetesi’nde çıkan haberde şu ifadelere yer verildi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Edirne’de de Recep Gürkan’la yola devam edileceğinin işaretini vermişti.

Aynı şekilde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in de 2019’daki adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Hatay ve Tekirdağ’da önümüzdeki haftalarda yapılacak kongrelerde örgütün şekillenmesine göre karar verileceği belirtilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de mevcut başkan Aziz Kocaoğlu’nun kararının beklendiği belirtildi.

ALBAYRAK CHP ÖRGÜTÜYLE OLDUKÇA GERGİN

Bilindiği üzere, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak mevcut örgütle oldukça gergin ve her fırsatta mevcut yapıya muhalif listeleri destekliyor. Müdahil olduğu tüm kritik kongreleri de kaybetti. Yeni seçilecek yapılanmanın da Kadir Albayrak’a muhalif bir yapı olacağı tüm Tekirdağ tarafından biliniyor.

Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak kongrelerin ardından özellikle Süleymanpaşa’da kongreyi kaybetmesiyle birlikte belediyede çalışan ve İlçe Örgütünde etkili olan isimleri sürgüne yollamış veya görev değişiklikleri yaparak baskı yapmış olması, örgütle arasını iyice germişti CHP örgütünün önümüzde ki dönem Başkanlık için Kadir Albayrak ile devam edilmemesi yönünde karar vereceği herkes tarafından yüksek sesle dile getiriliyor.