DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.694,01 5.313
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

ALBAYRAK’A TEBRİKLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Son Güncelleme :

29 Ocak 2021 - 12:04

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, cenaze hizmetlerinde; vatandaşlara birçok kolaylık sağlamaya devam ediyor. Cenazelerde nakil kolaylığından pandemi nedeniyle Whatsapp canlı yayınla cenaze törenlerini izleme kolaylığına kadar birçok yenilikle, Büyükşehir Belediyesi mezarlıklar alanında da ilklere imza atmaya devam ediyor. Tekirdağ halkına kazandırılacak diğer bir yenilik ise Tekirdağ Yeni Şehir Mezarlığı’na Tekirdağlı bir iş insanı tarafından yaptırılacak olan ve 500 m2 alana haiz cami, kütüphane ve muvakkithane ile modern bir gasilhane olacak.

     

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ekibi hızlı ve verimli hizmetine 7/24 gece gündüz cenaze hizmetlerini kurumsal kimliğini öne çıkartarak memnuniyet odaklı hizmet şiar edinmiş personeliyle ülkenin dört bir köşesine hizmet ediyor.

TEKİRDAĞ NÜFUSUNA KAYITLI CENAZELERDE NAKİL KOLAYLIĞI

Bu kapsamda cenaze hizmetleri bağlamında son derece titizlik gösteren Kadir Albayrak; sadece Tekirdağ’a değil bu hizmet kapsamında Konya, Kayseri, Aydın, İzmir vb. illerdeki Tekirdağ nüfusuna kayıtlı ya da Tekirdağ’da ikamet edip farklı illerde vefat eden cenazelerin naklinin işlemlerindeki aksaklıklara da ekibi ile müdahil olup, buradaki nakilleri de gerçekleştirmek için gece gündüz mesai harcıyor.

İHMAL EDİLEN MEZARLIKLARA EL ATTILAR

Tekirdağ genelindeki 380 mezarlığın; çevre ihata duvarları, çitleri bakım ve onarımlarına başlanarak, bu çerçevede 50 mezarlığın çevre duvarları 2020 yılı içerisinde yapıldı. 2021 yılında da 100 mezarlığın çevre ihata duvarlarının yapım işi, ihale aşamasına getirilerek ve 2021 yılı içerisinde bitirilecek.

HALKIN BÜYÜK BEĞENİ VE TAKDİRİNİ TOPLADI

Başta Tekirdağ Eski Şehir ve Yeni Şehir mezarlıklarındaki bakım ve temizlik işleri her hafta yıkanıp temizlenmesi, bahçe bitkileriyle donatılması, şehitliğin yeniden düzenlenmesi ve 15 bin adet saksılı çiçeklerle donatılması halkın büyük beğeni ve takdirini topladı.

WHATSAPP CANLI YAYINLA CENAZE TÖRENLERİ İZLETİLİYOR

Eski Şehir Mezarlığı’nda Bay ve Bayan 2 adet mescidin yapılması, 16 m2 çağında Osmanlı Mimarisi kümbet şadırvanın yapılması beğenilen çalışmalar arasında yer alıyor. Son 6 ay içerisinde ziyaretçilere 10 bin adet Mealli Kur’an-ı Kerim, 5 bin adet ilmihal kitabı dağıtıldı. Diğer yandan ilkler arasında yer alan uygulamalardan yurt içi ve yurt dışından Covid-19 nedeniyle cenazelerine katılamayan vatandaşların acılarını hafifletmeye yönelik olarak Whatsapp Canlı yayınla cenaze törenleri izletilerek farkındalık oluşturuluyor.

500 METREKARELİK ALAN TEKİRDAĞ HALKININ HİZMETİNE SUNULACAK

Diğer yandan ilkbaharla birlikte engelli ve yaşlılara rahat bir şekilde mezar ziyareti yapabilmeleri için golf aracı, vatandaşlara tahsis edilecek. Ayrıca Tekirdağ Yeni Şehir Mezarlığı’na Tekirdağlı bir iş insanı tarafından 500 m2 alana haiz cami, kütüphane ve muvakkithane ile modern bir gasilhane Tekirdağ halkının hizmetine sunulacak. İl genelindeki yatır, türbe ve şehitliklerin mezarları ayrı ayrı tespit edilerek ilk kez envanter oluşturuldu.

PERSONEL SAYISI İKİ KATINA ÇIKARILDI

Diğer yandan Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle personel sayısı ve araç sayısı iki katına çıkarıldı. Bu sayede, 2 kat artan cenaze defin ve nakil hizmetini ücretsiz olarak gece gündüz kesintisiz olarak sürdürülüyor.

TEMEK KURSLARI İLE NİTELİKLİ PERSONEL HEDEFİ

Türkiye genelinde ilk kez hayat geçirilen diğer bir uygulama ise; ileride istihdam edilecek din görevlilerinin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TEMEK (Mesleki Eğitim Kursları) aracılığıyla teorik ve pratik olarak din hizmetleri alanında eğiterek bilgi ve becerilerini geliştirecek söz konusu oryantasyon eğitimleriyle daha nitelikli personel kazandırılması amaçlanıyor.

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK’A TEBRİKLER YAĞIYOR

Bütün bu uygulamalar, Tekirdağ özelinde, Türkiye genelinde hatta yurt dışından bir şekilde cenaze hizmeti almak durumunda kalanları son derece memnun ve mutlu ediyor. Cenaze ve mezarlık hizmetlerindeki farkındalık oluşturan bu tür  “ilkler” nedeniyle Başkan Kadir Albayrak’a tebrikler yağıyor.

Habertrak/Özlem İnan