DOLAR 32,3462 % -0.05
EURO 34,8997 % 0.3
GRAM ALTIN 2.378,34 % -0,77
ÇEYREK A. 3.888,58 % -0,77
BITCOIN 61.584,00 5.118
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Albayrak’tan o iki isme çağrı

Son Güncelleme :

07 Ağustos 2018 - 11:00

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın daha fazla yatırım alması için Tekirdağlı vekiller CHP Genel Başkan Yarıdmcısı Faik Özrak ve AK Partili TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop’un bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti.  Albayrak, “Bu ikilinin mutlaka bir araya gelmesi lazım. Diğer vekillerimizi küçük görmüyorum onlarda güzel hizmetler yapıyor. Bu iki vekilin siyasal rant dışına çıkarak çok sık bir araya gelmesi lazım. Burada sizlere çok daha büyük görevler düşüyor. Tekirdağ’ı ikinci döneme daha iyi hazırlamak lazım” dedi.

İLK BİLGİLENDİRME TİCARET ODALARINA

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından Ticaret Sanayi odaları ile ticaret borsaları temsilcilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. TSO toplantı salonundaki bilgilendirmeye Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, TSO Başkanı Cengiz Günay, Ticaret Borsa Başkanı Osman Sarı ve oda temsilcileri katıldı.

‘BİR NEVİ HOLDİNGİZ’

Tekirdağ’da bu yıl sonuna kadar bin 100 kilometre yolu yapıp bitirmiş olacaklarını kaydeden Albayrai “Bilgilendirme toplantımızın ilkini Tekirdağ’ımıza yön veren Ticaret Sanayi odaları ile ticaret borsaları temsilcilerine yapıyoruz. Bu toplantıların devamı gelecek. STK’larımızı bilgilendireceğiz. Tekirdağ’ın hizmete ihtiyacı var. Biz şehrimize hizmet etmek için çırpınıyoruz. 4 bin 340 çalışanı olan bir belediyeyiz. Bir nevi holding gibiyiz. Vatandaşın bizden beklediği en büyük hizmet yol. Yıllarca yama ile yollar idare edilmiş. Bu yolların yeniden yapılması gerekirdi. Biz bu yılla birlikte bin 100 kilometre yolu tamamlamış olacağız” dedi.

İKİ VEKİLİN BİR ARAYA GELMESİ LAZIM

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın daha fazla yatırım alması için Tekirdağlı vekiller CHP Genel Başkan Yarıdmcısı Faik Özrak ve AK Partili TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop’un bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti.  Albayrak, “Tekirdağ artık büyükşehir. Bunu herkesin bilmesi lazım. Vekillerimizin mutlak bir araya gelmesi lazım. Faik Bey gibi ekonomi uzmanı, yanında da Şentop gibi anayasa uzmanı 2 vekilimiz var. Her ikisinin de partilerinde ciddi ağırlıkları var. Bu ikilinin mutlaka bir araya gelmesi lazım. Diğer vekillerimizi küçük görmüyorum onlarda güzel hizmetler yapıyor. Bu iki vekilin siyasal rant dışına çıkarak çok sık bir araya gelmesi lazım. Burada sizlere çok daha büyük görevler düşüyor. Tekirdağ’ı ikinci döneme daha iyi hazırlamak lazım” diye konuştu.

TEKİRDAĞ TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Yatırımlarla tekirdağ’ın güzelleştiğini ifade eden Albayrak, “Tekirdağ tarım ve sanayisi ile lojistik üst olması ile üniversitesiyle Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır. Bu parlayan yıldız hem büyükşehrin hem de merkezi hükümetin yatırımları ile Türkiye’nin en güzel büyükşehirlerinden biri olacaktır. Çünkü işin zoru bitti. En büyük uğraşımız alt yapıydı. Sadece Süleymanpaşa’da 630 kilometre alt yapı yaptık. Bunların çoktan bitmesi lazımdı. Artık belediyeler alt yapı ile uğraşmak yerine vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için çaba harcamalı” sözlerini kaydetti.

RADİKAL KARARLAR ALACAĞIM

Bu zamana kadar radikal kararlar aldığını söyleyen Albayrak, “Bende sadece süslemekle uğraşabilirdim. Ben alt yapının tamamlanmasını istedim. Benim şirin gözükme gibi bir derdim yok. Arkadaşlarıma bir şey söyledim. Ne kadar radikal karar varsa benim dönemimde alın dedim. Yılmaz Büyükşerşen hocam bana ‘Kadirciğim Eskişehir’de alt yapı yaparken ilk dört sene herkes bana kızdı. Şimdi alkışlıyorlar. Bu duruma alışık ol dedi. Ruşen Güneş Caddesi’ndeki pazarın durumu ortada. Osman Tabak oraya bir yer yapmış. Güneşten ve yağmurdan korunmak için korkuluk yapmış. İnanın arkadaşlar 14 yıldır oranın bir görevlisi oraya bir boya bile sürmemiş. Paskir içerisinde insanlar zeytin peynir satıyor. Burayı kaldırırken vatandaşın tepkisini anlamıyorum. Radikal kararlar aldım, almaya da devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Toplantı soru cevabın ardından öğle yemeği yenilmesi ile son buldu.

Habertrak/Ferhat Akgün