DOLAR 32,3462 % -0.05
EURO 34,8997 % 0.3
GRAM ALTIN 2.378,34 % -0,77
ÇEYREK A. 3.888,58 % -0,77
BITCOIN 61.584,00 5.118
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Albayrak’tan Yüksel’e gönderme

Son Güncelleme :

01 Temmuz 2020 - 12:30

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, çiftçiye hibe edilen ot balyalarının reklamını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i eleştirdi.

Mera ıslah projesi kapsamında Tekirdağ çiftçisine 40 bin ton gübre dağıttıklarını, ancak bu rakama rağmen reklam yapmaya bile gerek duymadıklarını kaydeden Albayrak; “Başkanlarımızdan bir tanesi çiftçiye ot balyası verecekmiş. Bunun da reklamını günlerdir yapıyor. Hizmetin reklamı olmaz. Hizmetin reklamını vatandaş görür, yaşantısında hisseder, değerlendirmesini de kendi kendine yapar” diyerek Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e sitem etti.

“HİZMETİN REKLAMINI VATANDAŞ KENDİ GÖRÜR HİSSEDER”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmet Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen arı kovanı dağıtım töreninde konuşan Albayrak, “İkinci büyük projemiz; Tekirdağ’da 330 bin dönüm mera var. Bugüne kadar 110 bin dönüm merayı ıslah ettik. Islah ettiğimiz meralardan 40 bin ton yani 40 milyon kilogram 20-20-0 kompoze gübremizi vatandaşa dağıttık. Hiç bunları konuşmadık. Reklam bile yapmadık. Ama başkanlarımızdan bir tanesi ise iki ton ot verecekmiş bunun da reklamını günlerdir yapıyor. Hizmetin reklamı olmaz. Hizmetin reklamını vatandaş görür, yaşantısında hisseder, değerlendirmesini kendi kendine yapar. Nitekim ilk dönem bizi seçen vatandaşımız ikinci dönemde de ‘hizmetinizden memnunuz sizi ikinci defa seçiyoruz’ dedi. Biz de hizmetlerimize devam ediyoruz.”

 “BİZİM TEK GÜVENCEMİZ SİZLERSİZİN”

Tekirdağ’ın değişen ve sürekli yükselen yapısına ayak uydurmaya özen gösterdiklerini dile getiren Albayrak sözlerini şöyle noktaladı: “Bir gerçek daha var Tekirdağ günden güne değişen bir şehir ve nüfusu günden güne artıyor. Türkiye’de nüfus artışında ikinci sırada gelen bir il. Tekirdağ’ın nüfusu her yıl bir Hayrabolu, bir Şarköy nüfusu kadar artıyor. Göreve geldiğimizde Tekirdağ’ın nüfusu 875 bindi. Şimdi 1 milyon 55 bin 412. Tekirdağ’ın nüfusu arttı 170 bin. Bunlara her sene 10 milyon metreküp su bulacaksınız beş bin artan öğrenciye okul yapacaksınız. Bütün bu hizmetler devam ediyor. Bizim tek güvencemiz sizlersizin. Köylerimize de gerekli desteği sağlıyoruz. Bu sene de en verimli çalışacağımız zaman COVID-19 salgısını ile karşı karşıya kaldık. Ama Tekirdağ COVID’in Türkiye’de yüzde 65’inin olduğu İstanbul’a bir saat, Avrupa’nın COVID’ten kasılıp kavrulduğu Bulgaristan’a Yunanistan’a bir saat uzaklıkta. Yani iki arada Tekirdağ. Buna rağmen Tekirdağ güzel çalışmalar yaptı. Yeniden eski günlerimize kavuşacağız.”

Tören sonunda üreticilere 141 üreticiye 788 adet arı kovanı dağıtıldı. Habertrak/Özlem İnan