DOLAR 32,3831 % 0.07
EURO 34,7796 % -0.05
GRAM ALTIN 2.395,75 % -0,04
ÇEYREK A. 3.917,05 % -0,04
BITCOIN 59.254,28 2.659
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Ali Rıza Efendi Parkı açıldı

Son Güncelleme :

29 Ekim 2021 - 14:26

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Meydan Projesi’nin 3. Etabı olan Ali Rıza Efendi Parkı açıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, açılış programında yaptığı konuşmada “En güzel isimler, hep Atatürk ile olan isimler. En güzel isimler, Cumhuriyet ile olan isimler. Düşündük ve buraya Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün babasının ismi Ali Rıza Efendi’nin adını vermeye karar verdik.” dedi.

“ŞEHRİN EN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARINDAN BİRİYDİ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, meydanın 1928 yılındaki halini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Bundan 7 buçuk yıl önceki meydanın fotoğrafı ile bugünkü meydanı yan yana koyduğumuzda büyük farklar olduğunu gördük. Oysa 1928 yılındaki meydan fotoğrafı ile bugünkü meydana baktığımızda aralarında büyük benzerlik göreceksiniz. Biz, 1928 yılındaki meydanı günün şartlarına uydurarak son haline getirdik. 30 Mart 2014’te büyükşehir olmakla beraber Süleymanpaşa oldu. 91 yıl boyunca adresimizin altına hep Tekirdağ dedik ama 91 yıl sonra artık ‘Süleymanpaşa’ demeye başladık. Yani değişikliğe ihtiyaç vardı. Tekirdağ’ın en büyük ihtiyaçlarından biri de meydandı.” diye konuştu.

“MEYDANIN 3. ETABI BİTTİ”

Albayrak, Trakya’nın en büyük meydanının ortaya çıkarılacağını da kaydettiği konuşmasını şöyle noktaladı: “Meydanımızın 3. Etabı bitti. 4. Etabı da 20-25 gün içerisinde de bitecek. Eski Telekom binasının olduğu alanı da park olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Düşündük ki en güzel isimler, hep Atatürk ile olan isimler. En güzel isimler, Cumhuriyet ile olan isimler. Ve dedik ki ‘Buraya Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün babasının ismi Ali Rıza Efendi’nin adını verelim.’ Hemen aşağıya bir ay sonra açacağımız yere de Zübeyde Hanım Parkı adını vereceğiz. Zübeyde Hanım’ın heykelini de getirdik oraya koyacağız. Ama zaten burası Trakya’nın en büyük meydanı olacak. Bu meydanın ismi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk Meydanı olsun. Bu hizmetlerin daha da devam edeceğinin ve gerekliliğinin bir kez daha altını çiziyorum.” Habertrak/Özlem İnan