DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.970,00 6.729
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Ali Rıza Eti güven tazeledi

Son Güncelleme :

22 Ocak 2018 - 10:16

‘50 milyon kredi dağıttık’

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına Ali Rıza Eti yeniden seçildi. 2017’de esnafa 50 milyon düşük faizli kredi verdiklerini ifade eden Eti, esnafa kredi vermede kooperatifler arasında 21. Sırada olduklarını kaydetti.

İLGİ YOĞUNDU

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu Yeni Sanayi Düğün Salonu’nda gerçekleşti. 2 adayın yarıştığı seçimlere  AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eski AK Parti Milletvekili Ahmet Kambur, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, CHP İl Başkanı Recep Ökten, MHP İL Başkanı Koray Önsel, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar, MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Fatih İşcan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MONT KUYRUĞU

2 bine yakın üyesi bulunan kooperatifte 1175 kişi oy kullanmak için imza verdi. Salona gelen üyelere polar mont hediye edildi. Polar montu alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Davetlilere ayrıca pilav ve ayran ikram edildi. Salonun yetersiz kaldığı gözlendi.

ALBAYRAK’A ESNAF ŞOKU

Konuşmalar esnasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. AK Parti Milletvekili Metin Akgün’ün konuşması ayakta alkışlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak’ın ise konuşması sık sık esnaf tarafından kesildi. Tepkiyle karşılaşan Albayrak, bir ara konuşmasına ara verdi. Bir vatandaş bağırarak, “Esnafı bitirdin başkan. Çarşı esnafını bitirdin” dedi. Bir başka vatandaş ise “Yazıklar olsun sana. Minibüs plakalarını geri istiyoruz” diye bağırdı.

2 ADAY YARIŞTI

Seçimlerde mevcut başkan Ali Rıza Eti ve eski kooperatif çalışanı olan iş kadını Ayşe Kalaycı yarıştı.

50 MİLYON KREDİ KULLANDIRDIK

Eti, salonda yaptığı konuşmasında “Arkadaşlar 2017 yılında kooperatifimizde 50 milyon TL kredi kullandırdı. Türkiye’de bu anlamda 4. Sıradayız. Bir yılda 50 milyon kredi kullandıran başka kooperatif yok. Bu ne demek biliyor musunuz gelen dosyayı hemen hazırlayıp bankaya göndermişiz. Gelen krediyi esnafa kanalize etmek için dosyaları hemen bankaya gönderiyorum. İpotekleri esnaf mağdur olmasın diye alıyoruz. 15 esnaf krediyi ödemesin diğer esnafımız kredi alamaz” dedi.

ESNAFI GERİ ÇEVİRMEYECEĞİM

Krediler konusunda bilgi veren Eti, “KOSGEP üzerinden 30 bin TL faizsiz kredi kullandırdık. 87 arkadaşımıza bu krediyi verdik. Faizli faizsiz kredi çeken arkadaşlara müracaat sırasına göre işlem yaptık. 3 Milyona yakın faizsiz kredi verdik. Esnafım diyen herkese kredi veriyoruz. Esnafı geri çevirmedim, geri çevirmeyeceğim. Esnafa kredi vermede 21. Sıradayız. Ama biz 870. Sıradan 21’e geldi.” Diye konuştu.

El kaldırma usulü ile yapılan seçimlerde Eti, oyların çoğunluğunu alarak yeniden başkan seçildi. Habertrak/Ferhat Akgün-Canlı