DOLAR 32,3322 % -0.6
EURO 34,7184 % -0.43
GRAM ALTIN 2.414,39 % -0,34
ÇEYREK A. 3.947,52 % -0,34
BITCOIN 57.810,00 -4.167
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“ANDIMIZ’DAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Son Güncelleme :

26 Mart 2021 - 13:53

Danıştay’ın aldığı Andımız’ın kaldırılması kararına tepki gösteren Eğitim İş Genel Merkezi’nin kararı doğrultusunda Tekirdağ’da da Eğitim İş üyesi öğretmenler, ilköğretim okullarında, sınıflarda ders başlamadan önce andımızı okumaya başladılar.

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, ‘Andımız’ı siyasallaşmış yargıya kurban etmeyeceğiz’ sözünü yineleyerek, “Sendikamız, tarihinden, öğretmenlik mesleğinin özünden, ilkelerinden ve en önemlisi Cumhuriyet’in değerlerinden aldığı güçle bir karar aldı. Eğitim-İş’e üye eğitim emekçilerinin mesai harcadığı her ilkokul sınıfında, her sabah Andımız’ı okutuyoruz.” İfadelerini kaydetti.

“İLKOKUL SINIFLARINDA, HER SABAH ANDIMIZ’I OKUTACAĞIZ”

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, Tüm il genelinde eğitim iş üyesi öğretmenlerin ilköğretimde, sabah sınıflarında ders başlamadan önce andımızı okutmaya başladığını kaydederek, “Sendikamız, tarihinden, öğretmenlik mesleğinin özünden, ilkelerinden ve en önemlisi Cumhuriyet’in değerlerinden aldığı güçle bir karar aldı. Eğitim-İş olarak daha ilk gün ‘Andımız’ı siyasallaşmış yargıya kurban etmeyeceğiz’ demiştik. İşte bugün bu sözümüzün gereğini yapacağımızı açıklıyoruz! Eğitim-İş’e üye eğitim emekçilerinin mesai harcadığı her ilkokul sınıfında, her sabah Andımız’ı okutacağız!”

“ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ BİZ DE YAPACAĞIZ”

Özer, Andımız kararının gelecek nesilleri de etki etmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak sözlerini şöyle noktaladı: “Cumhuriyet alerjisiyle alınan bu kararların Atatürk’ün biz öğretmenlere emanet ettiği öğrencilerimize ve dolayısıyla gelecek nesillere etki etmesine izin vermeyeceğiz! Andımız’ı da, Cumhuriyet’in değerlerini, ilkelerini, kurucularını da padişahlık hasreti çekenlerin inadına aşılayacak, öğreteceğiz! ‘Bunun dayanağı nerede’ diye sormaya cüret eden olursa, ‘Damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur!’ diyeceğiz! Atatürk’ün her zaman güvendiği Türk gencinin, O’nun ‘açtığı yolda, gösterdiği hedefe, hiç durmadan yürüyeceğine’ emin olacak, bu yürüyüşe eşlik edeceğiz! Cumhuriyet karşıtları sinsice olsa da üstlerine düşeni yaptı. Dost düşman bilsin ki biz de yapacağız!”

Habertrak/Serhat Yeşilipek