DOLAR 32,3485 % -0.17
EURO 34,8412 % -0.15
GRAM ALTIN 2.381,30 % -0,51
ÇEYREK A. 3.893,43 % -0,51
BITCOIN 64.174,45 1.029
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Artık örnek il değiliz

Son Güncelleme :

30 Kasım 2020 - 11:35

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 5 il için kritik bir uyarıda bulundu. Bakan Koca, vakaların Tekirdağ, Adana, Tokat, Mersin ve Sakarya’da iki haftada yüzde 100’lük bir artış gösterdiğine dikkat çekti. Tekirdağ’da özellikle pazar yerlerinde vatandaşların sosyal mesafeye uymadıkları gözlendi. Maske kullanımı yaygın olsa da bazı vatandaşların maskelerini zaman zaman uygun şekilde kullanmadıkları görüldü. Vatandaşların sosyal mesafenin olmadığı alanlarda maskelerini kesinlikle indirmemeleri gerektiği belirtildi.

Koca, artış yaşayan bu illerin sağlık müdürleriyle online toplantıda bir araya geldiklerini dile getirerek vakaların illerdeki seyri, temaslı takibi, hasta yükü ve vaka artışları üzerinde değerlendirmeler yapıldığını aktardı.

“HER TAVİZ, SALGINLA MÜCADELEYİ ZORLAŞTIRIYOR”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Adana, Mersin, Sakarya, Tokat, Tekirdağ ve Erzurum Sağlık Müdürleri ile yaptığımız online toplantıda, salgının bu illerimizdeki seyri, temaslı takibi, hasta yükü ve vaka artışları üzerinde durduk. Vakalar Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya’da iki haftada %100, Erzurum’da ise %50 artış gösterdi. Tedbirlerden verdiğimiz her taviz, salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Tedbirin olmadığı yerde tehdit devam ediyor.”

ÖRNEK İLDEN ÇIKTIK

Geçtiğimiz gün Perşembe pazarında denetime katılan Tekirdağ  Valisi Aziz Yıldırım; ‘’  Daha önceden örnek il olduğumuzu hep iddia ediyorduk, hala da örnek iliz.  Ama biz eğer tedbirlere riayet etmezsek örnek il olmaktan çıkıyoruz bu sefer kötü örnek olma durumuna gelme riskimiz var. Onun için ben vatandaşlarımızdan özellikle istirham ediyorum maske ve masafeye çok dikkat edilmesi lazım. Bunu sadece bizim için değil, tedbir olması için yapmaları gerekiyor. Denetim olsun diye, ya da denetlerler bize ceza yazarlar diye yapmasınlar, tamamen kendi sağlıkları için yapsınlar. Bir şekilde hastalığın bulaştığı kişilerin evlerinde karantina kurallarına sıkıca riayet etmesi gerekiyor ”demişti. Vali Yıldırım’ın 26 Kasım Perşembe günkü açıklamalarından 2 gün sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tekirdağ’ın yüzde yüz vaka artışı yaşanan iller arasına girdiğini açıkladı.

Habertrak/Özlem İnan